Symbolische Links voor Gemakkelijker Multi-Map voor Lokale Ontwikkeling

0
49

U weet hoe u een “project” in een lokale code-editor? Ik denk dat verschillende redacteuren hebben verschillende termen voor, maar in wezen wat je doet, is het openen van een map/directory en het toont u een zijbalk staat vol met bestanden en mappen die u kunt navigeren en dergelijke.

Meestal is er een bovenliggende map, en alles wat in die map. Rechts? Nou, het hoeft niet! Dat is waar de symbolische links te komen.

Ook wel bekend als symbolische links, ze zijn als verwijzingen naar een andere plaats. Terwijl je niet hebben om daadwerkelijk verplaatsen van de map waarnaar u verwijst, kunt u een aanwijzer naar het gedraagt zich als als je dat deed.

Je kunt ze maken direct vanaf de opdrachtregel:

ln -s /pad/naar/original/ /pad/naar/link

U krijgt een link die lijkt op een “alias” op macOS. Weet je, de dingen die je kunt maken door met de rechtermuisknop te klikken op een item of Bestand > Maak een Alias. Maar ze zijn verschillend. In mijn ervaring, aliassen niet de neiging om te werken in de code-editors, maar symlinks doen.

Ziet eruit als een alias, maar het is echt een symlink.

Ik was eigenlijk lazy (hey, ik heb liever Gui ‘ s voor zo ongeveer alles), en Nick Zitzmann de symboliclinker context-menu plugin te helpen met het maken van de link die ik wilde (en met mij die andere super makkelijk).

Waarom? Ik heb een paar gelegenheden de loop van de jaren, maar hier is er één die net kwam voor mij. Ik ben bezig met een WordPress thema, en er is een WordPress Plugin Functionaliteit die verder gaat met het. Ideaal, ik zou gewoon mijn thema map openen in mijn code editor (niet nodig om de hele WordPress wortel er van, dat zou slechts langzaam mijn redacteur en zoeken een puinhoop). Maar ik zou ook graag hebben dat de plugin tegelijk open, dus in dat geval ben ik het aanroepen van functies en dergelijke dat de plugin controles, zie ik beide. Maar deze mappen zijn in totaal verschillende plaatsen…

Maakt niet uit, ik kan er een symbolische link naar de plugin in het thema. (U wilt .gitignore het, afhankelijk van uw implementatie setup en dergelijke.) Nu kan ik zoeken en vinden van dingen in beide plaatsen zoals ik het wil:

Ik weet dat sommige editors hebben hun eigen concept van deze, zoals de VS Code, Multi-root-Werkruimten en hoe kunt u het Project > Map Toevoegen aan het Project in Sublieme. Maar symbolische links zijn een manier om hetzelfde te doen, maar in een cross-editor en cross-systeem manier die iedereen kan gebruiken!

De Jetpack WordPress plugin draait op deze site, het voeden niet alleen de gerelateerde berichten hieronder, maar de social sharing links boven, beveiliging en back-ups, Markdown ondersteuning, site search, het reactieformulier, positionering, sociale netwerk-verbindingen, en meer!