Versjonskontroll Intervju

0
57

Adam Roberts (som du kanskje kjenner igjen fra vårt intervju med ham), som intervjuet meg for Versjonering av nyhetsbrevet. Jeg publiserer mine svar her for y’alls kan se igjennom så vel!

Som dev/tech idé eller trend som interesserer deg mest i øyeblikket, og hvorfor?

Jeg elsker det nye JavaScript har kommet. Jeg vet ikke om “nye JavaScript” er egentlig ordet for det, men det er slik det føles. Store syntaks forbedringer sammen med staten og komponent-basert tenkning, kombinert med den kraftige rammer som binder det hele sammen: Reagerer, Kantete, Vue, Ember, etc. Pluss økosystemet de lever i, som ofte inkluderer ES6+ behandling, bygg/bunting, state management verktøy, og mer.

Spesielt imponerende er verktøy som Skaper Reagere Appen som får deg matlaging på en hel fancy oppsett som i løpet av sekunder. Vue CLI er like fantastisk.

Kombinert med serverless / JAMstack ting, jeg elsker det enda mer.

Denne ting er så tykt i luften akkurat nå er det definitivt ikke kommer unna, liker det eller ikke. Det vil utvikle seg, men hele denne tingen jeg kaller Nye JavaScript – (i mangel av et bedre samlet sikt) er gonna være rundt etter en varm stund.

Som dev/tech idé eller trend er overvurdert, og hvorfor?

Jeg hater å dritt på en idé. For en, er jeg ikke sikker på at det gjør noen noe godt. Men jeg er også så ofte feil om ting som dette. Det minner meg om min historie gjette hvis en oppstart er en god idé eller ikke. Det virker som om jeg finner meg selv rullende øynene på en oppstart vil det bli stort, og hvis jeg tror det er helt utrolig at det skal være død i løpet av et år.

Beskrive (eller link til!) noe kult du bygget, utviklet eller produsert nylig. Hvorfor er det kjølig, hvorfor er du stolt av det?

Bare nylig har jeg bygget et lite område om Serverless teknologi. Jeg er langt fra noen ekspert, men det er en del av hvorfor det er kult på en måte. Det er hva jeg har gjort i hele min karriere. Jeg er en nybegynner om dette Serverless ting, og det er noen ganger når det er den beste tid til å skrive om noe, fordi empati er på maksimalt for andre mennesker som ikke får det.

Poenget med siden er å forklare hvorfor serverless er nyttig selv for front-end utviklere, alle zillion tjenester som er en del av den serverless verden, pluss ideer og ressurser.

Hvordan klarte du å bygge det?

Ved Hjelp Av CodePen! Det er en statisk side (selvfølgelig! Serverless!), men jeg fortsatt ønsket å jobbe i en componentized måte. Som endte opp med å bli perfekt for Nunjucks, som er en teknologi vi støtte på CodePen Prosjekter. Jeg skrev om hele prosessen på Smashing Magazine.

Hvordan gjorde du finne deg selv interessert i slike ting?

En ting som har skjedd, er at vi hoppet på noen serverless teknologi på CodePen. Vi har noen ganske perfekt bruke tilfeller for serverless funksjoner, som å bruke dem for forbehandling. For oss, de er rask, enkel å sette opp, lett å vedlikeholde og billigere enn å spinne opp våre egne servere. For ikke å nevne billigere.

Jeg er ingen ekspert selv. Jeg synes det er fascinerende å se på som en som liker å se på hva som skjer i vår bransje. Det er en del av jobben min også, virkelig, så jeg skriver og snakker om nettet på en ganske regelmessig. En grunn til at jeg er spent på om dem er fordi en front-end utvikler med noen JavaScript-ferdigheter kan dra nytte av dem til å gjøre ting de kan ikke selv innser at de kan gjøre. Det er litt av en stor avtale!

Bli med prikker mellom komponent-basert tenkning og serverless tech, har dette endret seg hvordan tror du folk bør utvikle et prosjekt?

Jeg er alltid skeptiske til å fortelle mennesker hvordan de skal bygge sine ting. Selv om jeg sannsynligvis ikke gjøre en så god jobb på det som jeg vil. Jeg tror en bedre tone er å forklare hva som fungerer for deg, og hvorfor og la folk fordøye det og hvordan de vil.

Noen trender er umulig å ignorere selv. Komponent-basert tenkning er sannsynligvis kommet for å bli. Det virker som en av de ideene som er bare et resultat av vår industri modning inn i mønstre som hjelper alle. Pluss at den er abstrakt nok til at konseptet lever videre utover noen bestemt gjennomføring.

Og har det endret seg de baner du vil foreslå for noen å lære web-dev?

Hvis du vil ha en enkel melding, det er JavaScript. Jeg tror du kommer til å slå ut ganske OK hvis du grave vei inn på det akkurat nå.

Hva er den beste tech-relaterte ting du har sett nylig, og hvorfor?

Jeg er langt fra unike her, men jeg er ganske elsker dokumentarer. Jeg føler at dokumentarer er en sterk mulighet til å påvirke hvordan du tenker. Hvis du tar opp en dokumentar på et middagsselskap, og andre har sett det, er det alltid lys i samtalen. Jeg likte Wild Wild Land nylig. Jeg likte Fishpeople som en lett quicky inspirerende dokumentar produsent av sjokolade. Jeg har sett Hjemme Film om en million ganger som at man bare virkelig resonerer med (det handler om mennesker som lever i virkelig merkelig hus.) Hvis du ønsker å grave i en virkelig merkelig og interessant verden som er opprettet av en person, kan du prøve Marwencol.

Og til slutt, hva var det morsomste eller interessant off-topic link som du har sendt til en venn nylig?

Gjorde dere se denne en-liten animert annonse om endring av arbeidsmarkedet for University of Phoenix? Utrolig godt gjort, som en dang Pixar short. Det er kraftig, men selvfølgelig er det vekker blandede følelser. For en, University of Phoenix ikke har et fremragende rykte, så jeg er litt skeptisk til at hvis du vil opp og forandre ditt liv som det er den beste måten å gjøre det på.

Mer interessant om, mens fabrikk-jobber tapt i et raskere klipp, vår egen industri er også bekymret for automatisering. Det ville være bitter ironi faktisk å forlate en fabrikk jobben, få en utdannelse, endre karrierer, bare for å lande i en ny jobb som også snart tapt for automatisering.

Jetpack WordPress plugin går på dette nettstedet, slår ikke bare relaterte innlegg nedenfor, men sikkerhet og sikkerhetskopiering, Markdown-støtte, søk nettstedet, kommentar form, sosiale nettverk-tilkoblinger, og mer!