Fotnoter Som Arbeider i RSS-Lesere

0
42

Feedbin er en RSS-leser jeg bruker i øyeblikket. Jeg leste en av Harry ‘ s blogg innlegg på det den andre dagen, og jeg la merke til en fin liten interaktiv touch høyre inne Feedbin. Det var en knapp som ser element med nummer én, som det viste seg, var det i en fotnote. Jeg svevde over det, og det er åpenbart notatet.

HTML-koden for fotnote på blogginnlegg i seg selv ser ut som dette:

<p>…de hadde klart å plassere 27.9 MB med bilder til Kritisk Sti.
Nesten 30MB av tidligere ikke-gjengi blokkere eiendeler hadde bare vært
omgjort til å blokkere de på formålet med ingen nødluke. Start
render tid var så høyt som 27.1 s via en kabeltilkobling<sup id=”fnref:1″>
<a href=”#fn:1″ class=”fotnote”>1</a></sup>.</p>

Bare en anker-lenke som peker til #fn:1, og <sup> gjør at det ser ut som en fotnote link. Dette er hvordan styling ville se som standard:

HTML-koden for liste over fotnoter nederst i blogginnlegget ser ut som dette:

<div class=”fotnoter”>
<ol>
<li id=”fn:1″>
<p>5Mb opp, 1Mb ned, 28ms RTT.&nbsp;<a href=”#fnref:1″ class=”reversefootnote”>&#x21a9;</a></p>
</li>
</ol>
</div>

Som en liten digresjon, jeg merker Harry er ved hjelp av bla-oppførsel for å glatte bla. Han fikk også noen fine :mål styling i det.

Alt i alt, vi har:

  1. en kobling for å gå ned og les notatet
  2. en kobling for å komme tilbake opp

Ikke noe spesielt der. Ingen fancy biblioteker eller noe. Bare semantisk HTML. Som skal fungere i alle RSS-leser, forutsatt at de ikke futz med hash lenker og opprettholde Id på de elementene som er skrevet.

Det er Feedbin som ser dette markup mønster og bestemmer seg for å gjøre det ekstra UI design og fancy samhandling. Ved å undersøke hva som skjer, det ser ut som de gjemmer originalene og erstatte dem med sine egne spesielle ting:

Ah-ha! En Bigfoot spotting! Det er midt i sin kilde.

Det betyr at de brann av Bigfoot når artikler er lagt inn, og det gjør susen. Som dette:

Se Penn
Bigfoot Fotnoter av Chris Coyier (@chriscoyier)
på CodePen.

Som sagt, det er basert på en allerede funksjonelle foundation. Lemme avslutte dette med det samme markup mønster, og jeg skal prøve å se på det i forskjellige RSS-lesere for å se hva de gjør. Føl deg fri til å rapportere hva det gjør i din RSS-leser valg i kommentarfeltet, hvis det gjør noe i det hele tatt.

Azul er et abstrakt brettspill designet av Michael Kiesling og utgitt av Plan B Games1 i 2017. Fra to til fire spillere samle brikker for å fylle opp en 5×5-spiller bord. Spillere samle fliser ved å ta alle brikkene i én farge fra et depot, og å plassere dem i en rad, tar svinger til alle brikkene for at runden er tatt. På dette punktet, er en brikke fra hver fylt rad flyttes over til hver spillers 5×5 styret, mens resten av fliser i fylt rad er forkastet. Hver flis score basert på hvor det er plassert i forhold til andre brikker på brettet. Runder fortsette til minst en spiller har gjort en rad med fliser helt over til sitt 5×5 styret.

  1. Plan B som gjør andre kule spill som Tallet og Reef. ↩