Innføring I GitHub Handlinger

0
48

Det er en vanlig situasjon: du oppretter et nettsted, og det er klar til å gå. Det er alle på GitHub. Men du er egentlig ikke gjort. Du trenger å sette opp distribusjon. Du trenger å sette opp en prosess som kjører testene dine for deg og du ikke manuelt å kjøre kommandoer hele tiden. Ideelt hver gang du skyv for å mestre, alt går for deg: tester, distribusjon… alt på ett sted.

Som tidligere, var det bare noen alternativer her som kan hjelpe til med det. Du kan sette sammen andre tjenester, sette dem opp, og integrere dem med GitHub. Du kan også skrive post-commit-kroker, som også bidrar til.

Men nå, skriver GitHub Handlinger.

Handlinger er små biter av kode som kan kjøres ut av ulike GitHub hendelser, den mest vanlige som er å skyve til master. Men det er ikke nødvendigvis begrenset til dette. De er alle direkte integrert med GitHub, som betyr at du ikke lenger trenger en mellomvare service, eller du har til å skrive en løsning selv. Og de har allerede mange alternativer for deg å velge fra. For eksempel, du kan publisere direkte til npm og distribuerer den til et utvalg av cloud-tjenester, (Azure, AWS, Google Cloud, Zeit… you name it) bare for å nevne et par.

Men handlinger er mer enn distribuere og publisere. Det er det som er så kult med dem. De beholder hele veien ned, slik at du kan bokstavelig talt gjøre ganske mye annet — mulighetene er uendelige! Du kan bruke dem til å minify og sette sammen CSS og JavaScript, sende deg informasjon når mennesker skaper problemer i din repo, og mer… de sky virkelig er grensen.

I tillegg trenger du ikke trenger å konfigurere/opprette beholdere deg selv, heller. Handlinger la du peker til noen andres repo, en eksisterende Dockerfile, eller en bane, og handlingen vil oppføre seg deretter. Dette er en helt ny boks med ormer for åpen kilde-muligheter, samt økosystemer.

Sette opp din første handling

Det er to måter du kan sette opp en handling: gjennom arbeidsflyt GUI eller ved å skrive og å begå fil for hånd. Vi vil starte med GUI fordi det er så lett å forstå, deretter gå videre til å skrive det for hånd fordi som har mest kontroll.

For det første, vi vil registrere deg for beta ved å klikke på den store blå knappen her. Det kan ta litt for dem å bringe deg inn i beta, så henger tett.

Den GitHub Handlinger beta nettstedet.

La oss nå lage en repo. Jeg laget en liten demo-repo med en liten Node.js eksempel på stedet. Jeg kan allerede merke at jeg har en ny fane på min repo, kalt Handlinger:

Hvis jeg klikker på Handlinger-fanen, denne skjermen viser: