For Mye Tilgjengelighet

0
40

Jeg liker å blogge litt vener på tanken, så jeg ser dem. Vi har linket til en artikkel av Facundo Corradini å rope ut en tweet av oss der vi brukte en <em> hvor vi sannsynligvis burde ha brukt en <i>.

Bruce Lawson sjekker om skjermlesere er ofre for disse semantiske feil…

Når jeg leser “noen nettlesere” eller “noen screenreaders”, jeg spør alltid “, men hvilke?”, som gjorde Ilya Streltsyn, som spurte meg “hva er den nåværende tilstand av tekst-nivå semantikk i HTML virkeligheten?”

Léonie Watson til unnsetning! Over , Watters skrev

De fleste er i stand til å rapportere disse tingene på etterspørselen, men ikke som standard. Så du trenger ikke høre tekst/font egenskaper blir annonsert når du leser, men du kan spørre en karakter/word etc. å oppdage dens egenskaper. Dette er basert på den visuelle presentasjonen av tekst selv, snarere enn gjennom en anerkjennelse av elementene selv

Som jeg antar er å si at hvis du virkelig fretting om skjermlesere likhetstegn den nyansert bruk av semantisk vekt… du kan slappe av på den.

Bruce ‘s artikkel førte meg mot Steve Faulkner’ s artikkel “skjermlesere mangel vekt” fra 2008.

Ved hjelp av semantiske elementer sterk og em ikke formidle nyttig informasjon til brukere av KJEFTER eller Window-Eyes under vanlig surfing forholdene. Mens det er godt å vite dette, det er ikke en grunn til å ikke bruke disse elementene for å formidle mening. Tilgjengelighet handler ikke bare om personer med nedsatt syn, det handler om alle brukerens med nedsatt funksjonsevne, og web-standarder er ikke bare om tilgjengelighet.

Så, ikke mye har forandret seg det i et tiår. Det er uklart for meg om ting skulle endre her eller ikke, men hvis det virtuelle stemmer er bedre, det står til grunn at de kunne bli bedre på å stemme formverk som formidler vekt. Jeg absolutt er å tenke på røst vekt når jeg skriver disse HTML-kodene.

Denne ideen om at for mye tilgjengelighet har vært litt av et tema.

  • Eric Baily adressert hvordan WIA-ARIA, når det brukes feil, kan gjøre mer skade enn godt.
  • Jared Smith svarer på et spørsmål fra en student: “Er det mulig for en web-side for å være altfor tilgjengelig?”
  • For 11 år siden, Patrick H. Lauke laget en presentasjon som heter For Mye Tilgjengelighet som dekker ting som blir over-eksplisitt.

Vennligst ikke lese denne artikkelen som tyder på at vi bekymre deg for mye om tilgjengelighet — bare at det er mulig å bekymre deg for feil ting og til og med skru opp tilgjengelighet i prosessen, akkurat som alt annet.