Het voorkomen van Zelfmoord met UX: EEN Case Studie op Google Zoeken

0
52

Ik kwam schoon over mijn langdurige en voortdurende strijd met een chronische depressie vorig jaar in een blog post op mijn persoonlijke site. Maar maak je geen zorgen, dingen erger dan ze waren toen en dit bericht gaat over iets anders. Deze post gaat over het ontwerpen van empathische ervaringen van gebruikers.

Een aantal andere sites hebben posting over dit onderwerp, of het is hoe UX kan het verbeteren van de mentale gezondheid of hoe het kan worden gebruikt om te voorkomen dat zelfmoord.

Het is het laatste dat ik zou willen om zich te concentreren op het hier. In feite, Lucas Chae deed een fantastische job op die post dat je moet stoppen met het lezen van dit recht nu en ga er voor. Serieus, als je alleen maar tijd voor het lezen van een post van vandaag, dat is de ene.

Lucas gaat tot het uiterste om te laten zien hoe UX kan voorkomen zelfmoord met behulp van Google zoeken als een case study. Ik hoef het niet eens met zijn ideeën. Ik hou van ze. Maar niets is ruimte voor verbetering, of op zijn minst verfijning, en ik heb een paar ideeën die ik wil om te gooien in de ring. Nogmaals, niet omdat de ideeën zijn slecht of schreeuwen om te worden opgelost, maar omdat ik een persoonlijke band met dit onderwerp en ik ben geïnteresseerd in het zien van grote ideeën zoals deze naar voren bewegen.

Laten we het kort herhalen van de context

Ik hoop echt dat je nam mijn suggestie om meer dan de pop naar Lucas post, maar als je niet de grootste kern van het gaat:

  • Ongeveer 500.000 mensen het indienen van aan suïcide gerelateerde zoekopdrachten op Google per maand.
  • Google geeft nuttige informatie vastgemaakt aan de bovenkant van de resultaten, maar het voelt als een eis van meer dan een nuttig interactie.
  • Lucas spotten met een voorstel voor een ervaring die vervangt de bestaande opgespeld resultaat met UI dat voelt meer conversatie en relatable.

Er is veel meer nuance, maar dat is ongeveer wat we aan het bekijken bent. Mijn vier suggesties zijn slechts staande op de schouders van wat is voorgesteld.

Gut controleren

Op dit punt kun je je afvragen hoeveel verantwoordelijkheid Google heeft in het voorkomen van zelfmoord en of het echt moet meer investeren in deze dan het al doet. Ik hou van de manier waarop Lucas zinnen in zijn voorstel:

“We zijn alleen een zoekmachine, en kan niet geven u antwoorden op uw moeilijkste vragen. Maar wij kunnen u daarbij helpen.”

Dat is een goede lijn te trekken. En ja, Google is technisch al doet dat tot op zekere hoogte, maar dit is de gelegenheid geven om aanbevelingen te doen die van nut zijn als de zoekresultaten van Google ‘ s brood en boter.

Het is ook de moeite waard couching deze hele tirade met een opmerking dat er nul verwachtingen en absoluut geen verantwoordelijkheid voor Google om iets te doen voorgesteld in deze post. Dit is slechts het aantonen van de impact van UX design kan hebben op een real-world problemen met het gebruiken van Google als het voertuig te rijden deze punten naar huis. We hebben echt zou kunnen hebben dit gedaan met Bing, Yahoo, DuckDuckGo of een vergelijkbaar product.

Suggestie 1: het Bereiken van de gebruiker eerder

Lucas ‘ werk haakt in op wat Google levert nadat de zoekopdracht is gemaakt. Het denken over dit als een gebruiker flow, zijn wij op zoek bent naar iets als dit:

Stap
Beschrijving
Verwachte Resultaat
Emoties
1 Gebruiker is zelfmoord, bereikt voor telefoon, computer Kan opstarten van een apparaat en start een browser en ga naar Google Hopeloos
Verdrietig
Eenzaam
2 In de “How to kill myself” in het veld zoeken Eventueel een aantal gerelateerde suggesties zoeken, maar uiteindelijk is een middel om het indienen van het zoeken. Waarschijnlijk niet veel anders dan de vorige stap, maar misschien sommige mechtatelnost over wat zoekterm levert de beste resultaten.
3 Legt zoeken Een pagina te vernieuwen met relevante links Angstig
Bang

De meerderheid van Lucas ‘ werk wordt gedreven door Stap 3 (en verder). Ik denk dat we de kloof van de tijd tussen contemplatie en zoeken indienen door in te zoomen op Stap 2.

Heb je ooit hebt getypt, een gedeeltelijke zoekopdracht in Google? De auto-suggesties zijn vaak zeer nuttig (althans bij mij) maar ze kunnen behoorlijk hilarisch. Neem, bijvoorbeeld:

Ik ben niet zeker waarom dat was het eerste wat in me opkwam, als een voorbeeld, maar hey, het is nog steeds noten die zijn concrete voorbeelden van door de gebruiker verstrekte gegevens en de lijst van de voorspelde suggesties. Ik bedoel, natuurlijk, Russell Crowe is het leven… toch?

(Doet het wat meer zoeken.)

Rechts!

Grappig of niet grappig) genoeg, Google niet geven zij suggesties voor suïcide-gerelateerde zoekopdrachten. Of, meer precies, het onkruid uit suïcide gerelateerde resultaten en biedt anderen tot het eenvoudig kan niet suggereren iets:

😂 LOL, heb je vangen “hoe om te doden mysql proces in?

Ik begrijp waarom Google zou willen uitsluiten suïcidale termen van hun suggesties. Waarom plant ideeën in de hoofden van mensen is dat niet wat de gebruiker eigenlijk naar op zoek? Lijkt iets te vermijden.

Maar wat als een kans in plaats van een obstakel? Als we een kans hebben om te communiceren met iemand, zelfs een paar seconden eerder in het proces, dan is het mogelijk dat we praten over het opslaan van een aantal levens.

Ik zou suggereren dat het omarmen van de voorspelling van de motor en zelfs versterken het te gevoelig zoekt hoofd op. Bijvoorbeeld, wat als we Lucas ‘ s oorspronkelijke idee van interactie met de gebruiker recht van hier, in plaats van te wachten op een ingediend zoeken en de resultaten?

Suggestie 2: Amp-up van de personalisatie

Laten we het er allemaal over eens dat Google weet veel te veel over mensen in het algemeen. Ik weet het, ik weet het. Sommige mensen zijn er dol op en zie het als een potentiële kracht van het goede, terwijl anderen zijn huiverig om de impact van een digitale voetafdruk kan IRL. Ik lees De Circle, ook.

Één van beide manier, Google waarschijnlijk weet een ding of twee over de gebruiker, zelfs als zij niet zijn ingelogd. Maar, ervan uitgaande dat de gebruiker is aangemeld en heeft ten minste een gedeeltelijke profiel (zowel waarvan ik denk dat het een veilige aannames gezien Google ‘ s alomtegenwoordige natuur, gangbare vertrouwen op het voor oAuth, en dat de gebruiker wendde zich tot het in plaats daarvan zeggen, Bing), dan kunnen we een persoonlijke oproep aan dat de gebruiker in plaats van de gegeneraliseerde inhoud.

We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van avatars, namen, locaties, zoekgeschiedenis, enz. En, ja, de kans dat Google met dit alles onder vele, vele (VELE!) de overige bits van de gegevens zijn zeer goed — neen, geweldig!

Als we het gaan gebruiken van het woordenboek van de zoekfunctie, dan kunnen we Google ‘ s treasure trove van gegevens van de gebruiker in het spelen te grijpen de aandacht gebruiker en uitbreiden van een uitnodiging aan te gaan voordat de zoekactie is ook gebeurd. Dat zei, terwijl ik wil suggereren dat we “amp” de aanpassing, laten we het erover eens dat elke poging om het te slim zijn, kunnen ze ook leiden tot slechte ervaringen van gebruikers en, in het ergste geval, zelfs meer persoonlijke pijn.

Dus, terwijl we over een schat aan gegevens, het bijhouden van de reikwijdte van een persoonlijke begroeting en inleiding voldoende is.

Suggestie 3: maak gebruik van Google ‘ s technische arsenaal

De grootste kritiek van Google ‘ s bestaande ervaring is dat het voelt als een verplichting. Ik het van harte mee eens met Lucas hier. Kijk maar.

En, ja, dat is nu in mijn zoektocht geschiedenis.

Wat dat ongezellige en onpersoonlijke aanpak heeft er voor gaan is dat het de gebruiker met twee duidelijke paden om hulp te krijgen: telefoon en online chat. Google heeft producten ontwikkeld die gesprekken en power video chats, dus er is geen reden waarom we niet kunnen nemen van deze toch al geweldige innovaties en zet ze tot gebruik in deze nieuwe context.

Het voorgestelde ontwerp van Lucas houdt een gesprek link in de UI, maar het lijkt er begraven onder de kern van de interactie en de volledig verwijdert online chat. Als Google heeft de technische middelen om één-op-één interacties die smalle geografische afstanden tussen de help en te helpen, en heeft invloed op de partner met zelfmoord preventie groepen en professionals in de geestelijke gezondheidszorg, dan met alle middelen! Dat zijn dingen die ik absoluut zou werken in de UI.

Suggestie 4: Ga verder naar het handhaven van het Google-merk

Lucas maakt een stellaire punt dat een verbetering van de UX moet je bewust te zijn van Google ‘ s eigen merk en positionering:

Dit is een redesign, niet een nieuwe service die ik ben starten. Een principe dat ik de meeste waarde aan bij het herontwerpen van een bestaande interface is met respect voor de originele design principes. Het ontwerp is nooit alleen maar over het maken van het mooi te kijken. Het ontwerp is een manifestatie van een bedrijf in de filosofie en kernwaarden gebaseerd op jaren van onderzoek en testen.

Amen!

Lucas absoluut nagels de grid systeem, kleurenpalet, de iconografie en de baseline-kaart component die komen recht uit het Ontwerp van het Materiaal richtlijnen. Toch, ik denk dat er ruimte is om nog meer trouw zijn aan Google ‘ s design-DNA.

Er is een specifiek punt Lucas afwijkt van de kaart component richtlijnen — zodra de gebruiker een selectie heeft gemaakt in de GEBRUIKERSINTERFACE, die hen in staat stelt om te categoriseren gevoelens.

De animatie en de algemene interactie is glad. Echter, het voelt een off-merk… althans voor mij. We krijgen op mijn mockups in een beetje, maar ik wilde er zeker van een nieuwe UI nam de kaart component zo ver het kan gaan, altijd met behulp van vastgestelde Google-onderdelen. Bijvoorbeeld, ik nam de UI Lucas gemaakt voor het gevoel categorieën en “vereenvoudigde” neer in letterlijke kaart patronen zoals ze zijn beschreven in de documenten.

OK, op de mockups…

Op zoek naar het verleden van mijn gebrek van het ontwerp karbonades, hier is waar ik landde met alles wat we tot dusver hebben besproken.

Voorspellende zoekfunctie interface

De gebruiker is geland op google.com en is in het proces van het typen, “hoe me te doden.” Plaats van het uitschakelen van de voorspellende suggesties als de huidige functionaliteit is, pakken we de moeilijke query hoofd op en betrekken van de gebruiker, het maken van een persoonlijke smeekbede en het maken van een aanbod tot het punt dat de gebruiker een positieve antwoorden.

Merk op dat de “Doorgaan” tekst link is uitgeschakeld. Dat is toevoegen van een beetje wrijving in de flow te moedigen de gebruiker aan te gaan met de schuifregelaar. Natuurlijk maken we ook een duidelijk pad naar het “Call Help”, als de gebruiker moet het inderdaad om te praten met iemand en borgtocht op deze UI.

De interactie met de gebruiker

Wat is de slider? Nou, het is meer of minder dan een interpretatie van de UI Lucas gemaakt die de gebruiker toestaat om meer informatie te geven voor de pijn die ze lijden:

Ik vind dat mijn voorgestelde patroon is meer in lijn met de Google-Ontwerp van het Materiaal richtlijnen, in het bijzonder met de schuifregelaars.

De slider is een leuke manier voor gebruikers om een keuze te maken over een breed scala van opties in een kleine ruimte. In dit geval zijn we de gebruiker toe te schuiven tussen dezelfde categorieën Lucas gedefinieerd in zijn onderzoek en de introductie van sub-categorieën er als tekst links.

Een ding willen we er zeker van is dat de bedoeling van de opties in de schuif zijn niet verkeerd. Bijvoorbeeld, is “Liefde & Relaties” eerste omdat het het meest belangrijk? Het zou een schande zijn als dat het kwam. Een idee (onder anderen, dat weet ik zeker) is zwevend informatie-icoontje dat verschijnt een tooltip op beweeg met de uitleg dat de opties worden in geen bepaalde volgorde.

Ik denk dat het resultaat hier, nogmaals, het is een leuke manier om hetzelfde niveau van detail dat Lucas bespot in een kleinere ruimte, terwijl het verkrijgen van waardevolle feedback van de gebruiker die ons helpt bij het leren in de context van hun gevoelens.

De eerste stap om te helpen

Zodra de gebruiker een selectie heeft gemaakt in de slider en klikte op een sub-categorie kunnen wij dezelfde bemoedigende, inspirerende inhoud Lucas voorgesteld, misschien getrokken van echte artikelen over het onderwerp.

Merk op dat we technisch veranderde de status van de “Doorgaan” tekst link uitgeschakeld actief in het laatste scherm. We kunnen gebruik maken van de context van de gebruiker heeft verstrekt zo ver om hen in staat stellen om verder te gaan met een veel veiliger en productiever search query op basis van de categorie – /sub-categorie die is geselecteerd.

Extra begeleiding

Zal de UX zo ver te voorkomen dat een zelfmoord? Misschien. Hoop ik! Maar er is een kans dat dat niet het geval.

Maar, hey, we hebben nu een betere context voor de gebruiker gevoelens en kan een relevante pad te beantwoorden. Dus, als de gebruiker heeft gekozen voor de categorie “Liefde & Relaties” en de “Dood van een geliefde” sub-categorie en dan sturen wij de gebruiker om de zoekresultaten voor die veeleer dan “How to kill myself” — die onvermijdelijk zou leiden tot een meer vernietigende set van zoekresultaten dan iets over liefde en relaties.

Google heeft een pretty darn goed werk van deze…

Serieus, je kunt zeggen wat je wilt over het gebrek van het ontwerp flare, maar het hebben van een aanbevolen resultaat is top dat de gebruiker zelf kan betrekking hebben op extra suggesties zoeken, en de organische resultaten op het einde best een bijzondere ervaring. Een veel betere plaats voor het verzenden van de gebruiker!

De enige verandering die ik zou willen stellen is het handhaven van de mogelijkheid om een oproep te zetten of te chatten met een getrainde professional. Het is niet nodig om te schreeuwen voor aandacht in de GEBRUIKERSINTERFACE, maar beschikbaar zijn. – Ontwerp van het materiaal banner component lijkt vrij hier van belang, al kan ik zien terug te duwen op dat, voor zover de letterlijke use case.

Zijn we vooruitgang boeken?

Ik geef het grootste hat tip van alle hoed tips om Lucas Chae voor kotteren zo een moeilijk onderwerp. Niet alleen doet hij een bang-up taak op te lossen een probleem op, maar het brengt bewustzijn. Natuurlijk, het is iets wat ik in staat ben te verhouden tot op een diep persoonlijk niveau en het is bemoedigend om te zien hoe anderen zowel in het inleven en ideeën naar voren te duwen om te gaan.

Dank u voor dat, Lucas.

Ik hoop dat door mijn eigen ideeën op tafel, die houden we dit gesprek verplaatsen. En dat betekent dat je nog meer ideeën op de tafel en zien waar we kunnen dit bad boy als een gemeenschap.

Dus heb je feedback op alles wat je tot nu toe hebben gezien? Misschien ideeën van uw eigen u wilt mock-up en delen? Doe! De web-community is een geweldig en we kunnen bereiken verbazingwekkende dingen samen. 💪

Opmerking: Mijn oprechte dank aan Chris, Andy Bell en Eric Bailey voor het leveren van doordachte, inzichtelijke en grondige feedback op eerdere versies van dit bericht.