Varje vecka Plattform Nyheter: Web Apps i Galaxy Butik, Tappable Berättelser, CSS Underrutnät

0
36

I veckans roundup: Firefox av låssmed-liknande befogenheter, Samsung Galaxy Butiken börjar stödja Progressiva Web Apps, CSS Underrutnät är frakt i Firefox 70, och en ny studie bekräftar att användare föredrar att utnyttja innehåll snarare än bläddrar igenom den.

Låt oss gå in på nyheter.

Säkert genererade lösenord i Firefox

Firefox nu tyder på ett säkert genererat lösenord när användaren fokuserar en <input> – element som har autocomplete=”nytt lösenord” attributet. Detta alternativ är också tillgängliga via den sammanhangsberoende menyn för lösenord-fältet.


(via Firefox Frontier)

Web apps i Samsung app store

Samsung har börjat lägga Progressiva Web Apps (PWA) till app store, Samsung Galaxy Store, som är tillgänglig på Samsung-enheter. Den nya “Web apps” kategori är synliga till en början endast i Usa. Om du äger en PWA, du kan skicka sin adress till [email protected], och Samsung kommer att hjälpa dig att få onboarded i Galaxy-Butik.

(via Ada Steg Kanon)

Tappable historier på den mobila webben

Enligt en undersökning på uppdrag av Google, de flesta människor föredrar tappable historier under rullning artiklar om att konsumera innehåll på den mobila webben. Google använder denna studie för att främja AMP Berättelser, som är ett format för tappable historier på den mobila webben.

Båda studier hade deltagarna interagerar med verkliga exempel på tappable historier på den mobila webben, och rulla artikel medel. Forrester fann att 64% av de tillfrågade föredrog tappable mobil webb historien format över sin rullning artikel motsvarande.

(via Alex Durán)

Rutnätet form användningsfall för CSS Underrutnät

CSS Underrutnät är frakt i Firefox nästa månad. Den här nya funktionen gör rutnät artiklar av kapslade nät för att sättas på det yttre nätet, vilket är användbart i situationer där de ville rutnät artiklar är inte direkt barn på nätet behållare.

(via Šime Vidas)