Långsamma Hemsidor

0
50

Webben har vuxit sig större. Både i bredd och vikt. Nick Heer är “Skitsnack Webben”:

Den genomsnittliga internet-anslutning i Usa är ungefär sex gånger så snabb som den var för bara tio år sedan, men istället för att göra det snabbare att surfa på samma typer av webbplatser, vi är helt enkelt ockuperar att extra bandbredd med mer saker.

Nick tydligt förklarar vad han menar med skitsnack, och man kan se ett samband till Brad Frost på samma sätt inramade argument. Nick berättar om hur varje enskilt interaktion är ett val och ansluter cruft ‘ på webben för att stiga och antagandet av ramar som AMP.

Ethan Marcotte målar saker och ting i ett annat ljus genom att titta på företagens incitament:

…slutligen, webben prestanda problem är ett problem med lönsamheten. Om vi ska prata om uppsvälld sidor, bör vi göra det i ett sammanhang: i samband med en webb där digitala annonsintäkter är cratering för förlagen, men är positivt för blomstrande och Google. Vi borde titta på de bakomliggande strukturella problem till att uppmuntra företag till att omfatta tung reklam skript och irriterande överlägg, eller undersöka marknaden utmaningar som kraft för en utgivare att anta något som AMP.

Med andra ord, det sätt vi talar om långsamma webbplatser måste vara mycket, mycket bredare. Om vi kan göra det, då vi kommer att ha en ökad förståelse för var—och-hur—webb kan bli snabbare.

Det är ett systemiskt tillstånd av branschen problem som föder långsamma webbplatser. Den kulturella kampen för att fixa det är kanske lika viktigt som den tekniska slagsmål. Inte för att det inte är mycket att lära och ta itu med på en teknisk nivå.

Addy Osamai skrev upp en djupdykning (20 minuter att läsa, enligt Medium) som undersöker kostnaden för JavaScript för att generellt web performance. Alla verkar överens om JavaScript är det största problemet i området för långsamma webbplatser. Det är inte predikande utan snarare en uppsättning väl förklaras principer att följa i denna tid där de använder sig av JavaScript handlas upp:

  • Att stanna snabbt, bara ladda JavaScript som behövs för den aktuella sidan.
  • Omfamna prestanda budget och lära sig att leva inom dem.
  • Lära sig att granska och trimma din JavaScript-buntar.
  • Varje interaktion är början på en ny ” Tid-till-Interaktiva, överväga optimeringar i detta sammanhang.
  • Om JavaScript på klientsidan är inte gynnar användarupplevelse, fråga dig själv om det verkligen behövs.