Alle Fyrte Opp Om Spesifisitet

0
87

Du vet aldri hvor neste Grand Debatt™ i front-end kommer til å komme fra! Sak: vi så en nylig basert på en liten poll av Max Stoiber der 57% av mennesker har det galt. Det var reaksjoner, alt fra uskyldige hei moro med litt hjernetrim! til staten av web-utdanning er i ruiner og utover.

Jeg hørte fra en rekke folk at de bare føltes trist at så mange mennesker ikke vet svaret på et ganske enkelt spørsmål. For å være rettferdig, det ble (med vilje, jeg er sikker på at) ganske vanskelig! Det var egentlig ikke et spørsmål om CSS — det var mer om ideen om at rekkefølgen av HTML-attributter spiller ingen rolle. Det er rekkefølgen av CSS som gjør.

En ekstrem reaksjon jeg så sa at front-end ting som dette er unødvendig komplisert og får det galt, er nesten et poeng av stolthet. Denne følelsen var så sterk at jeg hørte det foreslått at personer som vet svaret har fylt deres hjerner med unyttig informasjon, og at det er noe som gjør dem verre utvikler. Like ekstreme var forslag som å skrive HTML og CSS rå som det bør alltid unngås i favør av verktøy abstraksjoner for å “løse” disse “problemer”.

(Unnskyld anførselstegn det, jeg prøver ikke å velge side så mye som for å understreke at ikke alle vurderer disse problemer som må fikses.)

En annen var at de vibe ville være annerledes hvis noe lignende skjedde i JavaScript-land. Oppfatningen er at det er pinlig eller dårlig ikke å vite JavaScript grunnleggende, men ikke å vite HTML og CSS er grunnleggende feil av språket, eller at verdien av å vite at det er ikke verdt å bry seg å forstå.

På samme tid, denne målingen ble det perfekte speilet for å se den sterke meninger folk har om front-end praksis. Fascinerende, egentlig.

Her er noen flere tar fra folk som stemte fra sine egne blogger:

Keith Grant:

Jeg hater at dette har liksom blitt noen “gamle garde” vs. “nye guard” ting.

Problemet med å trekke linjer som dette: uansett hvilken side du befinner deg på, det er noen whackos ut det å kaste latterlige argumenter inn i blandingen. Og nå folk på den andre siden knytter at utsiktspunkt med deg.

Tim Kadlec:

Det er ikke bry meg for mye at folk får spørsmålet galt. Alle er på forskjellige stadier i karrieren deres, og alle har forskjellige problemer de står overfor i sitt daglige oppgaver, slik at ikke alle kommer til å vite dette ennå.

Jeg finner det litt skremmende hvor mange folk fikk det galt om.

John Allsopp:

På den ene siden (og dette vil noe forenkle hver “side”, på grunn av kortfattethet, ikke mangel på respekt for disse), vi har dem, og jeg vil på balanse trolig inkludere meg selv i denne leiren, som vil argumentere for at kjernen i teknologier på Internett er nettopp det–grunnleggende, og en dyp forståelse av dem konseptuelt (ikke nødvendigvis en encyclopedic kunnskap om hver syntaktiske aspekter) er grunnleggende kjennskap til profesjonelle Web-utviklere.

Kevin Ball:

Med veksten av betydningen av front-end utvikling, vi ser historien spille ut igjen.

Den systematiske devaluering av CSS, og mye mer, folk som bruker CSS.

Konstant “mansplaining” av CSS har til kvinner som bokstavelig talt er grunnen til at det eksisterer.

Konferanse høyttalere spørsmål om hvorvidt “det er en verdi i mennesker som ikke kan skrive JavaScript?”.

Alt dette i en tid da CSS er å forbedre raskere enn noensinne og gjør dramatiske endringer i web-design.

Dette handler ikke om bedre teknologi, det handler om utelukkelse.

Har du sett noen andre tar eller har noen av dine egne?