Onderdelen, yo.

0
94

Ik zie VuePress ging gewoon 1.0. Eenvoudig uitgelegd, het is een static site generator gebaseerd op de Vue. Maar natuurlijk, je werkt in Vue, wat betekent dat je werkt in onderdelen.

Alle moderne JavaScript frameworks zijn op basis van het onderdeel. Zelfs als zij het niet eens zijn met elkaar over specifieke zaken (bijvoorbeeld, hoe een Slanke vereist compilatie), ze lijken allemaal te stemmen op het model van het werken in onderdelen. Reageren is voor alle onderdelen. Een populaire static site generator voor het Reageren is Next.js. De Vue versie van dat is Nuxt.js.

Dan is er Gatsby dat is allemaal Reageren. (Luister naar onze nieuwste ShopTalk te Zien zijn als we over praten.) Gridsome lijkt 1-op-1 vergelijking in Vue-land, de opmerkelijke vergelijking wordt hoe zij beide zijn ontworpen om te zuigen in de gegevens uit elke bron. Onderdelen al, natuurlijk. Ik ben niet zeker dat er een vlaggenschip Hoekige op basis van static site generator, maar dat ze er zijn, en Hoekig is onderdelen van alle de weg naar beneden.

Onderdelen zijn zo alomtegenwoordig dat je misschien niet eens meer over nadenken. Maar je zou voelen, vooral als u heen en weer springen tussen projecten die niet onderdeel gedreven. WordPress ontwikkeling, in het algemeen, ik voel, is niet onderdeel gedreven. Zeker, u hebt uw header.php en footer.php bestanden en dergelijke. U kunt breken die naast het hoe je wilt, maar het is veeleer ad hoc. U niet uitdrukkelijk zijn componenten van het gebouw en het voederen van die onderdelen van lokale gegevens en testen ze als zodanig. (U kunt een stuk dichterbij met iets als Hout.)

Het bouwen van front-end van server-side code is absoluut prima. Server-side rendering is schering en inslag met de voordelen. Maar server-side talen lijken niet te hebben omarmd onderdelen van de manier waarop JavaScript is. En omdat iedereen lijkt te willen componenten (front-end developers uiteraard liefde, ontwerpers denken op die manier, hoe dan ook, back-end developers begrijpen…) het is geen verrassing voor mij om te zien dat deze stijging van de geliefde projecten bouwen server-side (of bouw-tijd) gegenereerd sites van JavaScript, gewoon omdat het op basis van het onderdeel en de onderdelen zijn gewoon een goed idee.