Varje vecka Plattform Nyheter: Har Politik, ECMAScript i18n API, Förpackade PWAs

0
44

Šime inlägg vanliga innehåll för webb utvecklare på webplatform.nyheter.

Ny Funktion Politik API i Chrome

Pete LePage: Du kan använda för dokumentet.featurePolicy.allowedFeatures metod i Chrome för att få en lista på alla som Har Politiskt styrda funktioner som är tillåten på den aktuella sidan.

Detta API kan vara användbara när du genomför en funktion politik (och uppdatera en befintlig feature, politik) på din webbplats.

 1. Öppna webbplatsen i Chrome och köra API i JavaScript-konsolen för att kontrollera och som Har Politiskt styrda funktioner är tillåtna på din webbplats.
 2. Läs om enskilda funktioner på featurepolicy.info och bestämma vilka funktioner ska inaktiveras (‘ingen’ värde), och vilka funktioner ska inaktiveras endast i cross-origin <iframe> – element (‘self’ värde).
 3. Lägg till Funktionen-Politik header till din webbplats är HTTP-svar (politik som är åtskilda med semikolon).
 4. Funktion-Politik: geolocation “jaget”; sync-xhr ‘none’

 5. Upprepa Steg 1 för att bekräfta att din nya funktionen politik är i kraft. Du kan även skanna din webbplats på securityheaders.com.

I andra nyheter…

 • Dave Camp: Firefox nu blockerar cookies från kända trackers som standard (när den cookie som används i en tredje-part-sammanhang). Denna ändring är för närvarande i praktiken endast för nya Firefox-användare, befintliga användare kommer automatiskt uppdateras till den nya politiken “under de kommande månaderna.”
 • Pete LePage: Chrome för Android kan nu webbplatser för att dela bilder (och andra typer av filer) via navigatorn.dela metod. Se Webb-Plattform för Nyheter Fråga 1014 för mer information om Web Aktie API. Ayooluwa Jesajas inlägg från igår är också en bra referens på hur man använder det.
 • Valerie Unga: ECMAScript Internationalisering Api: er för formatering av datum och tid (Intl.DateTimeFormat konstruktör) och formatering (Intl.NumberFormat konstruktör) är ett stort stöd i webbläsare.
 • Jeffrey Alan: Patrick Walton från Mozilla arbetar på en vektor grafik renderare som kan göra text smidigt i alla vinklar när de ses med en Augmented Reality (AR) – headset. Vi planerar att använda det i våra webbläsare för AR-headset (Firefox Verkligheten).
 • Pinterest Konstruktion: Våra progressiva webb-app är nu tillgänglig som en fristående skrivbordsprogram i Windows 10. Det kan installeras via Microsoft Store, som “behandlar de förpackas PWA som en första klassens medborgare med tillgång till Windows-10 har Api: er.”
 • Jonathan Davis: flow-root-värde för CSS visa egendom har landat i Safari Förhandsvisning av Tekniken. Detta värde är redan stöds i Chrome och Firefox. Se Webb-Plattform för Nyheter Fråga 871 för ett användningsfall.