Så, Du Vil Sende inn et Forslag til å Snakke på et Arrangement

0
74

Du har vært scouring internett for kommende arrangementer. Du har abonnert på, til Utvikleren Avokado og du har bokmerkede conferences.css-tricks.com. Og nå har du funnet en utlysningen (CFP) at du ikke kan vente med å gå inn. Du kan raskt fylle ut det elektroniske skjemaet og lillefinger løp mot Enter-knappen…

Stopp. Ta et dypt pust. Og bevege seg sakte bort fra tastaturet.

Som en konferanse arrangør, jeg har gått gjennom hundrevis — om ikke tusenvis — av tale forslag. Mens mange er utmerket, det er alltid en haug som viser en dyp misforståelse av hendelsen, publikum og plikter av en høyttaler. Disse er de som umiddelbart bli dumpet på “Nei Takk” – listen på min Trello styret. Og, som en vanlig høyttaler, jeg har lært mer enn et par ting om å få forslag akseptert.

Mens det er ingen magisk kule for rask sporing snakke, er det en rekke vaner du kan utvikle og spørsmål du kan stille deg selv før du trykker “send” for å øke dine sjanser for å bli invitert til arrangementer. Hvis du er en fan av sjekklister, jeg har satt sammen en guide deg gjennom prosessen med å sende inn et forslag.

Det er til og med tilgjengelig på CodePen. 😉

Se Penn
Den CFP Sjekkliste av Jason Rodriguez (@rodriguezcommaj)
på CodePen.

Start med noen forskning

Den første tingen før du sender inn et forslag er å forske pokker ut av arrangementet.

Det er massevis av arrangementer der ute, hver med sin egen unike publikum og stemning. Noen er store, noen er små, noen har store budsjetter og noen er bootstrapped og helt nye. Din første oppgave som en potensiell høyttaler er å lære så mye du kan om hendelsen for å sørge for at du er en god plass for det og publikum. Det er et par måter å gjøre dette på.

Først, sjekk ut nettsiden for å få en følelse for arrangementet. Se når og hvor det er, sjekk ut siste årene (hvis det er noen), og leser hver siste bit av kopi på nettstedet. Et par ting å holde et øye ut for: en FAQ-side, en CFP side, info om sponsing eller muligheter for å tale, lister over tidligere talere, og en hashtag. Arrangementet hashtag er viktig, som vil tillate deg å sjekke ut hype og siste deltaker erfaringer på , så vel som å få en følelse av spenning om den kommende hendelsen. Hvis det ikke er en hashtag, eller alle kommentarer om hendelsen er forferdelig, så kanskje det er på tide å gå videre til neste CFP.

Neste, gjør du et søk på YouTube, Høyttaler Dekk, SlideShare, og Notist for siste taler og skyv dekk. Disse vil gi deg en god ide om hva du kan forvente på arrangementet og hva slags snakker gå over godt med publikum.

Etter at du har fullført en første pass av forskning, det er tid til å svare på noen viktige spørsmål:

 • Når og hvor er det tilfelle?
 • Hvem som er å organisere det?
 • De har en code of conduct?
 • Gjør de verdsetter mangfold og inkludering?
 • Er de på jakt etter bestemte emner eller forslag?
 • Gjør de dekker reise/hotell?
 • Betaler de høyttalerne?
 • Viktigst av alt: hvem er publikum?

Du kan ikke være i stand til å finne et svar på alle disse, men prøv den vanskeligste. Føl deg fri til å nå ut til arrangørene — de fleste er glade for å svare på spørsmål for potensielle høyttalere, og jo mer du vet, jo bedre vil du være i stand til å avgjøre om du er en god plass for deres arrangement.

Legg til din idé fokus

Etter at du har gjort din forskning, er det på tide å fokusere på dine forslag idé. Sjansene er gode for at du er på jakt etter hendelser med en tale idé allerede i tankene, men selv så, du bør ta noen skritt for å gjøre det så overbevisende for arrangører som mulig.

Det viktigste spørsmålet du vil ha svar på når vi utvikler en prat ideen er, “Hva vil deltakere få ut av min økt?” Dette er hvor å vite om publikum og arrangement — alle at forskning lønner seg.

Altfor mange ville være høyttalere sende inn forslag for feil årsaker. Mange tenker på hendelser som markedsføring og salg muligheter for sin virksomhet. Andre er ute etter å gjøre et navn for seg selv, så de kan begynne å lade på høyttalerne krets. Men det beste samtalene kommer fra å dele personlige erfaringer, utfordringer og løsninger på problemer du har opplevd i ditt eget arbeid.

Ved å forske på publikum, kan du finne ut hva som er sannsynlig å være viktig for dem. Du får en følelse for sine utfordringer og interesser, og man kan tenke dypere om hvordan dine erfaringer og ferdigheter som best kan tjene dem. Prøv å glemme den faktiske arrangører og gjør en pitch til dem, og i stedet fokusere all din energi på å tydelig kommunisere hvordan deltakernes liv og arbeid vil bli forbedret etter at de sitter på økten.

En god øvelse er å liste ut de viktigste tingene deltakere ville ta bort fra din tale. Prøv å fokusere på 3-5 ting som folk kan bruke til å jobbe når de kommer hjem. Å gjøre dem like praktisk som mulig er en fantastisk idé. Mens noen forslag handler om inspirasjon, innpakning og praktiske råd til inspirerende eksempler er en utmerket måte å tjene som inspirasjon pinne i folks sinn.

Et annet forslag er å kjøre din idé av kolleger, venner, eller din partner. Sette sammen en to-minutters sammendrag, stå opp foran dem, og gi dem ol’ elevator pitch. Ikke bare vil dette tvinge deg til å legge til et klart fokus til ideen din, men det vil la deg få vite hvis du er klar til å komme opp på scenen foran fremmede. Hvis du ikke kan gi en kort tale i et par minutter nå, så du bør nok sitte ned og lage litt mer før du svarer at utlysningen.

Håndverket ditt forslag til noe som er verdt å lese

Endelig er det tid for å lage dine forslag og få den klar til å sende.

De fleste CFPs består av et skjema på nettet. De kan variere fra et par spørsmål til flere sider av innganger, men du vil fylle noe ut for arrangørene til å skrive en anmeldelse. Selv om enkelte høyttalere er i stand til å fly gjennom skjemaer raskt og trykk “Send” jeg vil anbefale prepping din CFPs ute av form først.

Åpne en tekst-fil eller lage et notat i appen din, og valg på den ene siden av skjermen, og CFP form på den andre. Gå gjennom hvert felt i skjemaet, og skriv ned dine svar i notatene dine. Å sette sammen et grovt utkast utenfor skjemaet gir deg mulighet til å tenke gjennom svarene dine og redigere dem før de tydelig gjenspeiler din idé fokusert og verdi for deltakerne. Hva er bedre er at du kan ta notater og dele det med noen du har tillit til og respekt. Samle inn tilbakemeldinger fra dem og bruke det videre avgrense forslaget.

Mye av CFP be om støtte materialer. Disse kan være videoer som viser at du er en klar kommunikator, lenker til ditt nettsted eller sosiale medier-kontoer som viser din personlige interesser, eller til og med lysbilder fra tidligere samtaler. I stedet for å fomle rundt og potensielt timing ut CFPs form (og måtte starte helt på), samle alle de materialer i note eller i en mappe på datamaskinen. Hvis du er en erfaren foredragsholder, sørg for at du forvalter dine materiale for å vise dine beste og mest nylige samtaler.

Send inn og vente

OK. Du har gjort noe forskning. Du har fokusert ideen din. Du har selv skrevet svar til CFP, slo ideen til din partner i kjøkkenet, og samlet tilbakemelding fra en kollega eller to. Det er på tide å klø som kløe og sende inn ditt forslag.

Gå tilbake til CFP form, åpne opp dine notater og ressurser, og begynne å kopiere og lime inn. Ta deg tid til å arbeide gjennom form og trippel-sjekk at du har fylt ut alt ut. Legg ved eventuelle støttemateriell (seriøst, hvor mange ganger har vi alle sendte en e-post som sier “Se vedlagt fil”, uten egentlig å feste noe?) og ta et dypt pust. Bla til toppen, og les gjennom all respons så mange ganger som du trenger til før du føler deg komfortabel å sende inn.

Nå, trykk på “Send”. Gjøre en liten feiring, ta et dypt pust, og gå videre med livet ditt.

Det kan ta lang tid for arrangørene å behandle materialet og finne ut en agenda. Prøv å være tålmodig. Det er fristende å sende e-post arrangører og spørre om status på forslag, men kan motstå trangen. Arrangørene er svært opptatt av dette med konferanse og deres full-time-jobber — og bør overlates til å skrive en anmeldelse forslag i stedet for å sette opp e-post fra utålmodig potensielle høyttalere.

En god organisator vil komme tilbake til deg når de er klare, og lar deg vite status på din innlevering — god eller dårlig. Hvis de ikke gjør det, er sjansene store hendelsen var ikke så stor til å begynne med. Det viktigste er å prøve å glemme ditt bidrag så mye som mulig (mens du fremdeles holder arrangement på kalenderen, bare i tilfelle) og fokusere på viktigere ting. Ikke bare vil dette lette angst, men vil du være i for en overraskelse når forslaget er godtatt.

Snakker på arrangementer kan være utrolig givende. Jada, det er svært tidkrevende og, avhengig av din disposisjon, ekstremt stressende, men det er en utmerket måte å bygge forbindelser og hjelpe andre i bransjen. Mens du kan starte spamming hver hendelse med forslag, sjansene for å bli invitert til å snakke alle hengsel på mengden av forberedelse du sette inn ditt bidrag. Tar deg tid til å sørge for at du er en god plass for en hendelse, at du forstår publikum, og at du har fokus og er i stand til å tydelig kommunisere ideen vil opp oddsen for at du står på scenen, klikke gjennom lysbildene, og (forhåpentligvis) å løse noen problemer for folk som er betalt for å være der.

Jeg er definitivt ikke den første personen til å skrive om å svare CFPs. Det er massevis av gode tips der ute for å lage det perfekte forslaget. Her er noen av mine favoritter:

 • Skriv en God Abstrakte, fra Notist
 • Hvordan Finne Ideer for Talen, fra Notist
 • Hva Konferanse Forslaget Mangler, er fra Sarah Mei
 • Hvordan Rock Call for Papers og Få Snakke Plukket fra Jono Bacon
 • Min Presentasjon Arbeidsflyt og Utfordringer, fra Lara Hogan
 • Demystifying Offentlige Taler, fra Lara Hogan
 • Konferanse Snakker Som en Sjef, fra Jennifer Wadella

Til slutt, hvis du har noen å nøle om ikke å være “god nok” til å snakke på konferanser, les denne gode innlegg fra Sara Wachter-Boettcher. Deretter begynne å lage det perfekte forslaget.