Balansera Tid

0
65

Jag först skrev detta inlägg för fyra år sedan. Jag lägger upp det på en blogg som inte längre existerar. Lustigt nog kan jag fortfarande se det själv, så jag tänkte att det kan vara bäst på en plats där andra människor kan se det. Jag har endast gjort ett par mindre ändringar i den ursprungliga innehåll. En hel del om hur jag fungerar har förändrats, men de flesta av dessa stycken har det inte.

Jag arbetar på många personliga projekt samtidigt. Jag älskar att göra detta, eftersom det håller mig i ett konstant läge av skapelsen. På samma gång, det kan bli en delikat balansgång. För att hålla allt går framåt, jag har satt upp några riktlinjer för mig själv och jag kommer att dela dem med dig i detta inlägg. Men det är mer viktigt att förstå vad som fungerar bäst för dig och överväga att sage ord av Thich Nhat Hahn:

Att inte följa någon annans karta.”

Vad som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig. Men att höra om hur andra människor sätta upp sitt arbetsflöde kan hjälpa dig att ompröva din egen, så förhoppningsvis är detta en användbar mental träning.

Organisera

Varje tre månader eller så, jag sammanställa en lista över alla mina pågående projekt. De projekt som har tid parametrar går först i kön (men inte alltid komma i första hand, om min passion ligger någon annanstans). För varje projekt, jag bryta ner de uppgifter som jag behöver för att utföra i syfte att få dem gjort. Jag försöker att göra alla små och informativ som möjligt.

Jag faktiskt skriva ut samma lista flera olika sätt — vissa digitala, lite papper. Jag tycker upprepning hjälper mig att stärka och minnas hur mina prioriteringar är. Jag tycker också att stora inrutade Moleskine skissböcker användbara för att organisera mig själv. Det är viktigt för mig att de är stora nog för att ha tillräckligt med utrymme för att skriva anteckningar, rita fruktansvärt skisser, eller i allmänhet sprids ut.

Såvida de inte måste göras i ordning, jag lägger ofta det enklaste och snabbaste uppgifter först så att jag kan få dem ur vägen. Jag älskar känslan av att kontrollera saker från min lista eftersom det fungerar som positiv förstärkning. Jag gör en plan över förfallotider för poster som ej på grund av datum, med en tidsfrist som hjälper mig att gå framåt.

Bara sluta när du vet vad som händer nästa

Detta är en riktigt enkel och användbart trick. Om du slutar när din plan är att ha vridit tillbaka eller slingrande, då risken är att projektet aldrig kommer att se dagens ljus igen. Om du kan hjälpa det, försök att bara sluta arbeta när du vet vad nästa värdefull punkt är. Du kommer att komma tillbaka på projektet med ljusare ögon än innan.

Naturligtvis detta inte fungerar när du har gned huvudet på ett problem i all evighet. Ibland behöver man en paus och bara lämnar den för en liten stund eller komma tillbaka till det nästa dag kommer att hjälpa dig att lösa det. Generellt sett men att du ändå fortfarande vet vad som kommer härnäst innan du ens komma fram till en lösning. Det är mer känslan av den olust som jag varnar för. Sluta medan du fortfarande har en plan.

Även bakåt arbete är framsteg

Foto: John Schnobrich, via Unsplash

Tillåt dig själv att göra misstag. På allvar, gör dem. Jag brukade säga till mina studenter att det tar två dåliga projekt för att göra en bra en. Aldrig jämföra dig själv med vad andra visa er — sitt slutliga utgången är ofta resultatet av många misslyckade försök. Göra en massa och sedan redigera ner. Försök att inte bli besviken om du spenderar en dag eller två för att jävlas. Du sannolikt kommer att lära sig mer från de misstag än om du hade gjort allt perfekt. Gå vidare.

Tryck utanför din komfortzon, men långsamt

Jobbar på ett par saker som du vet och förstår, och ett par saker du inte. Vi bör främja personlig utveckling i våra projekt, men utan att ett visst sken av komfort, och det är lätt att bli avskräckt. Låt ditt projekt tänja på gränserna för dina gränser, men inte gå överbord. Ge dig själv en stiftelse våren ut innan du flytande i rymden.

Räkna ut ditt “studio bud”

Vad behöver du för att arbeta? Behöver du musik? Behöver du vatten? Har du behov av isolering? Vill du fungera bättre på ett café? Kanske behöver du en viss monitor. Kanske du kan koncentrera dig bättre om du har schemalagda raster? Vill du arbeta bättre om du har ett mellanmål i väskan om du blir hungrig? Studera dig själv. Skriv ner 10 saker som du behöver för att vara produktiva och försöka reda ut dem innan du åker så att du ger dig själv färre ursäkter för att sluta göra framsteg. Jag skrev ett inlägg om detta på SuperYesMore, postas här.

Göra tid

Jag brukar bryta upp min tid så att jag har vissa nätter, som möten, där jag arbetar med varje projekt. Det finns dock tillfällen där du ska hålla på att gå och oroa dig inte om andra framstående projekt. Ibland arbetar 15 eller mer kontinuerlig timmar kommer du få dragkraft på ett sätt som du inte kan om du dela upp det över flera veckor. Men…

Bryta mot era egna regler

Har du en konsekvent schema och du kan inte göra X eftersom Y? Dubbel-och trippel-kontrollera att du inte ställa upp riktlinjerna för dig själv att ge er ursäkter ti inte få saker gjorda. Något som fungerade förra veckan kanske inte fungerar den här veckan, så ta dig tid att utvärdera dina egna regler. Med andra ord: vara adaptiv.

Gör saker för andra människor

Gör en av dina projekt, något som gynnar andra. Denna riktlinje kan låta konstigt, men om du hela tiden jobbar med saker bara för dig själv, arbetet börjar kännas lite trist. Jag pratar inte om ditt jobb, heller. Det behöver inte vara overkill. Även donera ett par timmar här och där för att människor som behöver det kommer att hjälpa dig att tänka mer brett om världen runt dig.

Bonus: Om du bygger en gemenskap och nå den punkt där du är redo att starta donerade projektet, att du bara kan ha andra människor omkring dig som vill dela spänningen av ett väl utfört arbete.

Forskning är produktiv tid

Att läsa om vad du tycker är intressant, eller göra lite av att gräva om dina intressen kan spara tid i processen. Hitta hjältar i det område där du arbetar och att följa dem. Jag har så många.

Rota runt på andra saker. Dekonstruera något. Jag har en jätte privat samling på CodePen kallas “reverse engineer.” När jag är uttråkad på en flygplats, eller sitter på håll, eller har en timme att döda, jag brukar peta runt i mappen: att bryta saker, att förändra saker, att hitta gränserna för hur allt fungerar.

Läsa en bok, läsa vissa dokument, titta på några föredrag, göra en workshop, titta på lite anime, gå på museum, lyssna på musik med dina ögon stängda, spela tv-spel. Behöver en utgångspunkt? CodePen Utmaningar är bra för det. Det finns alla typer av saker som kan mata ditt arbete. Allt detta spenderat tid — medan det inte för att göra ditt GitHub bidrag grafen grönare — är viktigt för utveckling.

Gör det kul

Foto av Hanny Naibaho, via Unsplash

Personliga projekt är roliga eftersom du vill göra dem, eller hur? Njut av dig själv. Jag gillar verkligen mimosas på helgerna så ska jag njuta av en genom mitt fönster varje lördag morgon när du skriver kod. Det är ett mycket enkelt knep. Det är inte slit, det är en ren njutning. Jag slår ner andra planer på att göra detta eftersom jag älskar det. Hitta sätt att göra arbetet en belöning i sig. Du kanske bara får lyssna till det album som du vill samtidigt som du arbetar på en sida-projektet. Du kanske har en fin luddiga filt att du får svepa in dig i när du läser att programmering bok. Kanske får du gå till parken efter det får du som sista del i. Vet du skillnaden mellan något som verkligen väcker dig att arbeta eller inte använda detta till din fördel.

Jag också föreställa mig hur jag skulle känna när något är gjort. Detta fungerar särskilt när det enda som hindrade mig från att avsluta något är lite av slit. Jag antar att det är gjort och känna lite dopamin rush från att uppnå något och inte låta det sitta. Då ska jag jaga den där känslan.

Jetpack WordPress plugin som körs på denna webbplats, driver inte bara relaterade inlägg nedan, men säkerhet och backup, Wiki-stöd, sök på sajten, kommentera form, sociala nätverk, och mycket mer!