Wekelijkse Platform Nieuws: CSS Scroll Snap, Opera GX, PWA Pictogram install (Installeer)

0
86

Šime regelmatige content voor web-ontwikkelaars op het webplatform.nieuws.

In deze week roundup, Chrome is het toevoegen van een installatie optie voor Progressieve Web Apps, Opera GX gaat om Ramen, de ECMAScript voorstellen krijgen een update, en CSS Scroll Snap is om te komen tot een Firefox-browser bij u in de buurt.

Een pictogram install (installeer) komt naar Chrome op de desktop

Pete LePage: De volgende versie van Chrome wordt automatisch een installatie-pictogram in de adresbalk op het bureaublad als de site voldoet aan Chrome PWA “installability” criteria. U kunt luisteren naar de appinstalled evenement om te detecteren of de gebruiker de installatie van uw PWA.

Opera GX is beschikbaar op Windows

Maciej Kocemba: De preview-versie van de Opera-GX voor Windows is nu beschikbaar. Dit is een speciale versie van Opera waarmee gebruikers beperken hoeveel CPU-en RAM-geheugen beschikbaar is om de browser.

Bijgewerkt ECMAScript voorstellen

Azu JavaScript optioneel chaining operator (obj?.prop) en null-ish samen operator (x ?? y) voorstellen zijn verplaatst naar Fase 2 van de TC39 proces. (Zie Web Platform Nieuws nummer 902 voor meer informatie over de TC39 proces.)

// VOOR
laat tekst = reactie.instellingen && antwoord.instellingen.headerText;
if (tekst == null) tekst = “Hello, world!”;

// NA
laat tekst = reactie.instellingen?.headerText ?? “Hello, world!”;

CSS Scroll Snap is komen te Firefox

Šime Vidas: CSS Ga Module wordt ondersteund in Chrome, Safari, en de volgende versie van Firefox. Ga breuk goed werkt op apparaten met een aanraakscherm, maar er zijn een aantal usability problemen op de desktop platformen.

SHARE
Previous articleOnderdelen, yo.
Next articleKomponenten, yo.