Forord til CSS I Dybden

0
45

Keith Grant nylig lansert en splitter ny bok om CSS: CSS i Dybden. Hvis du leter etter en bok fokusert spesielt på å lære CSS, du har funnet det. Jeg var glad for å skrive forordet til den, som jeg vil publisere her.

“Et minutt å lære… En livstid å mestre.” Dette uttrykket kan føle seg litt banal i disse dager, men jeg liker det fortsatt. Det ble popularisert i moderne tid ved å være slagord for brettspillet Othello. I Othello, spillere bytter på å plassere hvit eller svart bitene på en rist. Hvis, for eksempel, en hvit brikke spilles fangst en rad med svarte brikker mellom to hvite, alle de svarte brikkene er snudd og rad blir helt hvit.

Som Othello, er det ikke spesielt vanskelig å lære reglene av CSS. Du skriver en velger som forsøker å matche elementene, så du skrive nøkkel/verdi-parene som stil disse elementene. Selv folk som er bare starter ut ikke har mye problemer med å finne ut av at grunnleggende syntaks. Trikset for å bli god i CSS, som i Othello, er å vite nøyaktig når du skal gjøre hva.

CSS er en av språkene på nettet, men det er ikke helt i samme styrehus som programmering. CSS har lite i veien for logikk og looper. Matematikk er begrenset til en enkelt funksjon. Bare nylig har variabler bli en mulighet. Sjelden har du behov for å vurdere sikkerheten. CSS er nærmere maleri enn Python. Du er fri til å gjøre hva du vil med CSS. Det vil ikke spytte ut eventuelle feil på deg eller ikke klarer å kompilere.

Reisen til å bli god i CSS innebærer å lære alt CSS er i stand til. Jo mer du vet, jo mer naturlig er det begynner å føle. Jo mer du øver, jo lettere vil hjernen din nå for det perfekte oppsettet og avstand metode. Jo mer du lese, jo mer overbevist om at du vil føle deg i å håndtere alle design.

Virkelig god CSS devs ikke avskrekket av en design. Hver jobb blir en anledning til å få smart, et puslespill som skal løses. Virkelig god CSS utviklere har det fulle og bredt spekter av kunnskap om hva CSS er i stand til. Denne boken er en del av din reise til være som virkelig god CSS dev. Du vil få at spekteret av kunnskap er nødvendig for å komme dit.

Hvis du vil tillate en mer metafor, til tross for CSS kommer på et par tiår gamle, det er litt som wild wild west. Du kan gjøre nesten hva du vil gjøre, så lenge det er å gjøre det du ønsker. Det er ikke noen harde og raske regler. Men fordi du er alt på egen hånd, med ingen store beregninger for å fortelle deg hvis du gjør en god jobb eller ikke, du trenger å være ekstra forsiktig. Små endringer kan ha store virkninger. Et stilark kan vokse og vokse og bli uhåndterlig. Du kan begynne å bli redd av dine egne stiler!

Keith dekker mye av bakken i boken, og hver bit av det vil hjelpe deg å bli en bedre CSS utvikler og temme denne wild wild west. Du vil dypdykk inn i språket i seg selv, lære hva CSS er i stand til. Så, like viktig er det at du vil lære om tanker rundt språket nivå du opp på andre måter. Du vil bli bedre på å skrive kode som varer, er forståelig, og effektivt.

Selv erfarne utviklere vil fast opp sine ferdigheter her. Hvis du finner deg selv å lese om noe som du allerede vet det, vil du strammer opp dine ferdigheter, bekrefter din kunnskap, og finner lite “oooo” biter som overrasker deg og forlenge som base.

Her er det link til å kjøpe det igjen.