Att Införa Åtgärder GitHub

0
61

Det är en vanlig situation: du skapar en webbplats och den är redo att gå. Det är alla på GitHub. Men du är inte riktigt klar. Du måste ställa upp för distribution. Du behöver för att sätta upp en process som körs i din tester för dig och du är inte manuellt köra kommandon hela tiden. Perfekt, varje gång du trycker på master, allt går för dig: tester, driftsättning… allt på ett ställe.

Tidigare fanns det endast några alternativ här som kan hjälpa till med det. Du kan pussla ihop andra tjänster, ställa upp dem, och integrera dem med GitHub. Du skulle också kunna skriva inlägg begå krokar, vilket också hjälpa.

Men nu, ange GitHub Åtgärder.

Åtgärder är små bitar av kod som kan köras bort av olika GitHub händelser, av vilka de vanligaste är att trycka till master. Men det är inte nödvändigtvis begränsat till det. De är alla är direkt integrerad med GitHub, vilket innebär att du inte längre behöver en middleware service eller skriva en lösning själv. Och de har redan många alternativ för dig att välja från. Du kan till exempel publicera direkt till npm och distribuera till olika moln-tjänster, (Azure, AWS, Google Cloud, Zeit… you name it) bara för att nämna ett par.

Men handlingar är mer än att installera och publicera. Det är det som är så coolt om dem. De är behållare hela vägen ner, så att du kan bokstavligen göra i stort sett vad som helst — möjligheterna är oändliga! Du kan använda dem för att minify och slå samman CSS och JavaScript, för att skicka dig information när människor skapar problem i din repo, och mer… de sky är verkligen gränsen.

Du behöver inte konfigurera/skapa behållare själv, heller. Åtgärder som låter dig peka på någon annans repo, en befintlig Dockerfile, eller en väg, och åtgärder kommer att bete sig i enlighet med detta. Detta är en helt ny burk maskar för öppen källkod möjligheter och ekosystem.

Att sätta upp din första åtgärd

Det finns två sätt du kan ställa in en åtgärd: genom arbetsflödet GUI eller genom att skriva och begå filen för hand. Vi börjar med det GRAFISKA gränssnittet eftersom det är så lätt att förstå, för att sedan gå vidare till att skriva det för hand, eftersom det ger mest kontroll.

För det första, vi kommer att registrera sig för beta genom att klicka på den stora blå knappen här. Det kan ta en liten bit för dem att ge dig in i beta, så hänger tätt.

GitHub Åtgärder beta webbplats.

Låt oss nu skapa en repa. Jag har gjort en liten demo repo med en liten Node.js prov plats. Jag kan redan märka att jag har en ny flik på min repo, som kallas Åtgärder:

Om jag klickar på fliken Åtgärder, här skärmen visar: