Wekelijkse Platform Nieuws: het Laden van HTML-Attribuut, de Belangrijkste ARIA Specificaties, en het Verplaatsen van de iFrame te DOM Schaduw

0
29

In deze week roundup van platform nieuws, Chrome introduceert een nieuw kenmerk voor het laden, toegankelijkheid specificaties voor web-ontwikkelaars, en de BBC beweegt visualisaties in de Schaduw van de DOM.

Chrome schepen, het laden kenmerk

De HTML-laden attribuut voor lui-laden van afbeeldingen en iframes wordt nu ondersteund in Chrome. U kunt toevoegen laden=”lui” aan het uitstellen van het laden van afbeeldingen en iframes die lager zijn dan de viewport totdat de gebruiker scrollt in de buurt van hen.

Google suggereert ofwel de behandeling van deze functie als een progressieve verbetering of met behulp van het op de top van uw bestaande JavaScript-gebaseerde lui-laden oplossing.

Deze functie is nog niet toegevoegd aan de HTML-Standaard (maar er is een open trek aanvraag), en meerdere links naar Google ‘ s documentatie zijn vermeld op het Chrome-Status pagina.

(via het web.dev)

Overzicht van ARIA specificaties

De belangrijkste specificaties van de toegankelijkheid voor web-ontwikkelaars:

Naam
Beschrijving
ARIA in HTML Hiermee definieert u welke ARIA rol, status en eigendom attributen zijn toegestaan, op welke HTML-elementen (impliciete ARIA semantiek zijn hier gedefinieerd)
Met behulp van ARIA Geeft praktische adviezen over het gebruik van ARIA in HTML, met een nadruk op de dynamische inhoud en geavanceerde UI controls (de “vijf regels van ARIA gebruik” zijn hier gedefinieerd)
ARIA (Bereikbaar van Rich Internet Applications) Definieert de ARIA rollen, staten en eigenschappen
ARIA Authoring Praktijken Geeft algemene richtlijnen voor het gebruik van ARIA voor het maken van toegankelijke apps (inclusief ARIA uitvoering patronen voor veelgebruikte widgets)
HTML-Toegankelijkheid-API-Toewijzingen U bepaalt hoe de browsers kaart HTML elementen en attributen om het besturingssysteem toegankelijkheid-Api ‘ s
WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) Biedt richtlijnen voor het maken van web content toegankelijker (succes criteria voor de WCAG-conformiteit zijn hier gedefinieerd)

Gerelateerd: “Bijdragen tot de ARIA Authoring Practices Guide” van Simon Pieters en Valerie Jonge

Schaduw DOM op de BBC-website

De BBC heeft verplaatst van de <iframe> en Schaduw DOM voor de embedded interactieve visualisaties op haar website. Dit heeft geresulteerd in significante verbeteringen in de prestaties (“meer dan 25% sneller”).

De beschikbare Schaduw DOM polyfills niet betrouwbaar voorkomen stijlen van lekken in de Schaduw DOM grens, dus ze besloten om in plaats van terug te vallen op <iframe> in browsers die geen ondersteuning Schaduw DOM.

Schaduw DOM […] kunt u inhoud leveren die op een vergelijkbare manier te iframes in termen van inkapseling, maar zonder de negatieve algemene kosten […] We willen inkapselen van een element waarvan de inhoud wordt weergegeven naadloos als onderdeel van de pagina. Schaduw DOM geeft ons dat, zonder enige noodzaak voor een aangepast element.

Een groot nadeel van deze nieuwe aanpak is dat de CSS media queries kan niet meer gebruikt worden voorwaardelijk stijlen toepassen op basis van de inhoud van de breedte (omdat de inhoud niet meer laadt in een aparte, ingesloten document).

Met iframes, media query ‘s geven ons de breedte van onze content; met Schaduw DOM, media query’ s geven ons de breedte van het apparaat zelf. Dit is een enorme uitdaging voor ons. We hebben nu geen manier om te weten hoe groot onze inhoud is wanneer het ‘ s geserveerd.

(via Toby Cox)

In ander nieuws…

  • De volgende versie van Chrome zal de invoering van de Grootste Contentful Verf prestaties gegeven; deze nieuwe metric is een meer nauwkeurige vervanging voor een Eerste Betekenisvolle Verf, en maatregelen als het grootste element wordt weergegeven in de viewport (meestal de grootste afbeelding of de paragraaf van de tekst) (via Phil Walton)
  • Microsoft heeft een prototype van een nieuwe tool voor het bekijken van een web-pagina ‘ s DOM in 3D; deze tool is nu experimenteel beschikbaar in de preview-versie van de Rand (Edge via DevTools)
  • Het bijhouden van preventie is standaard ingeschakeld in het preview-versies van de Edge; het ligt aan een evenwichtige standaard, die “blokkeert schadelijke trackers en een aantal derde-partij trackers” (via Techdows)

Lees meer nieuws in mijn nieuwe, wekelijkse zondag probleem. Bezoek webplatform.nieuws voor meer informatie.