Symboliska Länkar för Enklare Multi-Mappen Lokal Utveckling

0
42

Du vet hur du öppnar ett “projekt” i en lokal kod-editorn? Jag antar att olika användare har olika terminologi för det, men i huvudsak vad du gör är att öppna en mapp/katalog och det visar du en sidebar full av filer och mappar som du kan navigera genom och sådant.

Vanligtvis finns det en överordnad mapp, och allt annat som finns i mappen. Rätt? Tja, det behöver inte vara! Det är där symboliska länkar kommer in.

Annars känd som symboliska länkar, de är som pekare till en annan plats. Även om du inte har för att faktiskt flytta mappen som du refererar till, kan du skapa en pekare till den som beter sig som om du gjorde det.

Du kan skapa dem direkt från kommandoraden:

ln-s /path/till/original/ /sökväg/till/länk

Du får en länk som ser ut som ett “alias” på macOS. Du vet, de saker du kan göra genom att högerklicka på ett objekt eller gå Arkiv – > Make Alias (skapa Alias. Men de är olika. Enligt min erfarenhet, alias som inte tenderar att arbeta i kod-redigerare, men symboliska länkar, gör.

Ser ut som ett alias, men det är verkligen en symbolisk länk.

Jag var faktiskt lata (hej, jag föredrar Gui för bara om allt) och används Nick Zitzmann är symboliclinker sammanhangsberoende menyn plugin för att hjälpa till att göra den länken jag ville (och tillåter mig att göra andra super lätt).

Varför bry sig? Jag har haft en handfull tillfällen under åren, men här är en som bara kom upp för mig. Jag arbetar på en WordPress-tema, och det är en WordPress Funktionalitet Plugin som går med det. Helst skulle jag bara mitt tema mapp öppen i min kod, redaktör (inget behov av att ha hela WordPress root det, som bara skulle bromsa min redaktör och göra det lättare att söka en enda röra). Men jag skulle också vilja ha detta plugin är öppen på samma gång, så om jag ringer funktioner och så att plugin-kontroller, jag kan se båda. Men dessa mappar är i helt olika platser…

Oavsett, jag kan sätta en symbolisk länk till plugin i temat. (Du kanske vill .gitignore det, beroende på din distribution inställningar och sådant.) Nu kan jag söka och hitta saker på båda ställena som jag vill ha:

Jag vet att vissa redaktörer har sitt eget begrepp för detta, som VS-Kod är Multi-root Arbetsytor och hur kan du Projekt. > Lägg till Mapp för att Projektet i Sublima. Men länkar är ett sätt att göra samma sak, men i en cross-redaktör och gränsöverskridande system sätt som alla kan använda!

Jetpack WordPress plugin som körs på denna webbplats, driver inte bara relaterade inlägg nedan, men den sociala dela länkar ovan, säkerhet och backup, Wiki-stöd, sök på sajten, kommentera form, sättande till sociala nätverk, och mycket mer!