Förord för CSS I Djupet

0
46

Keith Grant nyligen släppt en helt ny bok om CSS: CSS på Djupet. Om du letar efter en bok som särskilt fokuserar på att lära sig CSS, du har hittat det. Jag var glad att skriva förordet till det, vilket jag kommer att publicera här.

“En minut att lära sig… En livstid att bemästra.” Att fras som kanske känns lite banalt i dessa dagar, men som jag ändå gillar det. Det var populariserades i modern tid genom att vara mottot för brädspelet Othello. I Othello, spelarna turas om att placera vita eller svarta pjäser på ett rutnät. Om, till exempel, en vit pjäs spelas fånga en rad av svarta bitar mellan två vita, alla svarta bitar är vänt och raden blir helt vit.

Som Othello, det är inte särskilt svårt att lära sig reglerna i CSS. Du skriver en väljare som försöker att matcha element, då du skriver nyckel/värde-par som stil dessa delar. Även folk som bara utgångspunkten behöver inte ha mycket svårt att räkna ut att den grundläggande syntaxen. Tricket för att få bra på CSS, som i Othello, är att veta exakt när man ska göra vad.

CSS är ett språk för webben, men det är inte riktigt i samma styrhytt som programmering. CSS har lite i vägen för logik och loopar. Matematik är begränsade till en enda funktion. Bara nyligen har variabler blir en möjlighet. Sällan behöver man ta hänsyn till säkerhet. CSS är närmare målning än Python. Du är fri att göra vad du vill med CSS. Det kommer inte att spotta ut något fel på dig eller inte för att kompilera.

Resan till att få bra på CSS handlar om att lära sig allt CSS är kapabel till. Ju mer du vet, desto mer naturligt börjar det kännas. Ju mer du övar, desto lättare blir det att din hjärna kommer att nå för att perfekt layout och avstånd metod. Ju mer du läser, desto mer säker kommer du att känna dig i att ta itu med eventuella design.

Riktigt bra CSS-devs inte avskräckas av varje design. Varje jobb som blir en möjlighet att få smarta, ett pussel som ska lösas. Riktigt bra CSS-devs ha det fulla och brett spektrum av kunskap om vad CSS är kapabel till. Den här boken har du en del av din resa till att bli riktigt bra CSS-dev. Du kommer att få det spektrum av kunskap som krävs för att få det.

Om du ska tillåta en mer metafor, trots CSS kommer om ett par decennier gammalt, det är lite som vilda västern. Du kan göra nästan vad du vill göra, så länge som det är gör vad du vill. Det finns inte några fasta regler. Men eftersom du är allt på egen hand, med inga bra mätmetoder för att berätta för dig om att du gör ett bra jobb eller inte, måste du vara extra försiktig. Små förändringar kan få stora effekter. En stilmall kan växa och växa och bli otymplig. Du kan börja bli rädd för din egen stil!

Keith täcker en stor del av marken i boken, och varje bit av det kommer att hjälpa dig att bli en bättre CSS-utvecklare och tämja den vilda västern. Du kommer att djupdykning i själva språket, lära sig vad CSS är kapabel till. Då, precis som viktigast, du får lära dig om idéer kring språket som nivå du upp på andra sätt. Du kommer att vara bättre på att skriva kod som varar, är förståeligt, och hög prestanda.

Även rutinerade devs kommer företaget upp sina färdigheter här. Om du hittar dig själv att läsa om något som du redan vet, kommer du att finslipa dina färdigheter, bekräftar dina kunskaper, och hitta lite “oooo” bitar att överraska dig och utvidga denna bas.

Här är länken för att köpa det igen.