Balansering Tid

0
68

Første gang jeg skrev dette innlegget for fire år siden. Jeg satte den på en blogg som ikke lenger eksisterer. Funnily nok, jeg fortsatt se det selv, så jeg tenkte det kanskje være best tjent på et sted der andre kan se det. Jeg har bare gjort noen mindre tilpasninger til det opprinnelige innholdet. Mye om hvordan jeg jobber har endret seg, men de fleste av disse bitene ikke har.

Jeg jobber på mange personlige prosjekter samtidig. Jeg elsker å gjøre dette, så det holder meg i en konstant modus for oppretting. På samme tid, kan det bli en delikat balansegang. For å holde alt som beveger seg forover, som jeg har satt opp noen retningslinjer for meg og jeg kommer til å dele dem med deg i dette innlegget. Men det er mer viktig å forstå hva som fungerer best for deg og vurdere gode ord av Thich Nhat Hahn:

“Ikke følge av noen andre kart.”

Hva som fungerer for meg, fungerer kanskje ikke for deg. Imidlertid, å høre om hvordan andre mennesker sette opp sine arbeidsflyt kan hjelpe deg med å revurdere din egen, så forhåpentligvis er en nyttig mental trening.

Organisere

Hver tredje måned eller så, jeg kompilert en liste over alle mine prosjekter. De prosjektene som har tid parametere gå først i linje (men ikke alltid komme først om min lidenskap ligger andre steder). For hvert prosjekt, jeg bryte ned oppgavene jeg må utføre for å få dem gjort. Jeg prøver å gjøre hver og en så liten og praktisk som mulig.

Jeg faktisk skriver ut den samme listen flere måter — noen digitale, noen papir. Jeg finner repetisjon hjelper meg å forsterke og huske hva mine prioriteringer er. Jeg har også finne store gridded Moleskine sketchbooks nyttig for å organisere meg. Det er viktig for meg at de er store nok til å ha nok plass til å skrive notater, tegne forferdelig skisser, eller generelt spredt ut.

Med mindre de må gjøres i orden, jeg ofte sted på den enkleste og raskeste oppgaver først, slik at jeg kan få dem ut av veien. Jeg elsker følelsen av å sjekke ting på listen min fordi det fungerer som positive re-enforcement. Jeg lager en oversikt over forfallsdatoer for elementer som har ingen grunn datoer; ha en bestemt frist hjelper meg å presse frem.

Bare stoppe når du vet hva som skjer neste

Dette er en veldig enkel og nyttig triks. Hvis du stopper når planen er veering eller svingete, så sjansene er at prosjektet vil aldri se dagens lys igjen. Hvis du kan hjelpe det, kan du prøve å bare slutte å jobbe når du vet hva neste praktisk element. Du vil komme tilbake til prosjektet med lysere øyne enn før.

Selvfølgelig, dette fungerer ikke når du har slo hodet på et problem for evig og alltid. Noen ganger trenger du en pause og bare la det være med det for en liten stund, eller kommer tilbake til det neste dag vil hjelpe deg å løse det. Generelt kan en si at selv om du fortsatt er fremdeles vet hva som kommer neste selv før du kommer til en løsning. Det er mer følelsen av ubehag som jeg advarer mot. Stopp mens du fortsatt har en plan.

Selv bakover arbeid er å bevege seg fremover

Foto: John Schnobrich, via Unsplash

Tillat deg selv å gjøre feil. Seriøst, gjøre dem. Jeg pleide å si til mine studenter at det tar to dårlige prosjekter for å gjøre en god en. Aldri sammenligne deg selv til hva andre vise dere — sitt endelige resultatet er ofte et resultat av mange mislykkede forsøk. Gjøre en masse, og rediger deretter ned. Prøv ikke å bli motløs hvis du tilbringe en dag eller to på å rote opp. Du vil sannsynligvis lære mer av de feilene enn hvis du hadde gjort alt perfekt. Smi fremover.

Trykk utenfor komfort-sonen, men sakte

Arbeid på et par ting som du vet og forstår, og et par ting du ikke trenger. Vi skal fremme personlig vekst i våre prosjekter, men uten noen skinn for komfort, er det lett å bli motløs. La dine prosjekter presse grensene dine grenser, men ikke gå over bord. Gi deg selv et grunnlag for å spring av før flyter i verdensrommet.

Figur ut din “studio bud”

Hva trenger du å jobbe? Trenger du musikk? Trenger du vann? Trenger du isolasjon? Jobber du bedre på en kafé? Kanskje du trenger en viss skjermen. Kanskje du kan konsentrere deg bedre hvis du har planlagt pauser? Jobber du bedre hvis du har en matbit i vesken i tilfelle du blir sulten? Studer deg selv. Skriv ned 10 ting du trenger for å bli produktive og prøve å sortere dem ut før du setter i gang, slik at du gir deg selv færre unnskyldninger for å slutte å gjøre fremgang. Jeg skrev et innlegg om dette på SuperYesMore, lagt ut her.

Få tid

Jeg pleier å dele opp tiden min slik at jeg har enkelte kvelder, som avtaler, hvor jeg arbeidet på hvert prosjekt. Det er tider, men, hvor du skal holde på å gå og ikke bekymre deg om andre fremragende prosjekter. Noen ganger arbeider 15 eller flere sammenhengende timer vil du få trekkraft på en måte som du ikke hvis du bryter den opp over flere uker. Men…

Bryte egne regler

Har du en konsekvent tidsplan og du kan ikke muligens gjøre X grunn av Y? Dobbel og trippel sjekk at du ikke har satt opp retningslinjer for deg selv som gir deg unnskyldninger ti ikke få ting gjort. Noe som fungerte forrige uke virker kanskje ikke denne uken, så ta deg tid til å re-evaluere egne regler. Med andre ord: være adaptive.

Gjør ting for andre mennesker

Gjør ett av prosjektene, noe som gagner andre. Denne retningslinjen høres kanskje merkelig ut, men hvis du hele tiden arbeide på ting bare for deg selv, jobb begynner å føle litt kjedelig. Jeg snakker ikke om jobben din, enten. Det trenger ikke være overkill. Selv donere et par timer her eller der for folk som trenger det vil hjelpe deg å tenke mer generelt om verden rundt deg.

Bonus: Hvis du bygger et fellesskap og nå det punktet der du er klar til å starte som donerte prosjektet, så kan det hende du har andre mennesker rundt deg som å dele spenningen i en godt utført jobb.

Forskning er produktiv tid

Å lese om hva du synes er interessant, eller å gjøre en liten bit av graving om dine interesser, som kan spare deg tid i prosessen. Finn helter i feltet der du arbeider og følge dem. Jeg har så mange.

Rote rundt på andre ting. Omvendt konstruere noe. Jeg har en gigantisk privat samling på CodePen kalles “reverse engineer.” Når jeg er lei på en flyplass, eller satt på venting, eller har en time til å drepe, jeg er vanligvis poking rundt i mappen: å bryte ting, endre ting, å finne grensene for hvordan alt fungerer.

Les en bok, lese noen dokumenter, se noen snakker, gjør en workshop, se på anime, kan du gå til et museum, lytte til musikk med øynene lukket, spille av en video spill. Trenger et utgangspunkt? CodePen Utfordringene er bra for det. Det er alle slags ting som du kan trekke inn i arbeidet. Alt dette brukte tid — selv om det ikke vil gjøre dine GitHub bidrag grafen grønnere — er viktig for utvikling.

Gjør det gøy

Foto av Hanny Naibaho, via Unsplash

Personlige prosjekter er morsomt fordi du ønsker å gjøre dem, ikke sant? Nyte deg selv. Jeg liker mimosas i helgene så jeg nyte en av vinduet mitt hver lørdag morgen mens du skriver kode. Det er et veldig enkelt triks. Det er ikke slit, det er en ren nytelse. Jeg slår ned andre planlegger å gjøre dette fordi jeg elsker det. Finne måter å gjøre arbeidet en belønning i seg selv. Kanskje du bare komme til å lytte til som et album du liker mens du arbeider på et sideprosjekt. Kanskje du har en fin uskarp teppet at du kommer til å vikle deg selv mens du leser at programmering bok. Kanskje du kommer til å gå til parken etter at du får det siste komponenten i. Vet du forskjellen mellom noe som virkelig interesserer deg til å jobbe eller ikke — bruk dette til din fordel.

Jeg har også tenke deg hvordan jeg kan føle når noe er gjort. Dette arbeider særlig når det eneste som hindret meg fra etterbehandling noe som er en bit av slitet. Jeg kan tenke meg det er gjort, og føler lite dopamin-rush fra å oppnå noe og ikke la det sitte. Da jeg jage den følelsen.

Jetpack WordPress plugin går på dette nettstedet, slår ikke bare relaterte innlegg nedenfor, men sikkerhet og sikkerhetskopiering, Markdown-støtte, søk nettstedet, kommentar form, sosiale nettverk-tilkoblinger, og mer!

SHARE
Previous articleBalansera Tid
Next articleBalancing Zeit