Ge Via Webb-Utveckling

0
66

Som en person med ett funktionshinder, jag uppskattar webben och modern design för de många fördelarna. Webben är ett fantastiskt ställe att jobba och dela med sig och ansluta. Du kan göra en levande, bygga ditt dröm, och tala ditt sinne.

Det är inte lätt, men. Nybörjare som kämpar med laptop modell tar ofta till Google för att söka vägledning (och hamna på just den här hemsidan). Mer erfarna utvecklare befinner sig hoppande från ram till ram försöker hänga med. Vi uppleva massor av sena nätter, konsol loggar och ilska avslutas.

Det är i tider som dessa som jag gillar att komma ihåg varför jag gör detta. Och det är på grund av magi för att skapa. Att göra hemsidor är att ge eftersom det tillåter dig att forma världen—på ett sätt stora och små, offentliga och personliga. Det är särskilt användbart för personer med funktionsnedsättning, som få inflytande på den teknik som de bygger på. Och, hey, du kan inte hitta saker för skojs skull och för vinst.

Den magiska hantverk

Jag visste att jag ville vara en person som gör webbplatser första gången jag någonsin skrev HTML, tryck på ladda, och såg mina ändringar. Jag kände kraften for genom mina ådror som jag FTP-ed min hemsida till min skinande nya web-server under min egen domän. Mitt sinne hoppade in i framtiden, inbillar min stora webben riket.

Jag fick aldrig att göra ett imperium, men jag hade något som de flesta av mina vänner inte—en personlig hemsida. Jag bryr mig inte hur fula eller konstiga de än kan vara, jag tror att alla skulle ha en hemsida som de gjort för sig själva. Jag älskar att gå i personlig web-hem—du vet, bara för att kolla vad de har gjort med plats.

Jag älskar att webben kan vara denna småskaliga hantverk. Mitt funktionshinder (spinal muskelatrofi) hindrar mig från att träna många hantverk man kan plocka upp. Och ännu som ett barn, jag såg som min morfar skulle ta med sig till sin verkstad och komma fram med alla typer av trä-uppfinningar—mestadels leksaker för mig, givetvis. Jag kom att uppskatta fokus och engagemang han lagt ner på det. Oavsett vad hemskt det var att gå vidare i livet, han kunde fly in i denna underbara värld av skapande, system och problemlösning. Det ville jag också ha. År senare, fann jag mitt hantverk. Vad med sin egendomliga lådor, heliga krig, och dokumentation.

Men jag älskade det. Jag kunde inte få nog. Och slutligen insåg jag… det här kan vara mitt livs arbete. Kan jag få betalt för att göra saker och ting på internet.

Men först, några inte bra fakta om sysselsättning

Sysselsättningen för personer med funktionshinder är låg, och de som är anställda tenderar att vara i lågavlönade yrken.

— US Department of Labor

US Department of Labor (DOL) håller statistik på sysselsättningen för personer med funktionsnedsättning och, låt mig säga dig, de suger. Den DOL går vidare med att säga att endast en tredjedel av den arbetsföra personer med funktionsnedsättning anställda i genomsnitt under perioden 2010-2012. I motsats, över två tredjedelar av personer utan funktionsnedsättning var anställda under samma period.

Detta problem drabbade mig personligen som jag kämpat för att få ett jobb efter högskolan. Lyckligtvis, webben är ett bra verktyg för att bryta ner barriärer. Med sina stora resurser för lärande, fri programvara och öppen källkod, och en uppsjö av olika sätt att ansluta och dela, webben gör det möjligt för alla typer av arbeten. Jag är nu en designer/utvecklare på Galna Geniet och älska det.

Jag uppmanar alla funktionshinder eller inte—som finner sig själva med begränsad tillgång till mer konventionella jobb att tänka sig att arbeta på webben. Om du rita, skriva, design eller kod, finns det något här för dig. Denna stora webb som vi bygger för alla bör vara byggd av alla.

Vi behöver den sak som du kommer att bygga

Förra hösten lanserade jag En Bra Start, en webbtjänst och tillägg till webbläsaren för att förvandla din nya flik i en minimal lista med länkar. Några människor såg det när Chris nämnde det i en artikel och det plockade upp en hel del nya användare. Men vad dessa användare inte vet är att En Bra Start började livet som ett hjälpmedel.

På grund av min extremt svaga muskler, jag skriver med en mycket anpassade tangentbord på skärmen. Det är genomförbart, men tråkiga, så jag använder musen metod för att få saker gjorda när det är möjligt. Jag skulle kunna öppna en ny flik och börja skriva, men jag skulle snarare klick. Som ett resultat, jag gjorde Startar en fil verktyg som får mig att spara listor av länkar och få dem snabbt när du anger som min nya flik—inget tangentbord behövs.

Det var fantastiskt och jag insåg att jag behövde Starta om varje dator som jag använde, men jag hade inget sätt att få mina bokmärken på en annan enhet utan att sticka dem i en text fil i Dropbox. Så, förra året skrev jag en backend-service, polerade designen, gjort en Chrome-tillägget, och kastade mina barn ut ur boet för att se om den skulle flyga. Vi får väl se.

Poängen är att det inte är något som världen behöver, som väntar på att byggas. Och du är den enda som kan bygga det. Receptet är medioker idéer, visa upp och uthållighet. Webben behöver ditt perspektiv. Ladda upp dina koffeinhaltiga dryck val, kavla upp ärmarna, och öva på din båt. Du har makten. Nu använder det.

Jetpack WordPress plugin som körs på denna webbplats, driver inte bara relaterade inlägg nedan, men säkerhet och backup, Wiki-stöd, sök på sajten, kommentera form, sociala nätverk, och mycket mer!