Een Website is een Auto en Niet een Boek

0
22

Ik heb af voor een goede lange tijd waarom het voelt als web design en ontwikkeling is niet gerespecteerd zoveel als native app development= en waarom de front-end rol in veel organisaties wordt gezien als een nice-to-have in plaats van een essentieel onderdeel van het bedrijf. Waarom is het zo moeilijk om te zien dat dit optreden noemen we de “front-end development” is van cruciaal belang voor het bedrijfsleven en zelfs de dag-tot-dag leven van de gebruikers?

Ligt het aan mij dat voelt op deze manier?

We zijn afhankelijk van front-end ontwikkelaars te helpen ons bestand van onze belastingen, kopen ons eten en kleren betalen onze rekeningen, en ons vermaken. Wij vinden van nieuwe muziek, we lezen verhalen en spelletjes spelen, en we vallen in liefde… alles op websites bestaat uit niets meer dan HTML, CSS en JavaScript geschreven door front-enders.

Ik ben niet proberen om een eikel hier, maar je kunt zien dat organisaties overal waar dat de prioriteit van front-end development. Er zijn trage websites! Ad-tech ongewenste overal! Slechte reageren interfaces! Divs gebruikt voor knoppen! Ontoegankelijk te vormen! De problemen op het web van vandaag de dag zijn enorm en overweldigend om degenen die de zorg over zowel een goede front-end ontwikkeling en de gezondheid van het web zelf.

Wat is de oorzaak? Nou, ik zeker niet geloven dat het kwade opzet. Niemand wil te maken van trage websites of gebroken interfaces en niemand (denk ik) is het opzettelijk proberen in te breken op het web. Dus, waarom doen we allemaal dingen doen die in strijd met wat wij kennen als ‘best practices’? Wat is het over de complexiteit van web design, dat is zo moeilijk te begrijpen?

Nogmaals, ik ben niet hier bedoel – dit is een eerlijke vraag.

Ik kreeg koffie met een vriend van Lindsay Grizzard de andere dag en we waren aan het praten over dit soort dingen, vragen elkaar deze en andere echt moeilijke vragen in verband met ons werk. Wij zien problemen in deze industrie en het drijft ons allebei een beetje gek tot op zekere hoogte.

Hoe dan ook, ik vroeg Lindsay die vraag: wat is het over web design, dat maakt het zo moeilijk te begrijpen? Zij poneerde dat het probleem is dat de meeste mensen geloven web design is zoals het ontwerpen van een boek. Heck, we het nog steeds deze dingen webpagina ‘ s. Maar Lindsay betoogd dat de bouw van een moderne website is niets zoals het ontwerpen van een boek; het is meer zoals het ontwerpen van een auto.

Lindsay en ik keek naar de auto ‘ s geparkeerd op de straat naast ons: ze worden in massa geproduceerd en worden ze getest. Elke kamer heeft opgebouwd te zijn van een perfect identieke componenten die moeten bij elkaar passen in een specifiek formaat. Er zijn technische problemen – de beperkingen van de fysica, het geld en de tijd die nodig confronterend op een dagelijkse basis. Kunt u niet het punt in een deel van de auto en een mening hebben over esthetiek, omdat dat een onderdeel veranderingen in de relaties van de anderen. U moet begrijpen dat u op zoek bent naar een enorm ingewikkeld systeem van de bewegende delen.

Ik hou van die vergelijking, zelfs als het is niet bijzonder nuttig zijn om anderen inzicht te geven in wat we doen: een website is een auto en geen boek.