Registrera dig vs. Signup

0
74

Vem som helst bygga en webbplats som kräver användare att skapa konton kommer att möta detta språk utmaning. Du kommer förmodligen har detta språk strewed på hela webbplatsen, från framstående calls-to-action i din hemsida hjälte, att ihållande rubriken knappar för att din dokumentation.

Så vilket är rätt? “Registrera dig” eller “Registrera dig”? Låt oss försöka reda på det.

Med lite ljus internet grammatik forskning, termen “sign up” är en verbala uttrycket. Som i, “tecken” är ett verb (beskriver en handling) och “sign up” är ett verb plus ett komplement — participial fras, bästa kan jag säga. Det låter ungefär rätt för mig.

Min bästa gissning innan vi tittar närmare på detta var att “registrera dig” är inte ens ett ord på allt, och mer av en lat internet misstag. Precis som “skal” är inte ett ord. Det är antingen “front-end” (ett sammansatt adjektiv som i en front-end utvecklare), eller “front end” (som i “Ditt jobb är att arbeta på fronten.”).

Jag hade fel, dock. “Registrera dig” är ett substantiv. Som en sak. Som i, “Gå upp korridoren förbi fontänen och du kommer att se signup på väggen.” Vilket förvisso skulle kunna vara en digital sak. För mig verkar det skulle inte vara fel att kalla ett formulär som samlar in användarens namn och e-postadress en “signup form.”

“Sign-up” är nästan helt fel, eftersom det inte är ett sammansatt ord eller sammansatta adjektiv.

Det faktum att både “sign up” och “registrera dig” är både en bluff ord/fraser som gör det lite knepigt. Med en verbal fras som en knapp verkar det som en solid val, men jag skulle inte kalla det för fel att ha en knapp som säger “Registrera dig” sedan på knappen förmodligen länkar direkt till ett formulär där du kan anmäla dig och det är det rätta ordet för det.

Låt oss se vad några populära webbplatser.

går med “Sign Up” och “Logga in”. Vi har inte pratat om skillnaden mellan “Logga in” och “Logga in” ännu, men skillnaden är mycket samma. Verbala uttrycket vs. substantiv. Det enda konstiga om ‘s strategi här är aktivering av “Upp” och de små “i.” verkar jätte nog att de måste ha tänkt på detta och bestämde mig för detta avsiktligt, så jag skulle älska att förstå varför eftersom det ser ut som ett misstag i mina ögon.

liksom , går med “Sign Up” och “Logga In”.

Google går med “Logga in” och “Skapa konto”. Det är inte särskilt ovanligt att man ser företag använda “Skapa” ett verb. Besök Microsofts Azure webbplats, de använde kopiera “, Skapa ditt konto idag” kompletteras med en “Start free” – knappen. Slack använder “Logga in” och “Komma Igång.”

Jag kan se överklagandet av att gå med symmetri. Zoom använder “LOGGA IN” och “SIGN UP” med hjälp av all-caps ge ett pass på med att bestämma vilka ord som är aktiverade.

Figma går På “Logga in” och “Sign up” vägen, nästan med symmetri — men vad är upp med det omaka aktivering? Jag tänkte, om något, att de skulle gå med ett litet “jag” eftersom stora bokstäver “jag” kan se ut som ett gement “L” och kanske det är något konstigt.

På CodePen, vi rock “Sign Up” och “Logga In” och försöker vara super konsekvent genom hela webbplatsen med hjälp av dessa två fraser.

Om du letar efter en slutsats här, jag skulle säga att det förmodligen inte så stor roll. Det finns så många varianter där ute som människor är förmodligen van vid det och du inte förlora kunder över det. Det är inte som många kommer att känna bokstavlig definition av “du registrerar dig.” Jag personligen gillar att aktiva verb fraser som “Tecken”, “Logga In” eller “Logga In” — utan någon särskild preferens för aktivering.