För Mycket Tillgänglighet

0
47

Jag gillar att blogga lite ådror tanke som jag ser dem. Vi har nyligen länkade till en artikel av Facundo Corradini ringer ut en tweet till oss där vi använde en <em> där vi kanske borde ha använt en <i>.

Bruce Lawson kontrollerar om skärmläsare är offer för dessa semantiska misstag…

När jag läste “vissa webbläsare” eller “några screenreaders”, frågar jag alltid “men vilka?”, som gjorde Ilya Streltsyn, som frågade mig “vad är det aktuella läget för text-nivå semantik i HTML verkligheten?”

Léonie Watson kommer till undsättning! Över , Watters skrev

De flesta klarar av att rapportera dessa saker på efterfrågan, men inte som standard. Så du behöver inte höra den text/teckensnitt egenskaper som meddelade som du läser, men du kan fråga ett tecken/ord etc. för att upptäcka dess egenskaper. Detta är baserat på den visuella presentationen av texten men, snarare än genom något erkännande av elementen själva

Vilket jag antar är att säga att om du verkligen är otålig om skärmläsare att misstolka nyanserad användning av ditt semantisk vikt… du kan koppla av på den.

Bruce ‘s artikel ledde mig mot Steve Faulkner’ s artikel “Tv Läsare brist vikt” från 2008.

Med hjälp av de semantiska elementen strong och em inte förmedla någon användbar information till användarna av KÄKAR eller ett Fönster Ögon under typiska surfar villkor. Samtidigt är det bra att veta detta, det är inte en anledning att inte använda dessa delar för att förmedla mening. Tillgänglighet handlar inte bara om personer med synnedsättning, det handlar om att alla användare med funktionshinder, och web standards handlar inte bara om tillgänglighet.

Så, inte mycket har förändrats det i ett decennium. Det är oklart för mig om saker och ting ska förändras här eller inte, men om virtuella röster är att förbättra, är det förståeligt att de kunde bli bättre på röst böjningar att förmedla vikt. Jag kommer absolut tänka röst vikt när jag skriver dessa HTML-taggar.

Denna idé av för mycket tillgänglighet har varit lite av ett tema.

  • Eric Baily upp hur WIA-ARIA, när den missbrukas, kan göra mer skada än nytta.
  • Jared Smith svarar på en fråga från en elev: “Är det möjligt för en webbsida för att vara alltför tillgänglig?”
  • För 11 år sedan, Patrick H. Lauke skapat en presentation som heter För Mycket Tillgänglighet som omfattar saker som är över explicit.

Vänligen läs inte denna artikel som att föreslå att vi ska oroa sig alltför mycket om tillgänglighet, bara det att det är möjligt att oroa sig fel saker och även skruva upp tillgängligheten i processen, precis som allt annat.