Slumpmässig Dag i Livet av en Utvecklare

0
57

Igår började jag gå igenom min e-post så snart jag kom till jobbet. Jag börjar alltid min dag med e-post. Jag gillade e-post. Jag läste några intressanta saker att hänga med i branschen. Jag itu med några affärer saker. Jag hanterar vissa personliga saker. Jag gör en notering av de mest viktiga saker som händer.

Då jag fortsatte att arbeta!

Jag fixade en bugg som påverkar Firefox uteslutande. Denna kod skulle ställa vissa delar i en rad med flexbox, låt dem wrap, sedan såg på dem alla för att se vilka som är inslagen och vilka som inte gjorde det. Sedan satte de som insvept i en overflow-menyn. Verkade enkelt nog. Men några av punkterna var i fet text och vissa inte. De som inte var fet var på något sätt trycks ner 1,5 px i Firefox (men inte i några andra webbläsare som jag tittat på). Koden kontrolleras för att se om förstaplatsen var något högre än 0 för att kontrollera om de inslagna, och därmed felaktigt markerade vissa element som är insvept. Koden hade luckrats upp för att rymma det.

Jag twittrade en del saker som var särskilt intressanta för denna dag.

Jag hade avverkat en bugg för några dagar sedan där ett par små knapparna var inte utformade eller anpassade för hur de ska vara med i en gemensam modal dialogruta. För att diagnostisera problemet, det ser ut som att vi hade en konstig git merge där vissa nyare CSS var sammanslagna i som var förutsatt att vissa HTML-kod som inte riktigt lever ännu.

Jag bestämde mig för den renaste vägen framåt var att göra små HTML ändra kommande i den nya grenen i en ny fixare gren som kunde gå ut snabbt. Alternativet var att återgå CSS tillbaka och min gissning var att den skulle ha orsakat sämre samman konflikter senare, plus att det var värt att ta fördel av de nyare, snyggare styling nu.

Då, för det är klart att den gjorde det, små HTML ändra orsakat en annan bugg. Den JavaScript-kod som var att titta på de knappar som inte kunde hitta dem längre och jag kunde inte testa den eller, helst, att skriva ett test för det. Så, jag var tvungen att fixa det också, men tyvärr endast när en användare rapporterade det. Gosh, jag måste förbättra vår integration tester där.

Jag var på två möten. Den ena var en vanlig vecka catchup möte. En var med en ny person jag aldrig träffat förut och vi utforska om det var ett intressant sätt att vi skulle kunna arbeta tillsammans.

Jag fixade en bugg med några dåliga backend logik (som jag hade skrivit själv, förstås). Jag ville visa en del information till en användare baserat på, tänkte jag, om de var med i en grupp eller inte. Jag fick den logiken rätt, men det visar sig att de meddelanden var berodde på att laget blir aktiv (dvs inte ut på något sätt), så jag var tvungen att uppdatera logik till svars för det. Mitt team medlem har hjälpt mig att tänka igenom det eftersom jag inte förstår hur fakturering och aktiva abonnemang var knuten till användaren tillräckligt bra.

Jag fixade en bugg där en UI-element visar en stark varning staten, men det fanns inget sätt att ta reda på vad problemet var. Det var en stor röd ruta med ett utropstecken i det. Det hade även ett svävande tillstånd. Men att klicka på det gjorde ingenting.

Visar sig att det var bara ett problem med den händelse delegationen. Det var att läggas till på sidan och klicka på hanterare försökt att binda två element som. Jag fixade det genom att re-bindande dem klicka på hanterare efter felet UI var bifogad. Det kändes inte bra. En bättre fix kan ha varit att uppdatera den händelse delegationen att bli mer effektiv om det här fallet. Men, jag hade blivit bränd av tidigare, så det här fixar verkade mer robust, även om mindre eleganta och effektiva.

Det gjorde mig tall för att den sida som portas till att Reagera, där en dum händelse delegationen felet skulle har aldrig varit ett problem. Inte långt efter, jag har fixat en annan bugg där en klicka föraren hade varit bundna till ett span.class_name, och loppet var uppdateras för att vara en knapp. Det var en semantisk och tillgänglighet vinna, men bröt föraren.

Igen, något som bara inte hända i att Reagera.

Då skrev jag detta blogginlägg och gick hem.