Willekeurige Dag in het Leven van een Ontwikkelaar

0
57

Gisteren, ben ik begonnen met het doornemen van mijn e-mail zo snel als ik moet werken. Altijd begin ik mijn dag met e-mail. Ik hou wel van e-mail. Ik lees een aantal interessante dingen in overeenstemming met de industrie. Ik heb te maken met een aantal zakelijke dingen. Ik greep met een aantal persoonlijke dingen. Ik maak een notitie van de meest belangrijke dingen te doen.

Ik bleef werken!

Ik repareerde een bug die van invloed Firefox exclusief. Deze code zou een aantal elementen op een rij met flexbox, laat ze wrap, vervolgens keken ze allemaal te zien welke verpakt en wat niet. Zet degenen die verpakt in een overflow menu. Leek eenvoudig genoeg. Maar sommige van de items zijn in bold tekst en sommige niet. Is dat niet vet waren op een of andere manier naar beneden geduwd 1.5 px in Firefox (maar in geen enkele andere browser die ik keek). De code gecontroleerd om te zien of de bovenste positie was iets hoger dan 0 in om te controleren of ze ook gewikkeld, en dus onjuist gemarkeerd sommige elementen worden verpakt. De code moest worden losgemaakt naar die ruimte.

Ik tweeted sommige dingen die er in het bijzonder interessant die dag.

Ik had aangemeld een bug een paar dagen geleden, waar een paar kleine knoppen waren niet ingericht of worden uitgelijnd hoe ze moeten worden in een gemeenschappelijke modaal dialoog venster. Bij de diagnose van het probleem, het lijkt erop dat we een raar hadden git merge waar sommige nieuwere CSS werd samengevoegd in dat was in de veronderstelling sommige HTML-dat was niet heel leven nog.

Ik besloot de schoonste weg naar de toekomst om de kleine HTML verandering aanstaande in de nieuwe vestiging in een nieuwe fixer tak die uit kan gaan snel. Het alternatief was het terugdraaien van de CSS terug en mijn gok is dat dat ook zou hebben veroorzaakt erger samenvoeg conflicten later, en het was de moeite waard te profiteren van de nieuwere, mooiere styling nu.

Dan, want natuurlijk heeft de kleine HTML-wijziging veroorzaakt een fout. Het JavaScript dat was het kijken naar de toetsen die kon ze niet vinden meer en ik niet om te testen of, idealiter, het schrijven van een test voor het. Ik had dus vast te stellen dat ook, maar helaas pas nadat een gebruiker worden gemeld. Goh, ik moet het verbeteren van onze integratie tests.

Ik was in twee vergaderingen. De ene was een standaard wekelijkse katchup vergadering. Een was met een nieuw persoon zou ik nooit ontmoet en we gingen op verkenning als er een interessante manier we kunnen samenwerken.

Ik fixed a bug met slecht backend logica (die ik geschreven had mijzelf, natuurlijk). Ik wilde weer te geven bepaalde informatie van een gebruiker op basis van, ik dacht, als ze in een team of niet. Ik heb die logica klopt, maar het blijkt de berichtgeving was hing af van dat team worden actief (dus niet verlopen), dus ik had voor het bijwerken van de logica voor hun rekening. Mijn team heeft mij geholpen denk dat het door omdat ik het niet begrijpen van de manier waarop de facturering en actieve abonnementen zijn gekoppeld aan de gebruiker goed genoeg.

Ik repareerde een bug waar een UI element was met een sterke waarschuwing staat, maar er was geen manier om uit te vinden wat het probleem was. Het was een grote rode doos met een uitroepteken erin. Het had zelfs een hover-state. Maar klikken deed het niets.

Blijkt het gewoon een probleem met gebeurtenis-delegatie. Het werd toegevoegd aan de pagina na het klikken op handlers geprobeerd te binden twee elementen zoals dat. Ik opgelost door re-bindende die op handlers na van de fout UI is toegevoegd. Het voelde niet geweldig. Een betere correctie zou kunnen zijn het bijwerken van de gebeurtenis delegatie naar meer efficiënte over deze zaak. Maar, ik zou verbrand zijn door dat in het verleden, dus deze oplossing leek meer robuuste, zelfs als minder elegant en efficiënt.

Het maakte me pine voor de pagina worden overgezet om te Reageren, waar een domme evenement delegatie bug zou het nooit een probleem. Niet lang nadat ik vast nog een bug waar een klik op handler waren gebonden aan een span.class_name, en de spanwijdte is bijgewerkt te worden met een knop. Dat was een semantische en toegankelijkheid winnen, maar brak de handler.

Weer iets dat gewoon niet Reageren.

Dan schreef ik deze blog post en ging naar huis.