Versionshantering Intervju

0
46

Adam Roberts (som du kanske känner igen från vår intervju med honom), som intervjuade mig för Versionshantering nyhetsbrev. Jag publicerar mina svar här för y’alls läsning!

Som dev/teknisk idé eller trend som inspirerar dig mest just nu, och varför?

Jag älskar att nya JavaScript har kommit. Jag vet inte om “nya JavaScript” är verkligen ordet för det, men det är vad det känns som. Stora syntax förbättringar tillsammans med staten och komponentbaserad tänkande, tillsammans med kraftfulla ramar att knyta ihop det hela: att Reagera, Kantiga, Vue, Glöd, etc. Plus de ekosystem de lever i, vilket ofta inkluderar ES6+ behandling, byggnad/buntning, statlig förvaltning verktyg, och mycket mer.

Särskilt imponerande är verktyg som Skapar Reagera App som får dig att laga mat på en hel fancy setup som i sekunder. Vue CLI är lika fantastiska.

I kombination med serverlösa / JAMstack grejer, jag älskar det.

Detta material är så tjockt i luften just nu är det definitivt inte går bort, gillar det eller inte. Det kommer att utvecklas, men hela denna sak jag kallar Nya JavaScript (i brist på en bättre övergripande term) kommer att vara runt för en het stund.

Som dev/teknisk idé eller trend är överskattat, och varför?

Jag hatar att skit på någon särskild idé. För en, jag är inte säker på att det gör någon något gott. Men också, jag är så ofta fel om sånt här. Det påminner mig om min meritlista gissa om en startup är en bra idé eller inte. Det verkar som om jag befinner mig rullande mina ögon på en start kommer det att bli enorma, och om jag tycker att det är helt fantastiskt att det kommer att vara död i ett år.

Beskriva (eller länka till!) något coolt som du skapat, designat eller producerats på senare tid. Varför är det coolt, varför är du stolt över det?

Bara nyligen har jag byggt en liten microsite om Serverlösa teknik. Jag är långt ifrån en expert, men det är en del av varför det är coolt på ett sätt. Det är vad jag har gjort i hela min karriär. Jag är en nybörjare om detta Serverlösa grejer, och det är ibland när det är den bästa tiden att skriva om något, eftersom din empati är ett maximum för andra människor som inte får det.

Poängen med sajten är att förklara varför serverlösa är användbara även för front-end-utvecklare, alla zillion tjänster som är en del av serverlösa världen, plus idéer och resurser.

Hur fick ni bygga det?

Med Hjälp Av CodePen! Det är en statisk webbplats (förstås! Serverlösa!), men jag ville fortfarande arbeta i en componentized sätt. Det slutade upp att vara perfekt för Nunjucks, vilket är en teknik som vi stödjer på CodePen Projekt. Jag skrev om hela processen på Smashing Magazine.

Hur gjorde du befinner dig intresserad av det här?

En sak som hänt är att vi hoppade på vissa serverlösa teknik på CodePen. Vi har några ganska perfekt användningsfall för serverlösa funktioner, som att använda dem för förbehandling. För oss, att de är snabba, enkla att sätta upp, lätt att underhålla och billigare än att snurra upp våra egna servrar. För att inte tala om billigare.

Jag är ingen expert men. Jag tycker bara att det är fascinerande att se som någon som gillar att titta på vad som händer i vår bransch. Det är en del av mitt jobb också, verkligen, när jag skriver och talar om webb ganska regelbundet. En anledning till att jag är exalterad över dem beror på en front-end utvecklare med några JavaScript-kunskaper kan dra nytta av dem att göra saker de kanske inte ens inser att de kan göra. Det är typ av en stor sak!

Gå med prickar mellan component-based tänkande och serverlösa tech, har detta förändrat hur tror du att folk ska utveckla ett projekt?

Jag är alltid tveksam till att tala om för människor hur de ska bygga upp sina grejer. Även om jag nog inte göra så bra jobb på den som jag vill. Jag tror att en bättre ton är att förklara vad som fungerar för dig och varför och låt människor smälta att hur de kommer.

Vissa trender är omöjligt att ignorera om. Komponent-baserat tänkande är sannolikt här för att stanna. Det verkar som att en av de idéer som ligger bara ett resultat av vår bransch som förfaller till mönster att hjälpa alla. Plus att det är abstrakta nog att konceptet lever vidare efter något särskilt genomförandet.

Och har det förändrats de banor som du skulle föreslå för någon learning web dev?

Om du vill ha ett enkelt budskap, det är JavaScript. Jag tror att du kommer att slå ut ganska OK om du gräver sätt i det just nu.

Vad är det bästa tech-liknande sak du såg nyligen, och varför?

Jag är långt ifrån unikt här, men jag älskar dokumentärer. Jag känner mig som dokumentärer har en stor chans att påverka hur du tänker. Om du tar upp en dokumentär på middag, och andra har sett det, är det alltid lyser upp samtal. Jag gillade verkligen Vilda Landet nyligen. Jag gillade Fishpeople som en lätt quicky inspirerande dokumentär snackfood. Jag har sett Hem Film om en miljon gånger så att man bara verkligen resonans med (det handlar om människor som lever i riktigt konstiga hus.) Om du vill gräva i en verkligt märklig och intressant värld skapad av en person, försök Marwencol.

Och slutligen, vad var den roligaste eller intressant off-topic länk som du har skickat till en vän nyligen?

Gjorde hörni se denna en-minuters animerad annons om den föränderliga arbetsmarknaden för University of Phoenix? Otroligt bra gjort, som en dang Pixar kort. Den är kraftfull, men naturligtvis är det väcker upp blandade känslor. För en, University of Phoenix inte ha ett rykte, så jag är lite tveksam att om man vill upp och förändra ditt liv att det är det bästa sättet att göra det.

Mer intressant men samtidigt fabriken arbetstillfällen går förlorade i en snabbare klipp, vår egen bransch är också orolig för automation. Det skulle vara bitter ironi verkligen att lämna en fabrik jobb, få en utbildning, byta karriär, bara för att landa i ett nytt arbete och det är också snart förlorade för automatisering.

Jetpack WordPress plugin som körs på denna webbplats, driver inte bara relaterade inlägg nedan, men säkerhet och backup, Wiki-stöd, sök på sajten, kommentera form, sociala nätverk, och mycket mer!