Symbolske Lenker for Enklere Multi-Mappen Lokal Utvikling

0
40

Du vet hvordan du åpner et “prosjekt” i en lokal kode editor? Jeg antar forskjellige redaktører har ulik terminologi for det, men i hovedsak er det du gjør er å åpne en mappe/katalog og det viser du en side full av filer og mapper du kan navigere gjennom og slikt.

Vanligvis er det en overordnet mappe, og alt annet er i den mappen. Høyre? Vel, det trenger ikke å være! Det er der symbolske koblinger kommer inn.

Ellers kjent som symlinker, de er som pekere til et annet sted. Mens du ikke trenger å faktisk flytte mappen du refererer til, kan du lage en peker til den som oppfører seg som om du gjorde.

Du kan lage dem helt fra kommandolinjen:

ln -s /sti/til/original/ /path/to/link

Du vil få en link som ser ut som et “alias” på macOS. Ya vet, det du kan gjøre ved å høyreklikke et element eller gå på Fil > Lage Alias. Men de er forskjellige. I min erfaring, aliaser har en tendens til ikke å arbeide i kode redaktører, men symlinker gjøre.

Ser ut som et alias, men det er egentlig en symlink.

Jeg var faktisk lat (hei, jeg foretrekker Gui for omtrent alt) og brukt Nick Zitzmann er symboliclinker kontekst menyen plugin for å bidra til å gjøre den koblingen jeg ønsket (og la meg til å gjøre de andre super lett).

Hvorfor bry seg? Jeg har hatt en håndfull anledninger gjennom årene, men her er en som bare kom opp for meg. Jeg jobber på en WordPress tema, og det er en WordPress-Funksjonalitet Plugin som går med det. Ideelt sett ville jeg må bare mitt tema-åpne mappen i min kode editor (du trenger ikke å ha hele WordPress rot der, det ville bare treg redaktøren min og gjøre søk i en rot). Men jeg vil også gjerne ha det plugin åpne på samme tid, så i tilfelle jeg kaller funksjoner og slik at plugin-kontroller, jeg kan se begge. Men disse mappene er i helt forskjellige steder…

Uansett, jeg kan sette en symlink til plugin i temaet. (Det kan hende du vil .gitignore det, avhengig av distribusjon oppsett og slikt.) Nå kan jeg søke og finne ting i både steder som jeg vil ha:

Jeg vet at enkelte redaktører har sitt eget konsept av dette, som VS Koden er Multi-root Arbeidsområder og hvordan kan du Prosjekt > Legg til Mappe til Prosjektet i Sublime. Men symlinker er en måte å gjøre det samme, men i en cross-redaktør og cross-system måte at alle kan bruke!

Jetpack WordPress plugin går på dette nettstedet, slår ikke bare relaterte innlegg nedenfor, men den sosiale deling av koblinger ovenfor, sikkerhet og backup, Markdown-støtte, søk nettstedet, kommentar skjemaet, positing til sosiale nettverk-tilkoblinger, og mer!