De Invoering Van GitHub Acties

0
56

Het is een bekende situatie: je maakt een site en het is klaar om te gaan. Het is allemaal op GitHub. Maar je bent niet echt gedaan. U moet instellen implementatie. U moet een proces dat wordt uitgevoerd tests voor u en u bent niet handmatig uitvoeren van commando ‘ s de hele tijd. Ideaal, elke keer als u push to master, alles draait voor u: de tests, de implementatie… en dat allemaal in één plek.

Eerder waren er slechts een paar opties die kunnen helpen met dat. Je kon het stuk samen met andere diensten, stel ze, en ze te integreren met GitHub. Je zou ook kunnen schrijven post-commit haken, die ook helpen.

Maar nu, geef GitHub Acties.

Acties zijn kleine stukjes code die kan worden uitgevoerd uit van verschillende GitHub gebeurtenissen, de meest voorkomende van die duwt de knie te krijgen. Maar het is niet noodzakelijk beperkt tot dat. Ze zijn allemaal rechtstreeks geïntegreerd met GitHub, wat betekent dat u niet langer een middleware service of schrijf zelf een oplossing. En ze hebben al vele opties voor u om uit te kiezen. Voor voorbeeld, kunt u het publiceren rechtstreeks naar npm en het implementeren van een verscheidenheid van cloud-diensten, (Azure, AWS, Google Cloud, Zeit… you name it) gewoon om een paar te noemen.

Maar acties zijn meer dan implementeren en te publiceren. Dat is wat zo cool over hen. Ze zijn alle containers van de weg naar beneden, dus je kon letterlijk doen vrij veel om het even wat de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kon hen te kleineren en samenvoegen van CSS en JavaScript, stuurt u informatie wanneer mensen problemen scheppen in uw repo, en meer… ze sky echt de limit.

Je hoeft ook niet hoeft te configureren/maken van de containers zelf. Acties laat u iemand anders repo, een bestaande Dockerfile, of een pad, en de actie zal zich dienovereenkomstig gedragen. Dit is een gehele nieuw kan van wormen voor open source mogelijkheden en ecosystemen.

Het instellen van uw eerste actie

Er zijn twee manieren waarop u kunt het opzetten van een actie: door middel van de workflow GUI of door het schrijven van en het plegen van het bestand met de hand. We beginnen met de GUI, omdat het zo gemakkelijk te begrijpen, ga dan naar het schrijven met de hand, want dat biedt de meeste controle.

Eerst zullen we inschrijven voor de beta door te klikken op de blauwe knop hier. Het duurt een beetje voor hen om te brengen u in de beta, dus strak hangen.

De GitHub Acties beta site.

Nu maken we een repo. Ik maakte een kleine demo met een kleine repo Node.js voorbeeld website. Ik kan nu al merken dat ik een nieuw tabblad op mijn repo, genaamd Acties:

Als ik klik op het tabblad Acties, dit scherm toont: