Fremtiden er lys, fordi fremtiden er statisk

0
232

Jeg har gjort dette web ting for penger for 10 år i år, og selv om jeg ikke har eksistert så lenge som noen folk, jeg føler at jeg har sett et par sykluser kommer og går nå, så la oss si at hot nye ting er ofte kynisk sett, i utgangspunktet. Denne milepælen av meg har også fått meg i en retrospektiv humør, også, og spørsmålet “Hva om å bygge nettsteder er du interessert i dette året?” har bare oppmuntret til det.

Når jeg først kom inn i bransjen, jeg var en ut-og-ut designer, leverer statisk comps å utviklerne før etter en altfor mange fattige bygger på arbeidet mitt: jeg bestemte meg for å komme inn koden meg selv. Naturligvis er jeg fokuserte utelukkende på front-end—spesielt HTML og CSS. Ja, jeg fikk litt inn JavaScript for (når Flash-ble fullstendig irrelevant), men markup og stiler har alltid vært min favoritt ting om web-teknologi. Jeg har egentlig aldri vært i back-end utvikling, heller. Jada, jeg kan gjøre det, men det er absolutt ikke min sterke side, og vanligvis dette svekker min, og tilbyr en touch—spesielt som freelance web-designer. Vel, det gjorde svekke meg, helt til nå.

JAMstack: en forferdelig navn, men veldig empatisk.

Jeg elsker JAMstack fordi det gjør at folk som meg, som ikke er veldig sterk med back-end-ting, og det aspektet av JAMstack som jeg liker best—og som jeg tror er den beste del—er statisk side generatorer (SSGs). Jeg snakker spesielt om SSGs som Eleventy og mindre-så Gatsby her, for referanse.

Den største grunnen til at jeg liker SSGs som Eleventy er at jeg kan ha en helt fleksibel, komponent-drevet codebase som på bygge-tid, kompileres ned til ingenting, men nydelig, statiske HTML. Du fortsatt få makt JavaScript for, men i stedet for å tvinge den ned i røret, kan du kjøre den på compile-time. Dette har gjort meg i stand til å gjøre noen ganske darn komplekse ting. Eleventy gjør alt dette lynraskt, også.

Bland Eleventy med Netlify og i noen tilfeller, Heroku, og plutselig har du en kraftig utvikling oppsett som resulterer i en rask, effektivt nettsted som auto-distribuerer. Det er perfekt oppsett for meg.

Dette er ting som interesserer meg så mye at jeg gjorde en Eleventy startpakke dette året kalt Hylia. Jeg gjorde dette av to grunner:

  1. Jeg ønsket å teste gjennomførbarheten av et innhold-klarte statisk-området som bruker source kontrollert innhold. Jeg valgte Netlify CMS for å gjøre dette
  2. Jeg ønsket å gjøre folk i stand uten tekniske ferdigheter til å publisere et effektivt, tilgjengelig bloggen til sine egne, slik at de ikke må stole på sentraliserte systemer

Plattformen gikk ned veldig bra, og jeg tror en del av årsaken til suksessen er at selv om det er (eventuelt) innhold klarte, drevet av design symboler og fullt componentized, det fungerer veldig bra fordi alt du får er HTML og CSS med en bit av gradvis forbedret JavaScript.

Dette er den magiske SSGs, fordi de gir oss utvikler opplevelse, men mye viktigere, fordi produksjonen er statisk og lett (med mindre du hindre at med massevis av kode), det skaper en virkelig solid grunnlag for en god brukeropplevelse, også! Dette er ikke bare tilfelle for små prosjekter som Hylia, også, fordi SSGs kan selv power store prosjekter som Duett Design System, for eksempel.

Vi ser tilbake på empowerment som SSGs aktivere, jeg vil bare liste opp noen ting som de har gjort meg, en web designer, til å gjøre dette året:

  • Publiser en bok
  • Lag raske, interaktive prototyper for kunder som har helt forvandlet beslutningsprosessen
  • Bygge faktiske, full nettsteder for kunder
  • Fullstendig forandre min design prosess å bruke HTML og CSS som en leveransen, heller enn statisk comps
  • Bygge og dokumentere et utrolig omfattende, multi-plattform design system (WIP)
  • Re-plattformen min CSS nyhetsbrev (VIA)

Disse er store ting som har hatt en enorm positiv innvirkning på meg og neste år, SSGs er bare kommer til å inneholde mer i mitt arbeid som jeg overgang til å gi pedagogisk materiale, også.

Innpakning opp

Fremtiden er lys med JAMstack og SSGs—spesielt når det er levert til sluttbruker er rask, gradvis forbedret nettsteder. Jeg ærlig tror at de er å skape en fremdrift bølge mot et større fokus på ytelse, også.

Hvis vi chuck i noen serverless teknologi: plutselig, designere og front-end utviklere virkelig er allmektig og dette er virkelig interesserer meg fordi plutselig, gir vi masse folk adgang til å ha gode ideer som kanskje ikke har vært i stand til å før.