Posisjon Klissete og tabelloverskrifter

0
41

Du kan ikke stilling: klebrig; en <thead>. Eller en <tr>. Men du kan klebrig en <th>, som betyr at du kan gjøre klebrig overskrifter inne i en vanlig ol’ <table>. Dette er vanskelige ting, fordi hvis du ikke vet denne rare innfall, det ville være vanskelig å klandre deg. Det gjør langt mer fornuftig å klebrig et overordnet element som tabellen overskriften i stedet for hver individiaul elementet i en rad.

Spørsmålet koker ned til det faktum at klissete krever posisjon: i forhold til arbeid og som ikke gjelder for <thead> og <tr> i CSS 2.1 spec.

Det er to svært ekstreme reaksjoner på dette, bør du trenger for å implementere klebrig tabelloverskrifter og ikke være klar over <th> – løsning.

  • Ikke bruk tabellen markering i det hele tatt. I stedet, bruke ulike elementer (<div>s og whatnot) og andre CSS layout metoder for å gjenskape stilen til en tabell, men ikke låst ut av å bruke position: relative og skape posisjon: klebrig overordnede elementer.
  • Bruk tabellen elementer, men helt fjerne alle sine styling-standarder med ny skjerm verdier.

Den første er farlig fordi du ikke bruker semantiske og tilgjengelige elementer for innhold leses og navigert. Den andre er nesten det samme. Du kan gå den veien, men du må være veldig forsiktig for å søke på nytt semantiske roller.

Uansett, ingen av at saker hvis du bare stokk (får det til?!) ved hjelp av en klebrig verdi på de <th> – elementer.

Se Penn
Sticky tabelloverskrifter med CSS ved Chris Coyier (@chriscoyier)
på CodePen.

Det er nok litt rart for tabellen har overskrifter som en rad i midten av en tabell, men det er bare for å illustrere poenget. Jeg var forestille farget header barer skille spillere på forskjellige idrettslag eller noe.

Når jeg tenker på data tabeller, jeg tror også om hvor vanskelig det kan være å gjøre dem tilgjengelig. Heldigvis finnes det en rekke måter, alt avhengig av den beste måten å gruppere og utforske dataene i dem.