Vad gör en bra front-end-utvecklare?

0
59

Att definiera vad en front-end utvecklare är och vad de gör är tufft som det är. Så, hur gör vi för att sätta ribban för vad som gör en bra front-end-utvecklare?

Här är vad några folk har att säga om ämnet.

Jag kommer att argumentera för att front-end utvecklare behöver för att behärska fyra olika färdigheter.

  1. Empati
  2. Kod
  3. Design
  4. Kommunikation

Zell Liew

Front-End-Utvecklare, har lärt mig HTML, CSS och JS, är tvungen att ta funktionalitet hänsyn till när du skapar användarupplevelser eller att se till att de två disciplinerna fungerar som en från ett utvecklingsperspektiv. De blir alla-brännboll, med att förstå vad som faktiskt händer mellan AJAX data och PHP-fil som att skicka iväg ett mail eller en återkommande fel.

Daine Mawer

I min mening, vad som definierar en bra front-end-utvecklare är en som har kvalificerade kunskaper i HTML, CSS, JS med en stor förståelse för Användaren design thinking som de kommer att bygga webb-gränssnitt med tillgänglighet i åtanke. De bör också vara glada för att lära sig, som en värld av Front-End Utveckling som håller på att utvecklas. Förmågan att stanna i slingan är kritisk.

Egwuenu Gåva

Efter att jag började känna mig mer bekväm med mitt ansvar … jag fann snart min nästa utmaning: att hjälpa till att bygga en starkare koppling mellan design-och utvecklingsteam. Trots att vi regelbundet samarbetat för att ge hög kvalitet på det arbete som dessa grupper inte alltid talar samma språk.

Ronald Méndez

Jag tror att front-end utvecklare behöver för att ha en helhetssyn på arkitektur av programvara som de och deras team skapar. De kan inte silo sig på Front-End, men måste ha en förståelse för komplexiteten i Back-End samt för att skapa den bästa upplevelsen för sina kunder. I slutändan handlar det om ständigt lärande och kommunikation i teamet, samt att lyssna på kunden för att skapa en stor upplevelse.

Jen Griparen

Ju längre jag jobbar på webben, desto mer inser jag att vad som skiljer de bra människor från de riktigt goda människor inte vad de vet, det är hur de tänker. Självklart kunskaper är viktiga—kritisk i vissa fall—men i ett område som förändras så snabbt, hur du går om att förvärva denna kunskap kommer alltid att vara viktigare (åtminstone på lång sikt) än vad du vet att vid varje given tidpunkt. Och kanske viktigast av allt: hur du använder denna kunskap för att lösa vardagliga problem.

Philip Walton

Att ha en fungerande förståelse för HTML, CSS och JS är verkligen en no-brainer, men det är bara en del av ekvationen. Jag tror att en bra front-ender ansluter prickar mellan användarnas erfarenheter och affärsmål och samtidigt stänga alla luckor som skulle förhindra holistisk användaren flöden. Som kräver god kommunikation, kreativ problemlösning, empati och, kanske framför allt, en vilja att lyssna till och ta emot kritik.

Geoff Graham

Det är en svår fråga på något sätt, eftersom den typ av Front-end Utveckling är ständigt växande. De typer av saker vi bygga främre ändarna blir allt mer komplex och varierad.

Det är anledningen till att jag tror att en bra Front-end-Utvecklare förstår omfattning, krav och tekniska begränsningar av de projekt som de arbetar på. Detta kan alltid menar: vad deras lag förvänta sig av dem, för vad deras användare behöver, och eftersom saker och ting förändras – nyfikenhet!

Sarah Drasner

Jag beundrar hur bra front-end utvecklare att svara på frågor. Om de är super dogmatisk om denna en viss metod för att något är den enda sanna vägen och jag börjar oroa dig. Ta SVG illustrationer. Eller bildoptimering. Eller hur uppmärkning navigering. Det finns en hel del olika sätt att ta itu med var och en av dessa saker och ingen av dem är perfekt. På denna not, Chris skrev ett fantastiskt inlägg om alla dogmatism ett tag tillbaka och jag tänker på det hela tiden. Det är tecken på en bra front-end-utvecklare just det: någon som är okej med att inte ha den perfekta svar hela tiden.

Robin Rendle

En bra front-end-utvecklare är flexibel, ivriga att lära sig, ivriga att dela med sig och har en pragmatisk inställning till den ständigt föränderliga landskap

Oh yeah, och något något kaskad.

Andy Bell

Vad tror du?

Detta är ett öppet samtal. Inget rätt svar. Inga fel svar. Hur skulle du grad en “bra” front-end-utvecklare?