En Nettside er en Bil og Ikke en Bok

0
20

Jeg har vært lurer på en god lang stund hvorfor det føles som web design og utvikling er ikke respektert så mye som native app utvikling= og hvorfor front-end rolle i mange organisasjoner er sett på som en fin-til-heller enn en viktig del av virksomheten. Hvorfor er det så vanskelig å se at denne konserten vi kaller “front-end utvikling” er avgjørende for virksomheten, og selv den dag-til-dag liv av brukere?

Er det bare meg som føler på denne måten?

Vi er avhengig av front-end utviklere å hjelpe oss filen våre skatter, kjøpe mat og klær, betale våre regninger, og underholde oss. Vi finner ny musikk, leser vi historier og spille spill, og vi falle i kjærlighet… alt på nettsteder består av noe mer enn HTML, CSS og JavaScript skrevet av front-enders.

Jeg prøver ikke å være en idiot her, men du kan se organisasjoner overalt at de-prioritere front-end utvikling. Det er trege nettsteder! Ad-tech søppel overalt! Dårlig responsive grensesnitt! Divs brukes for knapper! Utilgjengelige former! Problemene på nettet i dag er skremmende og overveldende for dem som bryr seg om både god front-end utvikling og helse på nettet selv.

Hva er årsaken? Vel, jeg absolutt ikke tror at det er ondskap. Ingen ønsker å gjøre treg nettsteder eller ødelagt grensesnitt og ingen (tror jeg) er med vilje prøver å bryte nettet. Så, hvorfor gjør vi alle ender opp med å gjøre ting som går mot det vi vet er beste praksis? Hva er det om kompleksiteten av web design som er så vanskelig å fatte?

Igjen, jeg er ikke å bety her – dette er et ærlig spørsmål.

Jeg fikk kaffe med min kompis Lindsay Grizzard den andre dagen, og vi snakket om slike ting, spør hverandre disse og andre virkelig vanskelige spørsmål knyttet til vårt arbeid. Vi både se problemer i denne industrien, og det er det som driver oss begge litt gal til en viss grad.

Uansett, jeg spurte Lindsay det spørsmålet: hva er det om web-design som gjør det så vanskelig å forstå? Hun hevdet at problemet er at de fleste mennesker tror web-design er som å designe en bok. Pokker, vi fortsatt kaller disse tingene web-sider. Men Lindsay hevdet at det å bygge et moderne nettsted er ingenting som å designe en bok; det er mer som å designe en bil.

Lindsay og jeg så på biler parkert på gaten ved siden av oss: de har for å bli masseprodusert, og de har for å bli testet. Alle har til å være bygget opp av helt identiske komponenter som må passe sammen i en veldig bestemt format. Det er tekniske problemer – begrensninger av fysikk, penger, tid og som krever å konfrontere på en daglig basis. Du kan ikke peke på en del av bilen og har en mening om estetikk fordi det en del endringer i forhold til de andre. Du må forstå at du ser på en uhyre komplisert system av bevegelige deler.

Jeg elsker at sammenligningen selv, selv om det ikke er spesielt nyttig til å gi andre innsikt i hva vi gjør: en nettside er en bil og ikke en bok.