Komponenter, yo.

0
47

Jeg ser VuePress bare gikk 1.0. Forklart enkelt, det er en statisk side generator basert på Vue. Men selvfølgelig, du jobber i Vue, som betyr at du jobber i komponenter.

Alle de moderne JavaScript-rammeverk er komponent-basert. Selv når de er uenige med hverandre om bestemte ting (som for eksempel hvordan Svelte krever samling), de alle synes å være enige om hvilken modell som arbeider i komponenter. Reagerer på, er at alle komponenter. En populær statisk side generator for å Reagere er Next.js. De Vue versjon av det er Nuxt.js.

Så er det Gatsby som alle Reagerer. (Lytt til vår nyeste ShopTalk Vis som vi diskuterer det.) Gridsome virker som de fleste 1-til-1 sammenligningen i Vue-land, den bemerkelsesverdige sammenligningen blir hvordan de begge er laget for å suge inn data fra hvilken som helst kilde. Komponenter selv, selvfølgelig. Jeg er ikke sikker på at det er et flaggskip Kantete-basert statisk side generator, men de er der, og Kantete er komponenter hele veien ned.

Komponentene er så allestedsnærværende at du kanskje ikke engang tenker over det lenger. Men du kan føle det, spesielt hvis du hoppe frem og tilbake mellom prosjekter som ikke er komponent-drevet. WordPress utvikling, generelt, føler jeg, er ikke komponent drevet. Jada, du har fått din header.php og footer.php filer og slikt. Du kan bryte dem fra hverandre, men du vil bruke, men det er heller ad-hoc. Du er ikke eksplisitt bygningsdeler og fôring disse komponentene lokale data og testing dem som sådan. (Du kan få en mye tettere med noe som Tømmer.)

Bygningen front-ender ut av server-side kode er helt greit. Server-side gjengivelsen er fylt med fordeler. Men server-side språk, ser ikke ut til å ha omfavnet komponenter måten JavaScript har. Og siden alle synes å like komponenter (front-end utviklere åpenbart elsker det, designere tenker på den måten uansett, back-end-utviklere forstår det…) det er ingen overraskelse for meg å se denne bølgen av elskede prosjekter bygge server-side (eller bygge-tid) generert nettsteder fra JavaScript, rett og slett fordi det er komponent-basert og komponenter er bare en god idé.