Hyperkoblinger Utover Web

0
59

Hyperkoblinger er den eldste og mest populære funksjonen av nettet. Ordet hypertekst (som er den ht i http/s) betyr at tekst har hyperkoblinger. Muligheten til å koble til andre mennesker er hypertext gjort på nettet, en web — et sett av tilkoblede sider. Denne grunnleggende funksjonen har gjort internett til et svært kraftig plattform, og det er åpenbart at den verden av apper du trenger denne funksjonen. Alle moderne plattformer som støtter en måte for apper å registrere en URI (custom-protokollen), og har også universal lenker (håndtering av koblinger i en app).

La oss se hvorfor vi ønsker å dra nytte av denne funksjonen og hvordan du gjør det.

Hvorfor har app lenker i det hele tatt?

Oppretting av Uri-er at programmer kan åpne gir et unikt sett av fordeler. En URL omslutter hele staten av nettsiden (det brukes til før advent av Én Side Programmer (SPAs) tungt med JavaScript og selv i dem, det er beste praksis for å opprettholde denne funksjonaliteten) eller en web-applikasjon, og det er lurt å ha ruting i programmene, slik at en URL-navigasjon er aldri brutt. Nettadresser har tillatt nettlesere har konsekvent knappene tilbake og frem og laste og bokmerke sider. Og ting som for eksempel Google søk avhenger av websiden-postadresser og web-applikasjoner til å navigere brukere til riktig sted. Tillate programmer å åpne Webadresser gir en måte å koble innhold og funksjonalitet i programmet fra andre programmer, nettsteder og selv internt i programmet, som hjelp/veiledning sider.

Trivia! Desktop-applikasjoner har hatt hyperkoblinger selv før world wide web som Hypercard på Mac-en i 1987 og Windows Hjelp i 1990. Den revolusjonerende ting om hyperkoblinger i nettet er at du kan koble innhold som er opprettet og eies av andre. Dette konseptet av kryss app knytte var ikke populært i tradisjonelle plattformene til fremveksten av smarttelefoner.

App lenker over kommandolinje

Det er allerede et skall for kommandolinje-grensesnitt og støtter passerer argumenter, omdirigere resultatene fra ett program til anther, og til og med scripting. Likevel, behovet for å ha støtte for hyperkoblinger er ønskelig for ulike grunner:

 • Sikkerhet: kommando-line skript er for komplisert til å få rett. Det er veldig risikabelt å forvente at brukere av teknologi (som ikke er utviklere) for å forstå hvordan å rense en kommando-line skript og sørg for at skriptet ikke ved et uhell kalle noe, som rm -rf ~/Documents. Kommandolinjen er ikke sand-eske, og selv om det gir en kraft, det legger ansvaret på brukere og er utsatt for trusler.
 • Nettleserstøtte: nettleseren kan ikke gi den kommandolinje-grensesnitt. Det er bygget for å kjøre ikke-klarert tredjepart kode i en sandkasse, og som ikke kan bli brutt. Og, hvis vi ikke respekterer reglene av web-teknologi, app ville silo seg ut av Internett. Det er for mye å tape.
 • Mobil: I verden av mobile, en touch-tastatur er ikke så god og intuitivt som det fysiske som brukes på skrivebordet. Derfor, selv om command line var til stede, ville det være svært vanskelig å bruke. Alle makten til omadressering og kjeding er ikke så effektiv som det er over et tastatur-basert kommandolinje. En enklere løsning som URL-er mer ønskelig i denne sammenheng.
 • Tilstand: Teoretisk sett, kommandolinje-grensesnitt kan gi en måte å ha programmer som er tilgjengelige i noen stat. Men, praktisk talt, det ble bygget for et eget formål: å starte programmet for å utføre en oppgave, og så tilbake med en kode. I tillegg, det var de-prioritert av Gui-programmer i Windows og Mac. Mange programmer (som Microsoft Word og Adobe Photoshop) aldri hadde full-fledged kommando linje support. De er ikke selv til stede i miljøet BANEN og trenger full vei til å bli lansert. Uri gir en frisk måte å se på koble informasjon samt funksjonalitet mellom programmer. De er en sikker, moderne måten inter-app kommunikasjon, der brukeren ikke trenger å tenke.

Linking Terminologi

Deep Link

Deep link er konsept hvor en bestemt side/funksjonalitet innenfor nettsted/program kan være knyttet til. For eksempel, https://css-tricks.com/link/to/this/page er en deep link på denne siden innen den bredere https://css-tricks.com link. I motsetning til overfladiske koblinger som åpne programmer, dypt koblinger åpne programmet i en bestemt stat, med bestått data, klar til å bli fortært. Tilpasset URI (beskrevet nedenfor) var den første måter å oppnå dype skuffer i appen og “deep linking” i mange sammenhenger er nå synonymt med tilpasset URI, men det kan også bety Universal lenker.

Tilpasset URI

Internett har alltid hatt visse tilpasset Uri-er som er knyttet til standard programmer, som mailto:username@host.com tel:1234567890 for e-post og telefon, henholdsvis. Det var et opplagt valg for å utvide dette, og alle de store plattformer gjøre det mulig for en app å registrere en URI-protokollen — som css-triks://<link detaljer> — som kan åpne en dyp knyttet opprinnelige programmet. Det skal kapsle hele staten, og gi all ruting fordeler for å åpne appen hvis den er tilgjengelig på systemet. Disse gir et godt brukergrensesnitt for inter-app kommunikasjon når programmet er allerede installert og ønske er å åpne brukerens foretrukne programmet (som nettleser eller e-postklient) som implementerer ønsket protokoll.

Tilpasset Uri-er flott for den klasse av programmer der brukeren ønsker å ha et valg for å velge en app for å utføre et bestemt valg, men de er ikke gode for oppgaven med å knytte nettstedet til det opprinnelige programmet på grunn av følgende grunner:

 • Installasjon: i Motsetning til web, native apps trenger for installasjonen, og hvis de ikke er installert, har du to valg: å sende brukeren til app store (som også gir en tilpasset URI) eller riktig falle tilbake. Begge disse oppgavene krever ekstra kode som URI ikke kapsle. App store URI ville være en annen separat URI at vi trenger å lagre. I tillegg har vi til å finne ut om appen er installert, som krever å navigere til URI og håndtering av feil i navigeringen beslektet til en 404-siden protokoll er ikke registrert. Dette er ikke så enkelt som et anker-taggen (<a href=”{URL}”></a>), og derfor er en hyppig kilde til utvikleren klager.
 • Mangel av et sentralt register: Selv om alt er gjort helt rett, brukere kan fortsatt bli kastet inn i et program som de ikke burde ha vært knyttet til. I motsetning til DNS-systemet (noe som garanterer unike domenenavn), program plattformer har ikke et sentralt register. Så, flere apper kan registrere csstricks som en tilpasset URI. Nå, noen andre kan også registrere de samme URI som en app, og hvis det et annet program som er installert på systemet, i stedet for den du ønsker, det kan starte i stedet. Friheten av en tilpasset URI for app-utvalget arbeider mot tilfeller der vi har alltid lyst til å åpne en bestemt søknad.
 • Tredjeparts Lenking: å Gi en tilpasset URI til en tredjepart på grunn av problemene vi har beskrevet ovenfor er tungvint og kontrollere dem er smertefullt. Det er også en ny protokoll. Alle nettsteder har lenker til innhold på nettet og oppdatere helhet av Internett er ikke mulig. Det kan ikke engang være ønsket for SEO-formål.

Derfor, hvis vi ønsker å gi brukeren en opplevelse der app er foretrukket måte å vise innhold, tilpasset Uri-er ikke den perfekte løsningen. Dette kan gjøres med smart app bannere til en viss grad, hvor banner vil bli vist når nettleseren får tilpasset URI-og app store-koblingen til å identifisere applikasjonen. Men dette vil ikke være sømløs.

Trivia! URI og url-adresser som er litt annerledes ved definisjon, selv om de er brukt om hverandre. URI står for Uniform Resource Identifier, noe som betyr at det omslutter alt som kreves for å få en ressurs. URL (Uniform Resource Locator) er en spesiell type URI som identifiserer ressursen på internett. Så, teknisk sett, en web-adresse er en URL, men noe som csstricks:// ville bare være en URI.

Disse er alle mulige tilfeller hvor en tilpasset URI kan gi mening:

 • Du må oppgi en URI som mange tredjeparts klient apper kan registrere seg. Si at du har en git:// i appen din, og brukerens favoritt git-klient kan registrere URI og klone repo når koblingen er klikket på.
 • Du har ikke en fullverdig nettside.
 • Du trenger en URI som er lett å huske for brukerne.
 • Du er villig til å håndtere alle kanten saker knyttet til navigering.

Du kan bruke tilpassede Uri-er parallelt til Universell link vi kommer tilbake neste, og de kan dra nytte av å utsette tilpasset NETTADRESSE for inter-app kommunikasjon, og samtidig la Universal link for den spesielle tilfelle web-app for navigasjon. Android offisielt kaller tilpasset Uri dype lenker.

Kontrollflyt for Tilpasset URI, Universal Link og Instant Apps

Universal link, App Link eller App URI

Løsningen på problemet med web-app omdirigering kan løses med Universell link (som det heter i Mac og iOS), App Link (som det heter i Android) eller App URI (som det heter i Windows UWP), som er forskjellige navn på det samme konseptet. Dette omslutter logikken at hvert nettsted trenger å skrive for å finne apper som er installert, kan du starte riktig sider og håndtere navigasjon feil i tilfelle av tilpassede Nettadresser. Det er svært lik den smarte appen banner i den forstand at du må oppgi et app store-link til programmet på din nettside for bekreftelse, men det fjerner alle redundans. Siden eksisterende http(s) URL-adresse som allerede inneholder hele staten, registrere tilpasset URI er overflødig. Den opprinnelige NETTADRESSEN for å kunne navigere seg til app-med nettstedet for å gi et tilbakefall erfaring i tilfelle programmet ikke er installert.

Når du registrerer appen med en universell link, når appen er installert, OS går til Internett for å finne ut sett med koblinger som appen støtter. Når en av disse koblingene får klikket, native app blir lansert i stedet for leseren. Full adressering støtte er nå tilgjengelig i programmet der en mer tilpasset opplevelse kan være forutsatt å falle tilbake til nettleseren hvis programmet ikke er installert. På viktig skille med universell lenker er at de påvirker vanlig surfing, og derfor OS leverandører holde deretter under tett med lås og nøkkel.

Noen få god bruk saker for Universell lenker inkluderer:

 • Du har en fullverdig nettside for et tilbakefall.
 • Ønsket mengde for brukerne er fra nettsiden til app.
 • Du har allerede bygget opp mye av karma ved å ha innhold fra ditt nettsted knyttet rundt på nettet.

Instant Link eller Utsatt Deep Link

Utsatt dypt koblinger gi den manglende brikken til de dype linker hvis brukeren går videre med å installere appen når koblingen er åpnet. Brukeren kan bli videresendt til app store og app store tar seg av å opprettholde sammenheng når programmet er slutt lansert etter installasjon. Dette gir kontinuitet i tilfelle hvor en app er installert. For tiden er denne metoden er bare støttes av Android (Google Play Instant), og det er muligheten der du vil at brukerne skal flytte fra app for å få den ønskede funksjonalitet. Hyperkoblingen system på nettet er sømløs og klikke på en link som fører deg til målet nesten umiddelbart (selv om mange ting skjer bak kulissene). Utsatt dypt koblinger gi samme funksjonalitet for apps der hvor å klikke på en kobling, kan du laste ned appen og starte den med den riktige siden å gjøre alle oppgavene på app-installasjon så sømløs som mulig.

Du kan vurdere å bruke chat-linker hvis:

 • Du trenger brukerne til å bruke appen og ikke nettsiden, selv om de kommer fra nettleseren (unntatt for sjeldne tilfeller hvor de har lite diskplass, eller har slått av denne funksjonen for å spare båndbredde).
 • Din nøkkel-sider er alltid oppdatert i din søknad.
 • OK, må du alltid bruke dem. Med ekstra SEO fordeler som Google kaster i for chat-programmer, er det ingen grunn til ikke å aktivere “instant” apps for en app som har Universell lenker.

Nå som vi har en oppsummering av hva hver begrepet betyr, la oss se hvordan vi kan gå om å lage disse på andre plattformer.

Å sette opp programmet hyperkoblinger

Mac os og iOS
Tilpasset URI

Registrere en tilpasset URI-en i mac os og iOS er ekstremt lett. I Xcode, gå til Informasjon.plist-filen av prosjektet, og velg alternativet URL Typer. Opprette et objekt av typen URL Ordninger i filen der du kan legge til alle URL-valgene du ønsker å støtte.

Merk: standard-URL-adresse Identifikator fylt ut av Xcode innen URL Typer er valgfritt.

URL-Ordningen i Xcode

<nøkkel>CFBundleURLTypes</key>
<matrise>
<dict>
<nøkkel>CFBundleURLSchemes</key>
<matrise>
<string>css-triks</string>
</array>
</dict>
</array>

For MacOS, vil du motta anrop til AppDelegate hvor du kan overstyre funksjonen:

func-programmet (- _- programmet: NSApplication, åpne nettadresser: [URL]) {
// Velger den første URL-adressen i listen over URL for å åpne
la url = nettadresser[0];
// Log hele URL –
NSLog(“%@”, url.absoluteString)
}
-(void)bruksområde:(NSApplication *) – programmet openURLs:(NSArray<NSURL *> *)nettadresser {
NSLog(@”%@”, url-er[0].absoluteString);
}

I iOS, funksjonen til å motta den samme samtalen i AppDelegate er:

func-programmet (- _- appen: UIApplication, åpne url: URL, valg: [UIApplicationOpenURLOptionsKey : Enhver] = [:]) -> Bool-verdi {
NSLog(“%@”, url.absoluteString)
return true
}
-(BOOL)bruksområde:(UIApplication *) – appen openURL:(NSURL *)nettadressen alternativer: (NSDictionary<UIApplicationOpenURLOptionsKey,id> *)valg {
NSLog(@”%@”, url.absoluteString);
return true;
}

URL-typen i alle disse tilfeller inneholder den vanlige URL stykker som banen, spørring og søk parametere.

Universal Lenker

Universal lenker støttes ikke i mac os. For å få universell koblinger på iOS, må du være registrert med Apple Developer Program eller en Apple Developer-Enterprise Program medlem. Universal koblinger på iOS er en del av et større konsept av forbundet domener der hemmelighetene av nettstedet, som er lagret påloggingsinformasjon, kan være tilgjengelig i appen og Apple tillater ikke vanlig Xcode brukere å dabble med universell linker (hvis du ved et uhell aktiverer funksjonalitet for din App-ID-en, men ikke sette dette i rettigheter, være forberedt på å få en validering feil: feil ITMS-90046: “Ugyldig Kode for å Logge Rettigheter”).

Trivia! Universal koblinger er et nytt konsept og mange av Mac-og Windows-programmer er bygget med sine egne network stack, må du ikke bruke app store og kan ha blitt utgitt år siden. Derfor, OS ikke har den kontroll som kreves for å tvinge alle programmer til å følge den Universelle link konsept og åpne appen. Apple har valgt å ikke implementere Universell Lenker i MacOS ennå, mens på Windows-de fungerer bare i Microsoft Kanten nettleseren og andre UWP apps (som bruker samme teknologi).

For å registrere deg for Universell koblinger på iOS, må du gjøre følgende ting:

 1. Aktivere App-ID-en på Apple Developer-nettstedet for å få funksjonen for tilknyttede domener.
 2. Legg forbundet domener til rettigheter fil.
 3. Legg til en apple-app-site-association fil til web domene for å gi eierskap bekreftelse for programmet.
 4. Legge til kode for å håndtere klikk på Universell lenker.

Trinn 1 og 2 kan utføres sammen på Muligheter-fanen på Xcode hvis du er logget inn og har den riktige profilen er valgt (som er fra en Apple Developer-eller Enterprise-konto). Den Xcode UI gir en indikasjon på at begge elementer har blitt fullført.

Forbundet Domener i Evner seksjon i Xcode

I bildet ovenfor, Trinn 2 har vært vellykket, mens Trinn 1 er ventende. Du kan klikke på utropstegnet for å finne problemet. Det er viktig å prefiks domenet med applinks: (som identifiserer at du trenger appen lenker funksjonalitet, det samme er brukt for felles legitimasjon). Dette betyr at Appen Link evne har blitt aktivert.

Fremgangsmåten ovenfor kan også gjøres individuelt.

For Trinn 1, må du aktivere Forbundet Domener i App-ID-en seksjon på utvikleren nettstedet (nederst på bildet):

Apple Developer-nettstedet for å aktivere forbundet domener

For Trinn 2, kan du legge følgende til rettigheter filen:

Rettigheter plist

<nøkkel>com.apple.- utvikler.forbundet-domener</key>
<matrise>
<string>applinks:css-tricks.com</string>
</array>

Nå, etter Trinn 3, er vert for en forening fil apple-app-site-foreningen som https://css-tricks.com/apple-app-site-association med mime-typen application/json med følgende JSON-data fra roten av ditt nettsted:

{
“applinks”: {
“apps”: [],
“detaljer”: {
“ABCDEFGHIJ.com.ccs-triks.mobil”: {
“stier”: [
“*”
]
}
}
}
}

Ovenstående utdrag tilskudd app med ID ABCDEFGHIJ.com.ccs-triks.mobil og gir tilgang til alle forespørsler på https://css-tricks.com domene. Vær oppmerksom på at dette fungerer med https http men støttes ikke. Du kan også bruke en alternativ plassering som https://css-tricks.com/.well-known/apple-app-site-association for denne. Denne URL-er foretrukket som det kan holde Android, iOS og UWP association filer på en trygg egen mappe som ikke kan bli slettet ved et uhell.

Trivia! Universal koblinger ikke garantere at programmet er åpnet. Hvis brukeren går tilbake til nettstedet ditt fra overskriften i iOS, OS bestemmer seg for å standard til nettstedet fra da av til brukeren bestemmer seg for å bruke appen ved å klikke på overskriften igjen fra Safari.

Etter Trinn 4, legg til følgende kode for å appen:

func-programmet (- _- programmet: UIApplication, fortsetter userActivity: NSUserActivity, restorationHandler: @rømmer ([Noen]?) -> Void) -> Bool-Verdi {
hvis userActivity.activityType == NSUserActivityTypeBrowsingWeb {
la url = userActivity.webpageURL!
print(url-adresse.absoluteString)
}
return true
}
-(BOOL)bruksområde:(UIApplication *) – programmet continueUserActivity:(NSUserActivity *)userActivity restorationHandler:(void (^)(NSArray * _Nullable))restorationHandler {
hvis(userActivity.activityType == NSUserActivityTypeBrowsingWeb) {
NSLog(@”%@”, userActivity.webpageURL.absoluteString);
}
return true;
}

Smart app bannere på iOS er mye enklere og kan legges til via en enkel meta-HTML-kode i hodet delen som dette:

<meta name=”apple-itunes-appen” content=”app-id=123456789, app-argumentet=https://css-triks.com/linkto/dette/artikkel, affiliate-data=optionalAffiliateData”>

De kaller den samme metoden som Tilpasset Uri-vi dekket tidligere.

Windows (Tradisjonell)

På den tradisjonelle Windows-plattformen (Win32/.NETTO), tilpasset URI (kalt Tilpasset Pluggbare-Protokollbehandleren) er den eneste funksjonen støttes. Legge til en egendefinert URI-en i Windows innebærer å legge en registeroppføring i HKEY_CLASSES_ROOT. Følgende vil åpne appen med den absolutte banen gitt ved å klikke på en link til css-triks://<tekst>. På grunn av bruk av kommandolinjen, er dette alltid åpner en ny forekomst av appen og ikke sende URL-adressen til det eksisterende program som kjører.

Registeroppføring for å gi application name
Registeroppføring for åpne-kommandoen

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOTcss-triks]
“URL Protocol”=””
@=”CSS-Triks (programnavn)”

[HKEY_CLASSES_ROOTcss-triksshell]

[HKEY_CLASSES_ROOTcss-triksshellopen]

[HKEY_CLASSES_ROOTcss-triksshellopencommand]
@=””C:\Windows\notepad.exe” “%1″”

Ovenfor lanserer notisblokk med kommando linje argument som svarer til den URL-en som følger med. Vær oppmerksom på at Notisblokk ikke støtte for tilpasset URI, og vil ikke vite hva å gjøre med URL-adressen.

Denne oppfører seg er lik å sende denne på konsollen og det er behov for å sørge for at det på riktig måte skiller mellom argumentet for å være en vanlig CLI eller en tilpasset URI, som vist her:

navnerom ConsoleApplication1 {
class Program {
static void Main(string[] args) {
hvis (args.Lengde > 0 && args[0].IndexOf(“css-triks:”) == 0) {
– Konsollen.Skrive(args[0]);
}
}
}
}
int main(int argc, char*argv[]) {
hvis (argc > 1) { // argv[0] er filnavnet.
std::string word(argv[1]);
hvis (word.sammenligne(0, 11, “css-triks:”) == 0) {
std::utgått<<ord;
}
}
return 0;
}
Universal Windows-Plattformen (UWP)

På den Universelle Windows-Plattformen, kan du bruke pakken manifest for å registrere både tilpasset URI og Universell link (kalt App URI Handler).

Tilpasset URI

Legge til en protokoll erklæring i pakken.appxmanifest:

Protokollen Erklæring i pakken.appxmanifest

Det samme kan oppnås i koden:

<Utvidelser>
<uap:Extension Kategori=”windows.protokollen”>
<uap:Protokoll Name=”css-triks” DesiredView=”standard”>
<uap:DisplayName>CSS Triks</uap:DisplayName>
</uap:Protokoll>
</uap:Extension>
</Utvidelser>

…og dette kan nå bli behandlet i løpet av appen.

beskyttet overstyre void OnActivated(IActivatedEventArgs args) {
base.OnActivated(args);
hvis (args.Form == ActivationKind.Protokollen) {
var e = args som ProtocolActivatedEventArgs;
– Systemet.Diagnostikk.Debug.WriteLine(e.Uri.AbsoluteUri);
}
}
// I-App.xaml.h
virtual void OnActivated(Windows::ApplicationModel::Aktivering::IActivatedEventArgs^ e) overstyre;

// I App.xaml.cpp
ugyldige App::OnActivated(Windows::ApplicationModel::Aktivering::IActivatedEventArgs ^ e) {
hvis (e->Slag == Windows::ApplicationModel::Aktivering::ActivationKind::Protokoll) {
auto args = (ProtocolActivatedEventArgs^)e;
auto url = args->-Uri>AbsoluteUri;
}
}
Universal Lenker (App URI)

App Uri-er støttes bare i Microsoft Kanten nettleser. De ikke fungerer i Internet Explorer, Chrome eller Firefox. App Uri-er har også en pakke oppføring som likner på egendefinerte URI. Det er ikke tilgjengelig i BRUKERGRENSESNITTET for Visual Studio-Kode 2017. Den pakken.appxmanifest oppføringer er nesten det samme:

<Utvidelser>
<uap3:Extension Kategori=”windows.appUriHandler”>
<uap3:AppUriHandler>
<uap3:Host Name=”css-tricks.com” />
</uap3:AppUriHandler>
</uap3:Extension>
</Utvidelser>

Hvis uap3 er ikke tilgjengelig, det kan bli lagt til denne Pakken merke hvor uap er også definert:

xmlns:uap3=”http://schemas.microsoft.com/appx/manifest/uap/windows10/3″

App URI er en relativt ny funksjon i Windows og mange UWP prosjektene mål eldre versjoner av windows som minimum versjon. Kanskje du trenger å støte opp for å støtte denne funksjonen.

Akkurat som iOS, nettsiden er behov for å bekrefte eierskapet av domenet for at dette skal fungere. Det kan gjøres ved å arrangere en fil med mime-typen application/json ved roten av ditt nettsted, som https://css-tricks.com/windows-app-web-link eller https://css-tricks.com/.well-known/windows-app-web-link over https-med innhold:

{
“packageFamilyName”: “YourPackageFamilyNameHere”,
“stier”: [“*”],
“excludePaths”: [“/ingen/*”, “https://cdn.css-tricks.com/robot.txt”]
}

For å få pakken etternavn, kan du kjøre følgende i Powershell, og søk etter din pakke banen:

Få-AppxPackage

Håndtering App Uri krever den samme koden som tilpasset Uri på Windows. Ved design, er alt du trenger å gjøre er å se protokollen feltet i URI-en og skrive tilsvarende logikk.

Akkurat som iOS, Windows-brukere har et valg for å deaktivere åpne apper. Windows-registret innstillinger for å styrke programmer for å åpne (for testing) og også en validator tool (ligger på %windir%system32AppHostRegistrationVerifier.exe) for å kontrollere om innstillingene ovenfor er riktige.

Android
Tilpasset URI

Android har støttet tilpasset Uri-er fra begynnelsen. Dette kan gjøres med kode. I AndroidManifest.xml legg til:

<aktivitet android:name=”.CustomUriActivity”>
<intent-filter>
<handling android:name=”android.intensjonen.handlingen.SE” />
<kategorien android:name=”android.intensjonen.kategori.STANDARD er” />
<kategorien android:name=”android.intensjonen.kategori.NAVIGERBART” />
<data android:ordningen=”css-triks” />
</intent-filter>
</activity>

Kategorien STANDARD er å sikre at det er ingen handling fra bruker er nødvendig for å aktivere det. TILGJENGELIG sikrer at tilpasset Uri arbeide i web-leseren.

Dette kan deretter bli behandlet på den CustomUriActivity.java på skapelsen:

SHARE
Previous articleUbrukt
Next articleUnused