Alla Eldas Upp Om Specificitet

0
83

Du vet aldrig var nästa Grand Debatt™ i front-end kommer att komma från! Fråga: vi såg bara en nyligen grundad på en liten undersökning av Max Stoiber där 57% av människorna fick det fel. Det var reaktioner, allt från ofarliga hej kul lite hjärngymnastik! att staten web utbildning är i spillror och bortom.

Jag har hört från ett antal folk att de bara kändes sorgligt att så många människor inte vet svaret på en ganska enkel fråga. För att vara rättvis, var det (avsiktligt, jag är säker) ganska knepigt! Egentligen var det inte en fråga om CSS — det var mer om idén att beställa av HTML-attribut spelar ingen roll. Det är ordning på CSS som gör det.

En extrem reaktion såg jag sa att front-end grejer som det här är onödigt komplicerat och det blir fel är nästan en punkt av stolthet. Denna känsla var så stark att jag hört det föreslås att personer som vet svaret har fyllt sina hjärnor med värdelös information och som på något sätt gör dem till en sämre utvecklare. Lika extrema fanns förslag på att skriva HTML och CSS raw som alltid bör undvikas till förmån för verktyg abstraktioner för att “fixa” detta “problem”.

(Ursäkta citat det, jag försöker inte välja sida så mycket som för att understryka att inte alla anser att dessa problem som behöver rättas till.)

En annan var att stämningen skulle vara annorlunda om något liknande hände i JavaScript-land. Uppfattningen är att det är pinsamt eller dåligt att inte veta JavaScript grunderna, men att inte veta HTML-och CSS-grunder är det fel av språket, eller att värdet av att veta att det inte är värt att bry sig om att förstå.

På samma gång, denna enkät blev den perfekta spegeln för att se den starka åsikter människor har om front-end praxis. Fascinerande, verkligen.

Här är några fler tar från folk som instämde från sina egna bloggar:

Keith Grant:

Jag hatar det här har på något sätt blivit en del “gamla gardet” kontra “nya guard” sak.

Problemet med att rita linjer som detta: oavsett vilken sida du befinner dig på, finns det några whackos ute att kasta löjligt argument i mixen. Och nu människor på andra sidan associerar detta synsätt med dig.

Tim Kadlec:

Det stör mig inte alltför mycket att folk får frågan fel. Alla är i olika stadier i sin karriär och alla har olika problem som de står inför i sitt dagliga uppgifter, så visst, inte alla kommer att veta det ännu.

Jag tycker att det är lite oroväckande hur många folk har fel dock.

John Allsopp:

Å ena sidan (och detta kommer att viss förenkling av varje “sida”, för enkelhetens skull, inte brist på respekt för det heller), vi har dem, och jag skulle på balans nog att inkludera mig själv i detta läger, som vill hävda att de grundläggande tekniker som Webben är just grundläggande och djup förståelse av dem begreppsmässigt (inte nödvändigtvis en encyklopedisk kunskap om varje syntaktisk aspekt) är grundläggande kunskap för professionella webbutvecklare.

Kevin Ball:

Med tillväxten av vikten av front-end utveckling, ser vi berättelsen spela ut igen.

Den systematiska nedvärdering av CSS, och mer, de människor som använder CSS.

De ständiga “mansplaining” av CSS-funktioner för att kvinnor som bokstavligen är anledningen till att den finns.

Föreläsarna ställde frågor om huruvida “det finns något värde i att människor som inte kan skriva JavaScript?”.

Allt detta i en tid när CSS är bättre och snabbare än någonsin och gör dramatiska förändringar i webbdesign.

Detta handlar inte om bättre teknik, det handlar om utanförskap.

Har du sett någon annan äger eller har några av dina egna?