Jetpack är Social Integration Funktioner

0
58

En av de många saker vi använda Jetpack för här på CSS-Tricks är alla dess funktioner relaterade till integration med sociala medier. Till exempel Jetpack kan automatiskt dela publicerat innehåll på olika sociala medier-konton samtidigt, att lägga till dela-knappar på din webbplats tema, och möjliggöra för sociala logga in på kommentar form. Det är ännu mer än så, men låt oss gräva i dessa tre som vi använder dem.

Auto-Dela Inlägg

Jag gillar tanken att allt publicerade vi går ut till sociala medier. Många människor bara följa den plats på det sättet, så att de ska se vad vi skriver. Vi är speciellt i och .

Med Jetpack installerat ansluten till WordPress.com jag kan nu vända på inställning:

Sedan verifiera den tjänst som du vill ansluta:

Nu när vi publicerar nya artiklar, det finns Publicera kontroller rätt det gör det möjligt för oss att skicka det till de tjänster vi vill tillsammans med ett personligt meddelande och dagens bild:

Tada!

Om du vill få ännu finare med social delning, du kan schemalägga sociala medier inlägg och göra re-fildelning via WordPress.com gränssnittet.

Att Dela-Knappar För

Sociala Medier webbplatser tenderar att ha officiella knappar för funktioner som att dela innehåll på sin webbplats eller följande konton. Du kan alltid lägga till dessa knappar manuellt till ett tema (det är lite av HTML-webbplatsen kommer att ge dig):

Men det är skönt att lämna denna typ av funktionalitet till en plugin, där du enkelt kan konfigurera dem och vända dem på och av. Jetpack gör detta. Efter att jag har växlas på “Lägg till dela-knappar” i min Jetpack inställningar, så har jag nu Dela med inställningar som denna där jag kan få allt som jag vill ha dem:

Jag gillar “endast text” – alternativet det som har nästan noll resultat overhead. Här är ett exempel på enkla små knappar sluttäckning av en artikel:

Social Login för Kommentarer

Så mycket av den typ som en reaktion som vi alla gör i dessa dagar har super låg friktion. Vi svarar på en tweet eller post. Om det är ett blogginlägg kommentar, många gånger även de som drivs av eller ett system som Disqus som har social login. Sällan behöver vi skriva våra namn, e-post och webbplats för att lämna en kommentar. Men det är standard för WordPress kommentarer. Det är bra att det är möjligt, men för ökat engagemang, vilket gör att människor har en one-click social login är bra för en kommentar form.

Om användaren redan har loggat in , Google, eller WordPress.com det är bokstavligen ett klick och de behöver inte fylla i ytterligare tre områden. Även om de inte är, är det troligt att de har ett password manager eller är det lättare för dem att skriva ut sin logga in referenser snabbare än det är att fylla i dessa tre områden.

Yay för väl lyckats community diskussioner!

Om du är intresserad av att lära mer om Jetpack, denna länk är bra på att förklara allt det erbjuder. Plus, vi går in mer i detalj om de funktioner som vi använder här på denna sida.

Här är jag med ett snabbt godkännande och förklaring av de tre saker som vi berört ovan: