Veckans nyheter: PWA Fråga på iOS, Företagskultur, Anti-Tracking i Webbläsare

0
42

Šime inlägg vanliga innehåll för webb utvecklare på webplatform.nyheter. Varje vecka, han täcker aktuella nyheter i korsningen av utvecklingen av standarder och verktyg för att göra dem tillgängliga på nätet.

Installerade PWAs kan enkelt startas på iOS

iOS 12.2 PWAs
🔁 In-App webbläsare för externt innehåll (OAuth -)
💾 Ny livscykel (Ingen Reload)
🔙Gester för navigering
🤝WebShare
⚠️Rörelsesensorer handikappade, gamla getUserMedia bort
👍 IntersectionObserver, ConicGradients, datalist, färgväljare, AbortFetchhttps://t.co/LNzq6MzqjR

— Maximiliano Firtman @ 🇱🇹 Vilnius (@firt) Mars 26, 2019

Maximiliano Firtman: På iOS, är det inte möjligt att starta ett installerat PWA genom att stänga den från fönstret för nyligen använda appar och sedan omedelbart återupptagande det. Istället för att starta appen, iOS återställer dess stat. Detta kan vara ett problem för användare om PWA fastnar i en trasig staten.

<input> – med typ ‘fil’ bugg på #iOS 12.2 #PWA
Öppna ingången, sätta PWA bg genom att trycka på hem-knappen. Ingången slutar fungera. Sant för varje ingång med typ ‘fil’ i hela appen. Det fungerar efter starta om telefonen. pic..com/IfzsXy91RK

— Pankaj Nathani ⭐️ (@croozeus) April 11, 2019

Efter en obestämd tid, sparade ramen verkar försvinna. Så om du få ut av PWA, inte göra något med telefonen och vänta några timmar för att gå tillbaka till PWA, den startar från scratch.

Att skapa en företagskultur på Telegrafen

Vi har arbetat hårt på Telegrafen för att förbättra tredje part prestanda. Här är en inblick i vår metod – https://t.co/4hhRDYaidS #webperf ⚡️

— Gareth Clubb (@digitalclubb) April 30, 2019

Gareth Clubb: På Telegrafen (en större BRITTISKA tidningen), satte vi upp en web performance working group för att ta itu med våra “organisatoriska” utmaningar prestanda och ingjuta en prestationsinriktad kultur. Gruppen träffas regelbundet för att granska taggar från tredje part och arbete på att förbättra vår webbplats prestanda.

Vi har börjat skjuta alla JavaScript (inklusive vår egen) med hjälp av <script skjuta upp> – attributet. Denna förändring ensam nästan fördubblat vår (fn-strypt) Fyren prestanda betyg.

Uppskjutande av våra JavaScript har inte skev någon befintlig analytics och att det absolut inte försenas reklam. […] Den Första Annonsen Laddas metriska förbättrats med i genomsnitt fyra sekunder.

Vi tog också bort 1 MB av tredje part nyttolasten från vår nya front. När ett av våra lag begär tillägg för eventuella nya manus, som vi nu testa skriptet i isolering och avvisa det, om det försämrar våra mätmetoder (första contentful färg, etc.).

När vi startade den här processen, vi hade en samling av mycket gamla skript och kunde inte spåra den ursprungliga sökanden. Vi tog bort de på antagandet att, om de var viktiga, att folk skulle komma tillbaka i tryck — ingen gjorde.

Microsoft planerar att lägga till spårning förebyggande till Kanten webbläsare

Kyle Pflug: Microsoft har planer på att lägga till alternativ för att blockera trackers till Kanten webbläsare. Skadliga trackers skulle blockeras automatiskt och användaren har möjlighet att dessutom blockera alla eventuella uppföljningar.

Detta skulle göra Edge fjärde största webbläsaren med någon form av inbyggd anti-tracking-funktionen (två andra stora webbläsare, som Opera och UC Browser, har ad blockerare istället).

  1. I och med 2015, Firefox extra Skydd mot Spårning — nyligen bytt namn till Innehåll Blockera — bli den första stora webbläsaren för att skydda användarna från tredje part trackers (när du surfar på webben i privat läge).
  2. Eftersom 2017, Safari förhindrar cross-site spårning som standard, genom en funktion som kallas Intelligent Tracking Förebyggande (ITP). Användarna uppmanas att möjliggöra spårning när de försöker kommunicera med tredje part widgets på webbplatser.

  3. Tidigare i år, Samsung Internet lagt till en experimentell funktion som kallas Smart Anti-Tracking som förnekar tredje part trackers tillgång till cookies.