Ikke bare kopier @font-face ut av Google-Skrifter Nettadresser

0
47

Jeg tror ikke dette er en epidemi eller noe, men jeg har sett det gjort et par ganger og til og med tatt til orde for. Dette er hva jeg mener…

Du kan gå til Google Fonts og velge en skrift som Åpne Sans, og det gir deg enten en <link> eller en @import med en URL-er det som å lese denne skriften for bruk på nettstedet ditt.

Du kan ta en titt på det og se hva den går tilbake…

Det er bare noen @font-face erklæringer, selvfølgelig!

Nå resultatene dine-tenkende hjernen sparkes i gang. Vente. Så, jeg gjør en HTTP-forespørsel for denne stilark, og det gjør flere HTTP-forespørsler for de woff2 filer det er å koble opp. Skrue midt mann her, hvorfor ikke bare kopiere disse @font-face blokker rett ut av her og bruke dem.

Du kan! Men!

Problemet er at Google ikke har lyst på Google-ting her og innholdet i den opprinnelige stylesheet endringer basert på nettleseren ber om det. Som skjermbildet ovenfor er Chrome 66. Her er Firefox 20 på Windows 7:

Det er forskjellige! Det er bare fikk woff, ikke woff2. Hvis vi åpne en URL i IE 8, ville vi få en @font-face blokk som inneholder eot-format!

Poenget er, hva som URL-gir er svært spesifikke til det nåværende nettleser behov. Det er en ganske kul ting å abstrakte bort og ikke bekymre deg for. Bør nye nettlesere har nye formater og nye CSS-syntaks er nødvendig, det vil bare komme med på turen.

Ikke at Google Skrifter er perfekt med denne ting. For eksempel, ved ikke å kontrollere din egen @font-face blokker, du kan ikke dra nytte av font-visning, noe som er en skam. Kanskje vil vi få at en dag, eller kanskje det er verdt selv-hosting Google Skrifter, som er en annen hele greia vi får inn en dag.

Jetpack WordPress plugin går på dette nettstedet, slår ikke bare relaterte innlegg nedenfor, men sikkerhet og sikkerhetskopiering, Markdown-støtte, søk nettstedet, kommentar form, sosiale nettverk-tilkoblinger, og mer!