“Het doden van de URL”

0
53

Het was Safari die voor het eerst begonnen met het verbergen van de complete URL. Hier is wat CSS-Tricks eruit ziet zelfs wanneer je op een artikel pagina standaard in Safari:

Het volledige URL-pad is verborgen.

U kunt alleen oplossen (JA, FIX IT) door het controleren van “Toon volledig adres van de website” in de instellingen.

Voorkeuren > Geavanceerd

We hebben al beschadigd de heiligheid van de Url ‘s in een weg met verkorte URL’ s. Gelukkig, die worden minder gebruikt en minder met sociale netwerken, zoals , niet het tellen van de URL in de richting van de totale tweet aantal tekens meer.

Nu, Lily Hooi Newman rapporten Chrome ziet problemen als:

“Mensen hebben een harde tijd te begrijpen Url’ s,” zegt Adrienne Porter Voelde, Chrome engineering manager. “Ze zijn moeilijk te lezen, het is moeilijk om te weten welk deel van hen wordt verondersteld vertrouwd te zijn, en in het algemeen denk ik niet dat Url’ s werken als een goede manier over te brengen site identiteit. We willen dus niet te verplaatsen naar een plek waar web identiteit is begrijpelijk voor iedereen—ze weten wie ze in gesprek gaan wanneer ze het gebruik van een website en kunnen ze reden over de vraag of ze hen kunt vertrouwen. Maar dit betekent grote veranderingen in hoe en wanneer Chrome geeft de Url ‘ s. We willen de uitdaging hoe de Url ‘ s moeten worden weergegeven en vraag het als we het uitzoeken van de juiste manier over te brengen identiteit.”

Ik ben het niet zien van hetzelfde onderzoek zijn. Anekdotische, ik ben niet zeker dat ik heb niemand ontmoet die niet begrijpt dat een URL. Ik vraag me af of er is nog iets raars aan de hand hier. Url ‘ s worden met de grootste functie van het web. Ik weet dat niemand ruzie over het verwijderen van hen (alleen visueel te verbergen standaard), maar het voelt niet als een stap in de goede richting. Het lijkt ook enigszins op gespannen voet met de viering van het web in Chrome 10-jarig bestaan bericht door Paul Kinlan:

We bedanken de browser leveranciers voor hun niet aflatende werk te maken en te itereren op specs, met gestroomlijnde processen, zoals die zijn gedefinieerd door de WICG en gebaseerd op de principes in de Extensible Web Manifesto. We zullen ons blijven inspannen om te werken met de browser leveranciers en de ontwikkelaar van het ecosysteem en de prioriteit van de functies die gebruikers nodig hebben, en om ervoor te zorgen dat deze mogelijkheden komen in een “webby” manier.

Ik zou zeggen dat het zien van URL ‘ s is vrij “webby.”