Wekelijkse Platform Nieuws: Functie-Beleid, ECMAScript i18n-API, Verpakt PWAs

0
40

Šime regelmatige content voor web-ontwikkelaars op het webplatform.nieuws.

Nieuwe Functie Beleid API in Chrome

Pete LePage: U kunt gebruik maken van het document.featurePolicy.allowedFeatures methode in Chrome voor een lijst van alle zijn Voorzien van beleidsgestuurde functies die toegestaan zijn op de huidige pagina.

Deze API kan nuttig zijn bij de uitvoering van een functie-beleid (en het bijwerken van een bestaande functie-beleid) op uw website.

 1. Open uw site in Chrome en uitvoeren van de API in de JavaScript-console om te controleren welke Functie beleidsgestuurde functies zijn toegestaan op uw site.
 2. Lees over de afzonderlijke functies op featurepolicy.info en te bepalen welke functies het moet worden uitgeschakeld (‘geen’ waarde), en welke kenmerken moeten alleen worden uitgeschakeld in cross-origin <iframe> – elementen (‘self’ waarde).
 3. Voeg de Functie-Beleid-header van je site HTTP reacties (beleid worden gescheiden door puntkomma ‘ s).
 4. Functie-Beleid: geolocation ‘zelf’;sync-xhr ‘geen’

 5. Herhaal Stap 1 om te bevestigen dat uw nieuwe functie beleid is van kracht. U kunt ook zoeken op uw site securityheaders.com.

In ander nieuws…

 • Dave Camp: Firefox nu blokkeert cookies van bekende trackers standaard (als de cookie wordt gebruikt bij een derde-partij context). Deze wijziging is momenteel alleen van kracht voor het nieuwe Firefox-gebruikers; bestaande gebruikers worden automatisch bijgewerkt naar de nieuwe beleid zal in de komende maanden.”
 • Pete LePage: Chrome voor Android nu de mogelijkheid om websites te delen van foto ‘ s (en andere bestanden) via de navigator.delen-methode. Zie Web Platform Nieuws nummer 1014 voor meer informatie over de Web Delen API. Ayooluwa Jesaja ‘ s post van gisteren is ook een goede referentie over hoe het te gebruiken.
 • Valerie Jong: De ECMAScript Internationalisering Api ‘ s voor de datum en tijd opmaken (Intl.DateTimeFormat constructor), en de opmaak (Intl.NumberFormat constructor) worden breed ondersteund in de browsers.
 • Alan Jeffrey: Patrick Walton van Mozilla werkt aan een vector graphics renderer die tekst renderen soepel op alle hoeken bekeken met een Augmented Reality (AR) headset. We zijn van plan om het te gebruiken in onze browsers voor AR-headsets (Firefox Werkelijkheid).
 • Pinterest Engineering: Onze progressieve web app is nu beschikbaar als een stand-alone desktop-applicatie op Windows-10. Deze kan worden geïnstalleerd via de Microsoft Store, die “behandelt de verpakte PWA als een eerste klas burger met toegang tot Windows-10 functie’ S.”
 • Jonathan Davis: De flow-root waarde voor de CSS-display eigendom is geland in Safari Voorbeeld van de Technologie. Deze waarde wordt al ondersteund in Chrome en Firefox. Zie Web Platform Nieuws nummer 871 voor een use case.