Att förebygga Självmord med UX: EN fallstudie på Sök på Google

0
79

Jag kom ren om min långvariga och pågående strid med kronisk depression förra året i en bloggpost på min personliga sida. Men oroa dig inte, saker som inte värre än de var då och det här inlägget handlar om något annat. Det här inlägget handlar om att utforma empatisk upplevelser för användaren.

Flera andra områden har skrivit inlägg om detta ämne, oavsett om det är hur UX kan förbättra psykisk hälsa och hur det kan användas för att förhindra självmord.

Det är det sistnämnda jag vill fokusera på här. I själva verket, Lucas Chae gjorde ett så fantastiskt jobb på det inlägget att du bör sluta läsa här just nu och chef över det. Allvarligt, om du bara har tid att läsa ett inlägg idag, det är den.

Lucas går till stor längder för att visa hur UX kan förhindra självmord med hjälp av Google-sökning som en fallstudie. Jag behöver inte hålla med någon av hans idéer. Jag älskar dem. Men något har utrymme för förbättring eller åtminstone förfining, och jag har några idéer som jag skulle vilja kasta i ringen. Igen, inte för att de idéer som är dåliga eller skrika för att bli fast, men eftersom jag har en personlig koppling till det här ämnet och är intresserad av att se bra idéer som denna röra sig framåt.

Låt oss kort uppkok sammanhang

Jag hoppas verkligen att du tog upp mitt förslag till pop över till Lucas inlägg, men om du inte har den huvudsakliga kontentan av det går:

  • Ungefär 500 000 människor lämna självmord-relaterade sökningar på Google varje månad.
  • Google returnerar en del användbar information fästs på toppen av resultaten, men det känns som ett krav mer än ett bra samspel.
  • Lucas retat upp ett förslag erfarenhet som ersätter den befintliga fästs resultat med UI som känns mer konversera och relatable.

Det finns mycket mer nyans till det, men det är ungefär vad vi tittar på. Mina fyra förslag finns bara står på axlarna av vad som föreslås där.

Gut in

Vid denna punkt, du kanske frågar dig hur mycket ansvar har Google för att förebygga självmord och om det verkligen behov av att investera mer i detta än vad det redan gör. Jag gillar sättet Lucas fraser i sitt förslag:

“Vi är bara en sökmotor, och kan inte ge dig svar på dina svåraste frågor. Men vi kan hjälpa dig att få det.”

Det är en bra linje för att rita. Och, ja, Google är tekniskt redan gör det till viss del, men detta är en möjlighet att ge rekommendationer som är så relevanta som de sökresultat som Google bröd och smör.

Det är också värt att träningsprogram hela polemiken med en anteckning om att det finns noll förväntningar och absolut inget ansvar för Google att göra något som föreslås i detta inlägg. Detta är bara visar på den inverkan som UX-design kan ha på en verkliga problem med hjälp av Google som verktyg för att driva dessa poäng hem. Vi verkligen kunde ha gjort detta med Bing, Yahoo, DuckDuckGo eller någon liknande produkt.

Förslag 1: Nå användaren tidigare

Lucas arbete koncentrerar sig på vad som Google levererar efter en sökning har gjorts. Att tänka på detta som en användare flöde, vi tittar på något som detta:

Steg
Beskrivning
Förväntade Resultat
Känslor
1 Användare som överväger självmord, sträcker sig efter telefonen, datorn Att starta en enhet och starta upp en webbläsare för att navigera till Google Hopplöst
Sorgligt
Ensam
2 Skriver “Hur man dödar mig” i sökfältet Eventuellt kan relaterade sökförslag, men i slutändan är det ett sätt att skicka sökning. Förmodligen inte mycket annorlunda än den tidigare steg, men kanske några pensiveness över vad sök sikt kommer att ge bästa resultat.
3 Lämnar sök En uppdatering av sida med relevanta länkar Orolig
Rädd

Majoriteten av Lucas arbete drivs av Steg 3 (och bortom). Jag tror att vi kan minska klyftan mellan kontemplation och sök underkastelse genom att zooma in på Steg 2.

Har du någonsin skrivit en partiell sökning i Google? Auto-förslag är ofta mycket användbart (åtminstone för mig) men de kan vara ganska roliga också. Ta till exempel:

Jag är inte säker på varför det var det första jag kom att tänka på som ett exempel, men hey, det är fortfarande nötter att de är konkreta exempel på bidrag från användare och har gjort en förteckning över de förutspådde förslag. Jag menar, naturligtvis, Russell Crowe är vid liv… rätt?

(Har lite mer att söka.)

Rätt!

Roligt (eller inte roliga) nog, Google inte ger de förslag på självmord-relaterade sökningar. Eller, mer exakt, det rensar ut självmord-relaterade resultat och ger andra tills det enkla kan inte föreslå något:

😂 LOL, visste du fånga “hur man dödar mysql” i det?

Jag förstår varför Google skulle vilja utesluta självmord gäller från sitt förslag. Varför plantera idéer i människors huvuden om att detta inte är vad användarna faktiskt söker? Verkar det som något att undvika.

Men tänk om det är en möjlighet snarare än ett hinder? Om vi har en chans att interagera med någon även ett par sekunder tidigare i processen, då det är möjligt att vi pratar om att spara några liv.

Jag skulle föreslå att anamma förutsägelse motor och ens bemanna upp det för att ta känsliga sökningar huvud på. Till exempel, vad händer om vi tog Lucas ursprungliga tanke att interagera med användaren rätt från här istället för att vänta på en inskickad sökning och dess resultat?

Förslag 2: Amp upp personalisering

Låt oss alla enas om att Google vet för mycket om människor i allmänhet. Jag vet, jag vet. Vissa människor älskar det och ser det som en potentiell kraft för det goda medan andra är försiktiga med att effekterna av ett digitalt fotavtryck kan ha IRL. Jag läste Cirkeln också.

Hursomhelst, Google sannolikt vet en sak eller två om användaren, även om de inte är inloggade. Men, förutsatt att användaren är inloggad och har åtminstone delvis profil (både som jag tror är säkra antaganden med tanke på Googles allestädes närvarande naturen, utbredd övertro på det för oAuth, och att användaren vände sig till den i stället, säg, Bing), då kan vi göra en personlig vädjan till att användaren i stället för generella innehåll.

Vi kan till exempel använda sig av avatarer, namn, platser, söka historia, etc. Och, ja, sannolikheten för Google med all denna bland många, många (MÅNGA!) andra bitar av data är mycket bra — nej, det är bra!

Om vi ska använda automatisk sökning, då kan vi sätta Google ‘ s treasure trove av användardata till spela att fånga användarens uppmärksamhet och rikta en inbjudan att engagera sig före sökning har även skett. Som sagt, medan jag tyder på att vi “amp” upp personalisering, låt oss enas om att alla försök att vara alltför smart kan också leda till dåliga upplevelser för användaren och i värsta fall ännu mer personlig smärta.

Så, medan vi har en guldgruva av data, att hålla den omfattningen att en personlig hälsning eller införandet kommer att räcka.

Förslag 3: Utnyttja Googles tekniska arsenal

Den största kritiken av Googles befintliga erfarenhet är att det känns som ett krav. Jag håller helhjärtat med Lucas här. Titta bara.

Och, ja, det är nu i min sökhistorik.

Vad som föga inbjudande och opersonlig strategi är att gå för det är att den förser användaren med två tydliga vägar för att få hjälp: telefon och chatt. Google har utvecklat produkter för att ringa samtal och power video chattar, så det finns ingen anledning till varför vi inte kan ta dessa redan stora innovationer och sätta dem att använda i detta nya sammanhang.

Den föreslagna utformningen från Lucas upprätthåller ett samtal länk i gränssnittet, men det verkar som begravdes under core interaktion och helt tar bort online chatt. Om Google har tekniska möjligheter att tillämpa en-på-en-interaktioner som smala geografiska avstånd mellan hjälpa och hjälpa, och har inflytande över att samarbeta med suicidprevention grupper och psykiska hälso-och sjukvårdspersonal, sedan med alla medel! De finns saker jag skulle absolut fungera i ANVÄNDARGRÄNSSNITT.

Förslag 4: Gå vidare för att upprätthålla varumärket Google

Lucas gör ett fantastiskt punkt som någon förbättring till UX bör vara uppmärksam på Googles eget varumärke och positionering:

Detta är en redesign, inte en ny tjänst som jag lansera. En princip som jag värdesätter mest när omforma ett befintligt gränssnitt är att respektera den, ursprungliga design principer. Design är aldrig bara om att det ser ganska. Design är en manifestation av ett företags filosofi och kärnvärden bygger på många års forskning och tester.

Amen!

Lucas helt naglar nätet, färgpalett, ikonografi och baseline-kort del som kommer direkt från det Material som riktlinjer för Design. Fortfarande, jag tror att det finns utrymme för att vara ännu mer trogen till Googles design-DNA.

Det är en viss punkt Lucas avviker från kortet komponent riktlinjer — när användaren har gjort ett val i gränssnittet som gör det möjligt för dem att kategorisera känslor.

Animation och allmänna interaktion är smart. Men det känns off-märke… åtminstone för mig. Vi ska få till mina mockups i lite, men jag ville se till att något nytt UI tog kort komponent så långt som det kan gå, alltid med hjälp av etablerade Google komponenter. Till exempel, jag tog UI Lucas skapat för att känna kategorier och “dumbed” ner det till bokstavlig kort mönster som de är beskrivna i dokument.

OK, på prototyper…

Titta förbi min brist på design kotletter, här är där jag landade med allt vi har täckt så långt.

Automatisk sökning gränssnitt

Användaren har landat på google.com och är i färd med att skriva, “hur man dödar mig.” Snarare än att inaktivera automatisk förslag som den nuvarande funktionalitet gör, vi ta itu med de tuffa fråga huvudet på och engagera användaren, att göra en personlig vädjan och göra ett erbjudande till punkt användaren att positiva svar.

Observera att “Fortsätta” sms: a länken är i ett inaktiverat tillstånd. Det är att lägga till lite friktion i flödet för att uppmuntra användaren att engagera med reglaget. Vi är naturligtvis också att skapa en tydlig väg för att “Ringa efter Hjälp” om användaren verkligen behöver prata med någon och borgen på denna UI.

Interagera med användaren

Vad är det reglaget? Tja, det är mer eller mindre en tolkning av UI Lucas skapat som tillåter användaren att ge mer i detalj för den smärta de är lidande:

Jag tycker att min föreslagna mönstret är mer i linje med Googles Material riktlinjer för Design, speciellt med reglagen.

Reglaget är ett trevligt sätt för användare att göra ett urval över en mängd olika alternativ i ett litet utrymme. I det här fallet, vi tillåter användaren att glida mellan samma kategorier Lucas definieras i sin forskning och införande av sub-kategorier, från det som text, länkar.

En sak som vi vill se är att avsikten med alternativ i reglaget är inte misstolkas. Till exempel är “Kärlek Och Relationer” först eftersom det är mest viktigt? Det skulle vara synd om det är så det kom över. En idé (bland annat, jag är säker på) är att flyta lite information ikonen i det som visas som en tooltip när man håller markören förklarar att alternativen är i ingen särskild ordning.

Jag tror att resultatet här, igen, är ett trevligt sätt att få samma detaljnivå som Lucas retat upp i ett mindre utrymme samtidigt som du får värdefull feedback från användaren som hjälper oss att lära ramen för sina känslor.

Det första steget för att hjälpa

När användaren har gjort ett val i reglaget och klickade på en underkategori vi kan ge samma uppmuntrande, inspirerande innehåll Lucas föreslog, kanske dras från riktiga artiklar i ämnet.

Observera att vi tekniskt förändrat tillstånd av “Fortsätt” textlänk från funktionshindrade aktiva i den sista skärmen. Vi kan använda den kontext som användaren har tillhandahållit så långt för att tillåta dem att fortsätta med en mycket säkrare och mer produktiva sökning baserat på den kategori/underkategori som är markerad.

Ytterligare vägledning

Kommer UX så långt förhindra ett självmord? Kanske. Jag hoppas! Men det finns en chans att det kommer inte.

Men, hey, vi har nu bättre ramen för användarens känslor och kan ge en relevant väg att föreslå svar. Så, om användaren har valt kategorin “Kärlek Och Relationer” och valt “Död av en älskad” sub-kategori, då kan vi skicka användaren till sökresultat för föremål snarare än “Hur man dödar mig” — vilket oundvikligen skulle leda till en mer destruktiv uppsättning sökresultat än något om kärlek och relationer.

Google redan gör ett ganska bra jobb…

På allvar, säga vad man vill om bristen på design flare, men med dagens resultat där uppe som användaren själv kan relatera till, ytterligare sökförslag, och de organiska resultaten på slutet gör för en ganska övertygande upplevelse. En mycket bättre plats att skicka användaren!

Den enda förändringen jag skulle föreslå är att bevara möjligheten att ringa ett samtal eller starta en chatt med en utbildad professionell. Det behöver inte skrika efter uppmärksamhet i ANVÄNDARGRÄNSSNITTET, men finnas tillgänglig. Material Design ‘ s banner komponent verkar ganska relevant här, men jag kan se att driva tillbaka på att så långt som den bokstavliga användningsfall.

Vi gör framsteg?

Jag ger den största hat tips av alla hatt tips till Lucas Chae för driftning ett så svårt ämne. Inte nog med att han gör en bang-up jobb för att lösa verkliga problem, men skapar medvetenhet. Självklart, det är något jag kan relatera till på ett djupt personligt plan och det är uppmuntrande att se andra både empati med det och driva idéer att ta itu med det.

Tack för det, Lucas.

Jag hoppas att genom att sätta mina egna idéer på bordet som vi kan hålla detta samtal rör sig. Och det innebär att få ännu fler idéer på bordet och ser om vi kan ta detta bad boy som en gemenskap.

Så, har du synpunkter på något du har sett så här långt? Kanske har egna idéer som du vill håna upp och dela med sig? Snälla, gör det! På webben är en stor och vi kan åstadkomma fantastiska saker tillsammans. 💪

Obs: Mitt uppriktiga tack till Chris, Andy Bell och Eric Bailey för att ge genomtänkta, insiktsfulla och grundligt synpunkter på tidigare utkast av denna post.