Wekelijkse nieuws: PWA Probleem op iOS, Performance Cultuur, Anti-Tracking in Browsers

0
45

Šime regelmatige content voor web-ontwikkelaars op het webplatform.nieuws. Elke week, hij heeft betrekking op een tijdige nieuws op de kruising van de ontwikkeling van de normen en de tools die ze beschikbaar te maken op het web.

Geïnstalleerd PWAs niet gemakkelijk opnieuw worden opgestart op iOS

iOS 12.2 PWAs
🔁 In-App browser voor externe inhoud (OAuth)
💾 Nieuwe levenscyclus (Geen Reload)
🔙Navigatie gebaren
🤝WebShare
⚠️Bewegingssensoren voor gehandicapten; oude getUserMedia verwijderd
👍 IntersectionObserver, ConicGradients, datalist, color picker, AbortFetchhttps://t.co/LNzq6MzqjR

— Maximiliano Firtman @ 🇱🇹 Vilnius (@firt) 26 Maart 2019

Maximiliano Firtman: Op iOS is het niet mogelijk om opnieuw een geïnstalleerde PWA door het sluiten van de recent gebruikte apps scherm en onmiddellijk daarna opnieuw te openen. In plaats van het opnieuw opstarten van de app, iOS herstelt de staat. Dit kan een probleem voor de gebruikers als de PWA vast komt te zitten in een gebroken staat.

<input> met het type ‘file’ bug op #iOS 12.2 #PWA
Open de invoer, zet de PWA in bg door het indrukken van de home knop. De ingang stopt met werken. Geldt ook voor alle input van het type ‘bestand’ in de app. Het werkt na een telefoon opnieuw op te starten. pic..com/IfzsXy91RK

— Pankaj Nathani ⭐️ (@croozeus) 11 April 2019

Na een onbepaalde tijd, wordt de opgeslagen context lijkt te verdwijnen. Dus als je uit de PWA, doet niets met uw telefoon en wacht een paar uur om terug te gaan naar de PWA, het opnieuw vanaf nul.

Vorming van een performance cultuur in De Telegraaf

We hebben hard gewerkt om De Telegraaf te verbeteren derden prestaties. Hier is een inzicht in onze aanpak https://t.co/4hhRDYaidS #webperf ⚡️

— Gareth Clubb (@digitalclubb), 30 April 2019

Gareth Clubb: Bij De Telegraaf (een grote engelse krant), hebben we een web performance groep te pakken, onze “organisatie” performance-uitdagingen en het inboezemen van een performance cultuur. De groep komt regelmatig bijeen om te beoordelen voor het derde-partij tags en werken aan het verbeteren van onze website.

We zijn begonnen met uitstel van alle JavaScript (waaronder die van ons) met behulp van de <script uitstellen> – kenmerk. Deze wijziging alleen bijna een verdubbeling van onze (vn-gesmoord) Vuurtoren performance score.

Uitstel van onze JavaScript niet scheef bestaande analytics en het heeft zeker niet vertraagd reclame. […] De Eerste Advertentie Geplaatst metrische verbeterd met een gemiddelde van vier seconden.

We hebben ook verwijderd 1 MB van derden lading van onze nieuwe front-end. Wanneer een van de teams verzoeken de toevoeging van nieuwe script, dat we nu het script testen in isolatie en weigeren als het degradeert onze statistieken (eerste contentful verf, enz.).

Toen we begonnen met dit proces, we hadden een collectie van zeer oude scripts en kon het niet bijhouden van de oorspronkelijke aanvrager. We verwijderd van die van de veronderstelling dat, als ze belangrijk waren, zouden de mensen weer in contact te komen — niemand deed iets.

Microsoft is van plan om toe te voegen het bijhouden van preventie tot aan de Rand browser

Kyle Pflug: Microsoft heeft plannen aangekondigd om de opties toe te voegen voor het blokkeren van trackers aan de Rand van de browser. Schadelijke trackers zou worden automatisch geblokkeerd, en zou de gebruiker de mogelijkheid om tevens het blokkeren van alle mogelijke trackers.

Dit zou te maken van de Rand van de vierde grote browser met een soort ingebouwde anti-tracking-functie (twee andere grote browsers Opera en UC Browser, zijn ad-blockers in de plaats).

  1. In 2015, Firefox toegevoegd Tracking Protection — onlangs hernoemd naar Inhoud Blokkeren — om de eerste grote browser om gebruikers te beschermen tegen derden trackers (bij het surfen op het web in de privé-modus).
  2. Sinds 2017, Safari voorkomt cross-site tracking standaard door middel van een functie genaamd Intelligent Tracking Preventie (ITP). Gebruikers wordt gevraagd om het bijhouden van wanneer ze proberen te communiceren met derden widgets op websites.

  3. Eerder dit jaar, Samsung Internet toegevoegd een experimentele functie genaamd Smart Anti-Tracking die ontkent derden trackers toegang tot cookies.