Variasjoner over Temaet: Gjenoppfinne Skriver på Nettet

0
78

Hvis noen vet noe om meg, det er vanligvis en av to ting: at jeg har to vanvittig myke hunder, eller som jeg liker skrift og typografi. Som, virkelig virkelig liker dem. Så mens jeg er super spent på hvor godt Tristan å gjøre med hans hydroterapi —vi går 50% lenger enn han var i stand bare et par måneder siden, uten å måtte ta pauser midt—jeg er enda mer nytt håp opp om variable skrifter.

Jeg vet det, du er sannsynligvis alle virkelig sjokkert.

Jeg har vært ganske single-minded om dem siden introduksjonen for tre år siden, og tror de kommer til å bli en veldig Stor Ting. Men det har bare ikke blitt til at tipping point—ennå. Men et par ting er å komme sammen som gjør at jeg tror dette kan bli året. La meg gå tilbake litt og forklare.

Se Penn
Variabel skrift, som skissert av Jason Pamental (@jpamental)
på CodePen.

Plex Sans Variabel, med skisserer som viser omfanget av tykkelser og bredder mulig med en enkelt fil

Fremtiden er variabel

Variabel skrifter er en videreutvikling av den OpenType font-spesifikasjonen som tillater en enkelt fil som inneholder alle varianter av bredde, vekt, skrå, kursiv, og praktisk talt alle andre permutasjon av en skrift type designer vil er å eksponere—alt i en enkelt fil. Den ene filen er svært effektiv, så det er langt mindre enn alle de individuelle filer. For web, som betyr at vi kan i mange tilfeller spare betydelige laste ned data, redusere antall HTTP-forespørsler, og generelt vesentlig øke fleksibilitet til rådighet. En ganske stor forandring fra de vanlig ‘ol statiske web fonts vi har vært med i de siste 10 årene. Det er massevis av gode ting ut av det om dem (jeg har skrevet et par her, her, her, og her), men du kan også se gjennom koden til høyre her på CSS Triks.

Denne nettleseren støtter data er fra Caniuse, som har mer detalj. Angir et nummer som nettleseren støtter funksjonen på denne versjonen, og opp.

Skrivebordet

ChromeOperaFirefoxIEEdgeSafari
66 53 62 Ingen 17 11

Mobil / Nettbrett

iOS SafariOpera MobileOpera MiniAndroidAndroid ChromeAndroid Firefox
11.0-11.2 Ingen Ingen 76 78 68

Variabel skrifter er synlig for 87% av enheter på nett i henhold til caniuse.com.

Nå som nettleser støtte er ganske komplett (for det meste alt, men IE11 og et par av Android nettlesere som Baidu og UC), tilgjengeligheten av variabel skrifter er bedre (sjekk ut v-fonts.com), og Google lanserer støtte for dem via deres nye API—det føles som om dette kan til slutt være gjennombrudd for dem.

Hva som interesserer meg mest, om det er det vi vil se mennesker skaper. Jeg er sikker på at ved første vil det være mye “rive og erstatte”, i likhet med hva vi så på Nielson/Norman group nettstedet med sine inkludering av Kilde Sans Variabel på nettstedet sitt siste året, eller hva Google har blitt testet med Oswald Variabel på nettsteder 148 millioner ganger om dagen for de siste månedene. I utgangspunktet bare å bruke det i stedet for et par statisk tilfeller å høste fordelene av siden lastes raskere og mindre kode.

Noe som er flott, men bare en begynnelse.

Hva jeg gleder meg til å se er folk omfavner hele spekteret av hva disse skriftene kan gjøre. Kommer form ultra-lys til super-tung, super-kondensert til ekstra bredt. Uansett-skrifter støtte er det for oss å utforske. Jeg håper å se designere dykke i og utforske kraften av god typografi. Typen som snakker mer og variert volumer for å hjelpe oss rundt våre nettsteder og apper. Skriv inn set in motion som kan føre oss fra her til der.

Se Penn
Layout variasjoner, del deux av Jason Pamental (@jpamental)
på CodePen.

Dette er en av de undersøkelser jeg gjorde for mitt nyhetsbrev og snakker, leker med tanken om lesbarhet og spenningen mellom å lese rask og treg.

Vil noen av dem være forferdelig?

Sannsynligvis. Men så var det en masse tidlig responsive nettsider. Og massevis av steder med statisk web fonts når de først lansert. Eller en Flash-baserte nettsteder. Alle disse har blitt videreutviklinger av hva vi kan design og gjør på nettet. Det er opp til oss å gjøre det bra i stedet for dårlig. Jeg gleder meg til å lære sammen.

Tross alt, hvis type er stemmen til våre ord—med variabel skrifter—den stemmen har blitt et kor.