Opprette en VS-Kode Tema

0
62

Alle har spesielle og kanskje spesielt smak når det kommer til sine kode editor. Det er bokstavelig talt tusenvis av temaer der ute, og med god grunn: en ting av skjønnhet og ekstrautstyr til produktivitet for én, kan være et hinder for en annen.

Det har vært et element på listen min bøtte til å lage mine egne tema. Jeg ble koding veldig sent en kveld, til langt ut i de små timer på morgenen. Alle i huset mitt lå og sov, og så, som vanlig, det eneste lyset var gløden av skjermen min. Jeg vet det er ikke nødvendigvis sunt å kode som dette, men det er bokstavelig talt tiden er jeg mest produktive: det er minimale forstyrrelser, jeg er ikke håndtere arbeidet ting, familie ting, venn ting, eller valp ting. Jeg kan fokusere.

Jeg hadde noen preferanser satt for temaet jeg hadde vært med, og selv om de alle jobbet godt på dagtid eller fly ritt, er jeg alltid følte at det var noe som manglet for sent på kvelden koding økter. Jeg bestemte meg for at det var på tide å lage mitt eget tema.

Vi skal snakke først om den generelle prosessen for å opprette et tema i tilfelle du ønsker å lage din egen, og så skal vi dykke inn i noen av forskning og testing som gikk inn i meg spesielt til å kikke inn i prosessen.

Brann Opp

Før du gjør noe, du kommer til å installere vsce (kort for Visual Studio Kode Utvidelser) og etablere deg selv som en utgiver. Alle instruksjonene for å gjøre det her. Jeg vet det ser ut som mye, men det tar alt fra 5-10 minutter, og deretter trenger du aldri å gjøre det igjen, for en filtype du vil opprette.

Nå som du har fått det under beltet, her er trinnene som du trenger for å starte arbeidet.

Første, du trenger å kjøre:

npm installere -g yo generator-kode

Dette gjør generator globalt tilgjengelig på din maskin (som betyr at du kan nå opprette et tema i en katalog). Deretter kan du kjøre denne kommandoen for å sparke i temaet:

yo-kode

Du vil bli bedt om ved en skjerm som ser ut som dette:

Merk at jeg har brukt pilene her for å gå til “Ny Farge-Tema” alternativ. Merk også at dette er slik at du ønsker å gjøre alle andre filtyper.

Når du velger dette, er det spørsmål om dette er et nytt tema eller hvis vi ønsker å importere fra en eksisterende. Vi ønsker å opprette en ny.

Neste, du må svare på noen andre spørsmål, blant annet:

  • Hva er det extension navn?
  • Hva er identifikatoren? (Jeg gikk med navn, det er nok typisk.)
  • Hva er den beskrivelsen? (Jeg bare sette noe dumt i utgangspunktet. Ikke bekymre deg, kan du oppdatere dette i pakken din.json i fremtiden.)
  • Hva er utgiverens navn? (Se tidligere instruksjoner.)
  • Hvilke navn skal vises til brukeren? (Jeg brukte den samme som filtype navn.)
  • Er dette tema i mørke, lys eller høy kontrast?

Det vil sette deg opp med en base tema å starte skinning din farge preferanser. Full scoop og alle detaljer er her. Mer informasjon om temaer generelt er her.

Prøvekjøring

Vi har vår base tema og vi har noen konsepter for paletten. Så, hvordan kan vi teste det ut? Når du åpner mappen med ditt tema, kan du trykke på fn + f5 på Mac (eller f5 på Windows), og et nytt vindu dukker umiddelbart åpne hvor du kan teste ditt tema! Vil du se i den opprinnelige tema-vinduet som du nå har et lite kontrollpanel hvor du kan laste inn på nytt, pause og stopp. Ikke glem å lagre før du gjør!