Varje vecka Plattform Nyheter: CSS Bläddra Snap, Opera GX, PWA install (Installera) Ikonen

0
47

Šime inlägg vanliga innehåll för webb utvecklare på webplatform.nyheter.

I veckans roundup, Chrome är att lägga till en installation alternativ för Progressiva Web Apps, Opera GX kommer till Windows, ECMAScript förslag som får en uppdatering, och att CSS Bläddra Snap är en Firefox-webbläsare nära dig.

En install (installera) ikonen kommer till Chrome på skrivbordet

Pete LePage: nästa version av Chrome kommer automatiskt att visa en install (installera) ikonen i adressfältet på skrivbordet om webbplatsen uppfyller Chrome PWA “installability” kriterier. Du kan lyssna för appinstalled händelse för att upptäcka om användaren har installerat PWA.

Opera GX är tillgängliga på Windows

Maciej Kocemba: preview-versionen av Opera GX för Windows är nu tillgänglig. Detta är en speciell version av Opera som låter användare gräns för hur mycket CPU-och RAM-minne som är tillgängligt för webbläsaren.

Uppdaterad ECMAScript förslag

Azu JavaScript valfri kedja operatör (adv?.prop) och null-ish coalescing operatör (x ?? y) förslag har flyttats till Steg 2 av TC39 processen. (Se Webb-Plattform Nyheter fråga 902 för mer information om TC39 processen.)

// FÖRE
låt text = svar.inställningar && svar.inställningar.headerText;
om (text == null) text = “Hello, world!”;

// EFTER
låt text = svar.inställningar?.headerText ?? “Hello, world!”;

CSS Bläddra Snap kommer att Firefox

Šime Vidas: CSS Bläddra Snap stöds i Chrome, Safari, och nästa version av Firefox. Bläddra knäppa fungerar på touch skärm men det finns vissa användbarhetsproblem på stationära plattformar.

SHARE
Previous articleKomponenter, yo.
Next articleOnderdelen, yo.