Gebeurde er iets Grappigs op de Weg naar de JavaScript –

0
53

Rond deze tijd vorig jaar, schreef ik een artikel over de JavaScript-learning landschap. In dat artikel vindt u mijn grootse plannen om JavaScript te leren — compleet met een link naar een CodePen Collectie begon ik voor het volgen van mijn voortgang, en het werd zelfs tientallen reacties juichen me op.

Zoals de meeste mensen, ik was ambitieus. Het was een nieuw jaar en ik was blij om het aanpakken van een langdurig project. Het was mijn ontwikkeling versie van het verliezen van 30 kilo (die ik ook moet doen). Maar, als u op de link klikken om de CodePen Collectie, zult u zien dat er niets is. Als je schuren van mijn harde schijf of opslag in de cloud, zou je zien dat er helemaal geen JavaScript bestanden of projecten.

In het afgelopen jaar, ik heb geen vooruitgang maken op een van mijn belangrijkste doelen. Dus, wat de hel is er gebeurd?

Een Verhaal zo Oud als de Tijd

Het internet is bezaaid met soortgelijke tweets en blog posts. Postvakken in worden gevuld met TinyLetters van resoluties en er is geen tekort van youtube-gebruikers van het onderwijs iedereen die wil luisteren hoe hun beste jaar ooit. Maar heel weinig mensen volgen door op hun doelen. Dit kan zelfs nog meer waar in het ontwerp en de ontwikkeling van de wereld, wat met de overvloed aan nieuwe technologieën, talen, bibliotheken en gereedschappen die op de scène op een regelmatige basis.

Deze verhalen volgen een vergelijkbaar pad:

  1. Persoon bepaalt in grote doel
  2. Persoon vertelt vrienden (of wie weet hoe veel CSS-Tricks bezoekers)
  3. Iemand wordt afgeleid, overweldigd, belangeloos, of alle drie
  4. Doel is helemaal vergeten na X aantal tijd
  5. Persoon verontschuldigt zich en maakt excuses voor vrienden (of, opnieuw, wie weet hoe veel CSS-Tricks bezoekers)

In mijn ervaring, het is niet het doel-instelling of iedereen te vertellen over zei doel, dat is het probleem. Het is stap drie hierboven. Wanneer doelstellingen gaan uit de rails, althans voor mij, het is te wijten aan drie belangrijke problemen: afleiding, stress en gebrek aan interesse. Behoudens onvoorziene gebeurtenissen in het leven, deze drie zaken zijn verantwoordelijk voor al die unachieved doelen die we mee worstelen.

In het denken over mijn doelen voor dit jaar, heb ik besloten om eerst te beginnen met het afbreken waarom kon ik niet naar het grote doel dat ik voor mezelf het afgelopen jaar. Dus, laten we graven in die drie problemen en zien of er een manier om te voorkomen dat een van hen gebeurt rond deze tijd.

Afleiding

Afleiding lijkt de grote hier. We hebben allemaal veel aan de hand. Tussen job en gezin, andere hobby ‘ s en opknoping uit met vrienden, het is moeilijk om te passen in nieuwe projecten. Als het nodig als ze zijn, al die andere belangen en verantwoordelijkheden zijn afleidingen als het gaat om onze doelen te bereiken.

Het hele punt van het stellen van een doel is het bepalen van het moment om te werken in de richting van het. Het gaat over de prioritering van de doelstelling over andere dingen. Voor mij, ik vond mezelf laten al die andere afleiding in het leven werken hun weg naar mijn dag. Het is al te gemakkelijk om te werken door middel van een lunch in plaats van die tijd aan te pakken een hoofdstuk in een JavaScript-boek. Ik zou meegezogen in de laatste Netflix-serie na de kinderen naar bed ging. Ik had geen prioriteit geven aan het leren van JavaScript en ik had niets om te laten zien aan het einde van het jaar.

Het Overwinnen Van Afleiding

De sleutel hier is om te blokkeren die afleiding, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We kunnen niet simpelweg negeren van de wensen van ons gezin en carrière, maar we moeten onszelf de tijd om zich te concentreren zonder afleiding. Voor mij, ik ben er steeds meer van overtuigd dat de oplossing is het tijd blokkeren.

Tijd blokkeren is precies wat het klinkt als: Je blokkeert de specifieke perioden van tijd in uw agenda om zich te concentreren op bepaalde taken. Tijd blokkeren hiermee kunt u de prioriteit van wat belangrijk is. Het dwingt je niet om te gaan zitten, barst open een boek, of start u het coderen, maar het geeft je de tijd om het te doen.
Er zijn een hoop van online artikelen die gaan in verschillende tijd blokkeren methoden, waarvan enkele hieronder:

  • Het schema zo gebeurt het: De kunst van tijd blokkeren
  • Hoe om tijd te blokkeren (en waarom het de beste productiviteit hack je moet gebruiken)
  • De Hyper-Plannen Experiment

Voor mij, ik ben van plan om blokkeren van specifieke momenten in de week om zich te richten op het leren van JavaScript in 2019. Ik probeer realistisch te zijn over hoe veel tijd ik kan investeren, wegen tegen andere verplichtingen. Dan ben ik het zetten van die blokken op mijn gedeelde familie-agenda te maken voor iedereen duidelijk is wat ik ben prioriteren. Meer nog belangrijker is, ik ben duidelijk te maken dat dit de tijd is voor aandacht, en laat de andere afleidingen aan de deur.

Het kan ook nuttig zijn om te blokkeren kleinere, maar net zo indrukwekkend, afleiding op uw telefoon en computer. Afsluiting tabbladen in de browser niet met je taak, een spreekverbod voor notificaties en het wissen van het bureau van anders afleidende voorwerpen moeten worden onderdeel van de routine wanneer je gaat zitten om te beginnen werken aan je taak. Het is gemakkelijk om te bladeren door , Hacker News, of zelfs CSS-Tricks en overtuig jezelf dat het tijd is goed besteed (dat laatste is meestal, maar die tijd voegt en niet altijd resulteren in het leren of ontwikkelen van uw vaardigheden als je denkt dat het zal zijn. Het uitsnijden van die afleiding en jezelf toestaat te focussen op wat je wilt bereiken is een geweldige manier om, weet je, eigenlijk bereiken van uw doelen.

Stress

Vorig jaar post legt een landschap vol met interessante artikelen, boeken, podcasts en cursussen. Er is geen gebrek aan dingen om te leren over en genoeg middelen om iedereen bezig manier langer dan een jaar. En, als het gaat om JavaScript, het lijkt alsof er altijd een nieuwe techniek of een kader dat u nodig hebt om te leren.

Combineer dat met alle bijkomende onderwerpen die u nodig hebt om te begrijpen wanneer het leren van JavaScript en je eindigt met één van die overweldigende ontwikkelaar routekaarten die Chris verzamelde een tijdje terug.

Kan me niet schelen hoe slim je bent, dat is intimiderend als de hel. Het gevoel overweldigd op het web is een gemeenschappelijke plaats. Hoe denk je dat het voelt als iemand die net begonnen zijn? Gecombineerd met alle verantwoordelijkheden en de afleiding van de laatste sectie, en je hebt een killer recept voor een burn-out.

Ik had oorspronkelijk de bedoeling om mijn weg te werken door Marijn Haverbeke ‘ s Welsprekende JavaScript als een eerste stap in de richting van het leren van de taal. Maar ik noemde ook al de podcasts, YouTube kanalen en nieuwsbrieven die was ik om mij heen. De bedoeling was om te leren door middel van onderdompeling, maar al snel resulteerde in een gevoel van gestresst en overweldigd zijn. En toen ik voelde me overweldigd, ik snel mogen al die afleiding te trekken mijn aandacht weg van het leren van JavaScript.

Het Overwinnen Van Stress

Net als bij het omgaan met afleiding, ik denk dat de sleutel tot het omgaan met stress is te focussen op één of twee dingen en snijd de rest. In plaats van het volledig onderdompelen van mezelf in de JavaScript-wereld, ben ik gaan houden net het boek, maakt me dat, en dan vinden de volgende resource later op de weg. Ik ga opzettelijk negeren als veel van de JavaScript-wereld als ik kan om mijn lagers en alleen open mezelf om de stress van de ontwikkelaar stappenplan of, en wanneer, heb ik het gevoel ik wil een reis van die pad.

Desinteresse

Het bladeren door een programmering boek (ten minste voor een beginner) veroorzaakt de meeste mensen de ogen te glazuur over. De code ziet er te ingewikkeld en het lijkt op een wiskunde leerboek. Ik weet niet over u, maar ik haatte wiskunde klas en ik vond het moeilijk om enthousiast te worden over het investeren van mijn vrije tijd in iets dat veel gevoeld alsof je terug gaat naar de middelbare school.

Maar ik weet dat het leren van JavaScript (en programmeren in het algemeen) is een waardevol achtervolging en laat me het aanpakken van projecten die ik heb lang wilde voltooien, maar heb niet de koteletten te doen. Dus, hoe kan ik geïnteresseerd in wat op het eerste gezicht lijkt zo ‘ n saaie taak?

Het Overwinnen Van Desinteresse

Ik denk dat de sleutel hier is om te vertellen wat ik leer op een onderwerp, dat vind ik fascinerend.

Ik heb interesse in data visualisatie voor een lange tijd. Blogs zoals die van Stromende Gegevens zijn fascinerend, en ik wilde voor het maken van data visualisaties van mijn eigen jaren. En ik weet dat JavaScript is steeds een levensvatbare weg naar het maken van die graphics. Hulpmiddelen zoals D3.js en p5.js zijn eerste klas kaders voor het maken van schitterende visualisaties, dus waarom niet leren van de onderliggende taal die tools gebruiken?

Mijn plan te overwinnen desinteresse is om mijn weg te werken in de richting van een project dat ik wil bouwen. Ga door alle basics, ploeteren door de modder, en gebruik vervolgens de concepten geleerd langs de manier om te begrijpen meer geavanceerde hulpprogramma ‘ s, zoals D3.js.

Elk moment kan het uitlijnen van uw leren gebieden die u interessant vindt, heb je meer kans om succesvol te zijn. Dat is denk ik wat was het missen van de eerste keer, dus ik ben het instellen van doelen voor bij het leren van JavaScript, dingen die me zal houden voldoende geïnteresseerd om te leren wat ik moet leren.

Het is een zware Weg

Leren is zelden makkelijk. Maar, soms is het wanneer het is het moeilijkste dat het loont het meest.

Ik ben ervan overtuigd dat het meer kunnen we ontdekken onze eigen mentale blokkades en deconstrueren, hoe beter gepositioneerd we om onze doelen te bereiken. Voor mij, mijn mentale blokkades worden afleiding, stress, en desinteresse. De drie werken samen om mij van mijn doelen, maar ik zet plannen om in beweging te overwinnen alle drie. Uw wegversperringen kunnen verschillen, maar waarschijnlijk heb je de manieren van omgaan met hen ook.

Ik hoor graag van iedereen hoe ze overwonnen hun eigen uitdagingen bij het leren van een nieuwe vaardigheid. Laat een reactie hieronder me te vertellen uw verhaal. Delen kan mij helpen, en anderen, ten slotte bereiken wat we altijd al wilde hebben, of het leren van JavaScript, graven in het laatste kader, of het uitvoeren van die marathon die we hebben af te leggen voor zo lang.