De Tools zijn Hier

0
262

Op weg naar 2020, het komt mij voor dat ik heb nu al met het maken van websites voor 20 jaar. Terugkijkend op die tijd, het lijkt alsof onze praktijken zijn in de buurt-constante churn, en dat onze vooruitgang niet altijd lineair. Maar uiteindelijk kan zelfs de misstappen en raaklijnen langs de weg hebben bijgedragen aan een patroon van verfijning, en nu voor de eerste keer, het voelt alsof we een standaard patroon voor de meeste van de technische uitdagingen waarmee wij geconfronteerd worden. Ik denk 2020 lijkt een stabiliserende moment voor webstandaarden.

Gezien het feit dat de levering is inherent aan ons medium, veel van onze moeilijkheden zijn gekomen uit een netwerk beperkingen. Vroeg op, netwerken aangeboden met beperkte bandbreedte, zodat we de ontwikkelde tools en praktijken voor het verminderen van de fysieke grootte van onze bestanden. Snel genoeg bandbreedte eh… verbreed, en latency–de tijd besteed aan het maken van reizen tussen servers en apparaten–werd onze volgende knelpunt. Te beperken latency, we ontwikkelden technieken om meer code in minder uitstapjes, zoals het combineren van de like-bestanden splitsen onze middelen over de verschillende domeinen om meer downloads op een gegeven moment, en in-lining in tegenstelling tot-bestanden in onze HTML-om te voorkomen dat het wachten voor de extra aanvragen. We hebben ook geleerd te verdelen onze gedragscode over de hele wereld op Cdn ‘ s, zoals fysieke nabijheid helpt altijd. Maar latency zelf is het verbeteren van nu, vooral met de komst van 5G en verbeteringen in de manier waarop browsers communiceren met de servers van nu laten ons verzoek een aantal bestanden in een keer, of zelfs push-bestanden naar de browser voor het vraagt voor hen. Dit alles heeft vereenvoudigd ons vermogen om snel en betrouwbaar, en het is slechts sinds kort beschikbaar zonder ingewikkelde oplossingen.

Verschillen tussen apparaten gebruikt te beschamen ons ook. In de vroege jaren van het mobiele web, moesten we op zoek naar creatieve en vaak onhandige oplossingen te leveren contextueel juiste kenmerken en waarden, maar tegenwoordig hebben we fantastische tools te leveren apparaat-geschikt ervaringen. We kunnen gebruik maken van media queries om vlot aan te passen onze visuele lay-outs over het scherm groottes, en we kunnen bouwen die lay-outs met behulp van de juiste design tools zoals grid en flexbox. We kunnen gebruik maken van standaard voorzien van query ‘ s om te testen of we kunnen rekenen op een bijzonder instrument alvorens het te gebruiken, of zelfs om te beslissen of het laden van kostbare bestanden in de eerste plaats. Voor media levering, we hebben krachtige opties voor het leveren van de juiste grootte van afbeeldingen en video ‘ s om naar elk gewenst apparaat. Dit alles vereist minder ideal of niet-standaard praktijken slechts een paar jaar geleden, maar de dingen zijn veranderd voor het beter.

Toegankelijkheid is eenvoudiger geworden om te bereiken, dat tijdig is sinds het bewustzijn van het belang heeft waarschijnlijk nog nooit zo groot geweest. Normen hebben ons de tools om beter te communiceren, de betekenis en de staat van de onderdelen van assistentie-technologie, en browsers en OSs hebben drastische verbetering van hun interactie met deze normen.

Ik bedoel niet te zeggen dat we niet nog steeds geconfronteerd met de harde technische problemen, maar ik denk dat het is steeds onze eigen praktijken en veronderstellingen maakt die van het maken van die problemen, eerder dan alle krachten buiten onze controle. Bijvoorbeeld, zien we toch enkele sites die soepel met elkaar te verzoenen snelle levering met een soepele respons tijdens runtime, met name in de gemiddelde apparaten die mensen gebruiken wereldwijd. Maar de problemen zoals die zijn niet absoluut, ze zijn veroorzaakt door fouten in onze eigen prioriteiten, in over-een beroep op de patronen die wij weten al te duur zijn.

Kortom, de tools die we nodig hebben om ons werk goed te zijn hier. Behalve voor container-query ‘ s. We hebben nog steeds echt nodig container query ‘ s doen ons werk goed, en het is ronduit belachelijk dat in 2020 we—ahem. Waar was ik? Oh, juist.

Dus op weg naar 2020, het voelt alsof we eindelijk een goed afgeronde standaard toolset voor het maken en analyseren van onze sites. Tegenwoordig, als een website traag is of te duur, of te traag om te reageren op de interactie van de gebruiker, of niet meer toegankelijk voor assistentie-technologie, of slecht ontworpen op een bepaald scherm, kunnen we troost vinden in de wetenschap dat het waarschijnlijk onze eigen schuld is en dat wij kunnen oplossen. En dat is geweldig, want het web is veel groter, meer dringende, niet-technische problemen die onze aandacht veel meer.

SHARE
Previous articleVerktygen är Här
Next articleDie Werkzeuge sind Hier