“Hodeløse Modus”

0
724

For et par måneder siden inviterte vi Marc Anton Dahmen til å vise fram sin database-mindre content management system (CMS) Automad. Hans innlegg er et interessant innsiden se på templating motorer, inkludert hvordan de fungerer, hvordan CMSs bruke dem, og hvordan de påvirker måten vi skrive ting, slik som looper.

Vel, Automad nettopp sluppet versjon 1.3.0-og den introduserer et “hodeløse” – modus som bringer det mer i tråd med hvor CMS landskapet ser ut til å være på vei (pun intended).

Og hva pokker er en “hodeløse” CMS? Jeg har alltid synes at navnet er litt rare, men ideen er at motoren for å lage innhold er fullstendig atskilt fra front-end displayet og i stedet sydd sammen av Api-er. Dette betyr at vi er i stand til å få alle de fantastiske fordelene av å skape innhold i et CMS uten å være låst til sin templating krav. Chris har en mer grundig forklaring av konseptet fra noen år tilbake.

Et godt eksempel er WordPress og dens REST API. Vi har fortsatt nyte den enkle BRUKERGRENSESNITT og extensible administrative funksjonene i WordPress, men kan sende data hvor som helst via API for å skape den fronten. Heller skrive dine maler i JavaScript i stedet for PHP? Gå for det!

Hvis CMS er en kropp og front-end vise hode, så kroppen kan skru hodet og erstatte den med en annen. Merkelig, ikke sant?

I alle fall, enten det er Automad, WordPress, sunn Fornuft, Contentful, Ghost, Netlify CMS, eller noen andre i det voksende antall av API-første valg der ute, gå mot hodeløse er en plass å se på. HeadlessCMS.org er et bra sted å gjøre det. Vi kunne se store endringer som kan føre til både bedre innhold og utvikler opplevelser, som er hva alt dette er prøver å oppnå.