Ukentlig Plattform Nyheter: Web Apps i Galaxy Store, Tappable Historier, CSS Subgrid

0
61

I denne ukens roundup: Firefox gevinster locksmith-lignende krefter, Samsung Galaxy Butikken begynner å støtte Progressive Web Apps, CSS Subgrid er shipping i Firefox 70, og en ny studie bekrefter at brukere foretrekker å trykke inn innhold heller enn å bla gjennom den.

La oss komme inn i nyhetene.

Sikkert generert passord i Firefox

Firefox nå tyder på en sikker måte generert passord når brukeren fokuserer en <input> – element som har autofullfør=”det nye passordet” – attributt-verdi. Dette alternativet er også tilgjengelig via kontekstmenyen på alle passord-feltet.


(via Firefox Frontier)

Web apps i Samsungs app store

Samsung har begynt å legge Progressive Web Apps (PWA) for å sin app store, Samsung Galaxy Butikken, som er tilgjengelig på Samsung-enheter. Den nye “Web-apps” – kategorien er synlig i utgangspunktet bare i Usa. Hvis du eier en PWA, kan du sende NETTADRESSEN til [email protected], og Samsung vil hjelpe deg å få onboarded i Galaxy Store.

(via Ada Rose Kanon)

Tappable historier på mobil og web

Ifølge en studie bestilt av Google, de fleste mennesker foretrekker tappable historier over rulling artikler når konsumere innhold på mobil og web. Google bruker denne studien å fremme AMP Historier, som er et format for tappable historier på det mobile nettet.

Begge studiene hadde deltakere samhandler med virkelige verden eksempler på tappable historier på det mobile nettet, så vel som å rulle artikkel-ekvivalenter. Forrester funnet at 64% av respondentene foretrakk tappable mobile web historien format over sin rulling artikkelen tilsvarende.

(via Alex Durán)

Rutenettet form use-case for CSS Subgrid

CSS Subgrid er shipping i Firefox neste måned. Denne nye funksjonen gjør det mulig rutenett elementer av nestede nett for å bli satt på ytre rutenett, som er nyttig i situasjoner der det ville rutenett elementer er ikke direkte barn av nettet container.

(via Šime Vidas)